|
|
|
Тема
|
Чудна работа
|
|
| Автор | eдин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.11.07 20:15 |
|
|
Счетоводителя ми сервира,че касата ми е на червено,а пък фирмата е на печалба.
Дали да не го сменя?
| |
|
Тема
|
Re: Чудна работа
[re: eдин]
|
|
| Автор |
_Etna_ (vulkan) |
| Публикувано | 21.11.07 20:41 |
|
|
Според мен трябва до го премирате счетоводителя, задето ви е информирал.
Ако имате приход 10000 лева и закупите машина или автомобил за 20000 лева, веднага касата ще ви лъсне с минус 10000 лева
А печалбата е друга работа, тоест.
Продажби 10000-отчетна стойност на стоките 7000лева-1000 лева амортизации и други разходи е равно на 2000 лева печалба.
Това е само пример за дефицит на каса и печалба и повечето фирми с които работя имат този проблем. И както вие се питате дали да смените счетоводителя, аз също се питам дали да сменя клиента. За щастие обаче, вярвам в комуникативните си способности и накрая като нарисувам ситуацията с цветни моливи стигаме до решение, което не винаги се харесва.
Защото в ежедневната практика няма как да имам 5 лева, а да похарча 10 без да съм ги изкарала, взела на заем или някой ми ги е подарил.
С най-добри пожелания за вас и счетоводителя ви
| |
|
Тема
|
[re: _Etna_]
|
|
| Автор | 7O2 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.11.07 21:16 |
|
|
Колежката иска да каже, че ако например не криете приходи няма да имате този проблем, с което напълно се съгласявам. И н разбирма защо за бакиите на фирмаджиите все счетоводителите са виновни???
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Пp.Heдeв (кафеджия) |
| Публикувано | 22.11.07 07:59 |
|
|
Разбира се, веднага трябва да го уволните. Дисциплинарно при това и нататък да си водите счетоводството сам. Как не го е срам да казва, че имате "каса на червено" и ви занимава с глупости. Нали затова му плащате, за да ги мисли нещата и да дава предложенията и да изготвя документите . Пълно безобразие. Дошъл тиквеника и казва "Шефе, похарчил си повече пари отколкото имаш". Че как става тази работа? Глава няма ли на раменете или не знае, че ги печатате тази банкноти?
Редактирано от Пp.Heдeв на 22.11.07 08:01.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | kolejka (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.07 09:16 |
|
|
Много е чудна тази работа ,как досега един собственик и управител на фирма не е разбрал,че каса и печалба са две различни неща и че касата не бива да излиза на червено.Лансирам тук една прогноза -не е далеч времето когато ние счетоводителите ще си избираме кого да обслужваме и като не ни харесва ще си ги сменяме.Мен лично малко ме обижда някой като каже моят счетоводител като за някаква собственост,ама и това ще се промени надявам се .И понеже съм оптимист ще си позволя да цитирам един данъчен .Той каза ,че човек който е решил да има и да управлява фирма би трябвало да премине някакво обучение ,да получи някаква икономическа грамотност ,защото много често управителите очакват от счетоводителите едва ли не да се грижат за всичко и естествено да отговарят за всичко.Е,прав си е данъчният.Кажете ,че не е така.Чудни работи мно-о-о-го...
| |
|
Тема
|
[re: kolejka]
|
|
| Автор | фифa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.07 14:35 |
|
|
Господине и да го смените с друг счетоводител,той пак ще Ви каже,че нямо нищо общо печалбата с движението на паричните средства.Не е лошо вие да се замислите дали трябва малко да се поограмотите в тези насоки!
хайде ЧАО!!!!!!!!!!!!!!!!
| |
|
|
|
|