|  | | 

| 

| 

| Тема |  ДДС нотариус |  |  | Автор | нaчинaeщa (Нерегистриран) |  | Публикувано | 03.11.07 10:51 |  |  | 

ДДС нотариус- ежемесечно по минимум триста клиента , юр. и физ. лица.
 За юрид. лица ясно -издава се фактура + сметка .
 Въпросът ми е -Вместо да се пишат фактури на всяко физ. лице и съответно в дневник за продажбите да фигурират всички фактури на физ. лица и той да е 15 страници, според вас има ли начин всички нотар. услуги на физ. лица да се вкл. с протокол или отчет на пок. и продажбите в Дневника за продажбите .
 Извинете , колеги за може би елементарния въпрос .

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ДДС нотариус  [re: нaчинaeщa] |  |  | Автор | Aни (Нерегистриран) |  | Публикувано | 03.11.07 11:30 |  |  | 

Не съм водила счетоводство на нотариус, но съм водила газ станция, където по голяма част от продажбите са без фактура само с касов бон и една малка част с фактура. Процедирала съм по следния начин. От общия оборот изваждам продажбите с фактури и разликата е продажби без фактури само с касов бон. Правя си един отчет за продажби. Осчетоводявам фактурите и Отчета за продажби. И така за всеки ден.Имала съм заверка от одитор и данъчни проверки и не съм имала проблеми.

|  |  |  
             |  |  | 

... и какво "мисли" по въпроса ЗДДС и ППЗДДС ????? .. може ли ?/

|  |  |  |  

|   | 
 |