Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:30 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДСнови  
Авторa_beni (Нерегистриран)
Публикувано10.11.07 12:03

Здравейте,имам следния казус. Фирма закупува софтуер с договор за доставка.Стойността на софтуера е 3900евро + 780евро ДДС. Условията на заплащане са на 12 рамни месечни вноски. До три дни от плащането доставчика издава фактура. До момента е направена една вноска за която е издадена фактура с начислен ДДС. На фирмата и предстои регистрация по ЗДДС. Въпросът ми е: как да осчетоводя сделката имайки в предвид предстоящата регистрация?Благодаря Ви предварително

Тема Re: ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДС [re: a_beni]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано11.11.07 09:05

Ако предстоящата регистрация е сигурна, не виждам защо да не можеш да си осчетоводиш ДДС-то като вземане по 4531 (или която сметка ползваш). Иначе, според нЕкои данъчни трябва да си включиш ДДС-то в стойността на софтуера, пък после да го признаеш за приход, но според мен няма логика в това.

Колко мъка има на този свят, драги ми Смехурко!

Тема Re: ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДСнови [re: a_beni]  
Автор123_ (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 12:55

Щом като ще се регистрираш по ДДС защо не си отчетеш ДДС-то /покупки примерно по 49... см-ка и после като се регистрираш и искаш да ползваш ДК за тези активи с опис си ги прехвърли по 453/1. така е най - чисто, защото ако имаш ДМА и МНМА и ги заведеш в аморт. план със ст-стта на ДДС после тази ст-ст ще я сложиш в увеличение на фин. р-т според ЗКПО.

Тема Re: ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДСнови [re: 123_]  
АвторAни (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 14:16

Подкрепям 123. Аз съм постъпвала по същият начин макар че не зная дали е правилно.

Тема Re: ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДСнови [re: 123_]  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано12.11.07 19:29

А какво като ддс-то отива в приход? Този приход не се признава за данъчни цели-чл.47, ал.2 ЗКПО

Тема Re: ддс на ДНА и предстояща регистрация по ДДСнови [re: _Etna_]  
Авторa_beni (Нерегистриран)
Публикувано14.11.07 17:20

благодаря на всички

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.