Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:36 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Главна кника  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано01.11.07 08:57

Я да питам, колко от вас ползват софтуер който позволява взимането на счетоводни операции като имате много дебити срещу много кредити. И ако взимате такива операции разчитате ли на главната книга която ви прави софтуера.

Тема Re: Главна книканови [re: alexoff]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано01.11.07 09:05

Е , аз не виждам, ако има възможност за такива операции, как главната книга ще ги разпознава кое срещу кое е. Т.е. не се сещам изобщо как ще се направи главна книга в този случай.

щото аз няма да понеса ако другия ме обича повече мене...

Авторбeбeтo (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 10:02

Имате предвид „много дебити срещу много кредити” или много дебити срещу един кредит и много кредити срещу един дебит. Защото ако правилно сте се изразили то и аз не виждам как може да се направи главна книга.

Тема Re: Главна книканови [re: бeбeтo]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано01.11.07 10:06

Точно така, много дебити срещу много кредити. Аз зная че не може да се направи главна книга, всъщност може, но с някой пропуски точно за тези операции.

Идеята ми беше осчетоводявали някой по този начин?

Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 10:48

Аз ли отдавна съм учила, та не зная някои новости, но много добре си спомням как още в пълвите лекции по счетоводство ни подчертаваха, че статии от типа "много дебити срещу много кредити" са недопустими
То сета с тези компютри ... всичко е възможно ...

Тема Re: Главна книканови [re: ***]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано01.11.07 10:50

Това, че така са те учили в университета не означава, че не е възможно и не се прави. Даже преди малко си пуснах една такава операцийка да тествам нещо.

Възможни са също и операции Дебит на Дебит или Кредит на Кредит. Условието е сбора на всички суми, т.е. баланса да е нула.

Редактирано от alexoff на 01.11.07 10:52.

Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 10:55

Явно може ... щом казваш... Но каква е логиката? Нали във всяка статия освен цифри има и фактически смисъл
После - нали имаше някакъв принцип за предимство на съдържанието...

Тема Re: Главна кника [re: ***]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано01.11.07 11:12

Например отчиташ вземанията от клиенти в сметка
411100 - Краткосрочни вземания от клиенти
На края на годината обаче част от тази сума трябва да я посочиш в баланса като дългосрочни вземания от клиенти, за целта използваш например сметка
411200 - Дългосрочни вземания от клиенти

И за целта просто взимаш операция
Д-т 411100 100
Д-т 411100 -100

Тема Re: Главна кника [re: alexoff]  
АвторAни (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 13:21

Интересни неща обясняваш. С каква счетоводна програма работиш. Казвай името, че моята програма не иска да прави такива неща.

Тема Re: Главна кника [re: Aни]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано01.11.07 13:33

работя като SAP Consultant

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.