Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:16 29.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Конфликтнови  
Автор tedi52 (непознат )
Публикувано03.10.07 10:47

Счетоводна къща съм и обслужвам ООД. С управителя на фирмата влязахме в конфликт във връзка с несъгласие от моя страна да нарушавам законите в негова полза. Преди 1 месец ме предупреди устно, че ще работим до края на календарната година. До тук добре. Но вече два месеца отказва да ми подпише фактурата, която издавам и отказва да ми плаща за положения труд. Причината за отказа е , че не е доволен от работата ми. За зло или добро между фирмите няма сключен договор за счетоводно обслужване. Склонна съм да прежаля тези пари, но искам да го поставя в крайно затруднено положение, като на 01,12,2007 година аз прекратя обслужването на фирмата.Посочете ми правилните действия които аз трябва да извърша. Благодаря на всеки който би ми помогнал със съвет.

Тема Re: Конфликтнови [re: tedi52]  
Авторkolejka (Нерегистриран)
Публикувано03.10.07 11:09

След като не ти плаща ,как така-до 31.12.2007.Приключи към месеца до който е платил и издай документите както се изисква в Закона за счетоводството.Най доброто за теб е по най -бързия начин да прекратиш отношенията.След като нямаш подписан договор,клиентът не може да ти диктува какво да правиш.Отговаряш за това което си изработила ,за другото да си търси друг ,ако иска да му плаща или да не му плаща за труда.

Тема И какво като не ти подписва фактурата?нови [re: tedi52]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано03.10.07 11:12

Ти не можеш ли да си я включиш в счетоводството и в баланса му?

Аз не бих била склонна да прежаля никакви пари по този начин. Ако пък му подаваш и декларациите по електронен път, въобще не виждам как ще се измъкне от плащане. Аз бих си вкарала всичките фактури, ще ги вкарам в отчета, той ще го подпише, пък после нека доказва пред съда, че не е доволен от работата ти.

Животът естествено е неудачен, но всичко останало е нормално.

Тема Re: И какво като не ти подписва фактурата?нови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Авторxxx (Нерегистриран)
Публикувано03.10.07 11:27

Имах подобен случай.При нас конфликтта беше от подобно естество-нерегламентирана дейност,за която отказах да подпиша съответния документ.
Прекратиха хонорарите ,при това аз бях с договор.Разбрах,че за парите ще пия една студена вода.Продължих да водя счетоводството.На 29.03.07год. прекратих отношенията си с въпросното ООД и предадох документите без оборотна ведомост,без баланс и ОПР.

Тема Re: И какво като не ти подписва фактурата?нови [re: xxx]  
Публикувано03.10.07 11:34

Добре, бе хора, за вас съдия-изпълнители няма ли? Айде, на девойката без договора ще и е по-трудно, ама при наличие на договор и свършена работа да не си потърсиш парите... Що не вземете да ми водите и моето счетоводство, че и аз си падам по благотворителни доставчици?

Тема Re: Конфликтнови [re: tedi52]  
Автор tedi52 (непознат )
Публикувано03.10.07 12:00

Благодаря на всички. Идеите са много добри.

Тема А освен тованови [re: tedi52]  
Публикувано03.10.07 13:08

аз бих пуснала името на фирмата му във всички черни списъци на нета, макар че по незнайни причини като поемаме нов клиент не се сещаме винаги да го проучим предварително, но за тези, които се сетят.

Тема Re: А освен тованови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор tedi52 (непознат )
Публикувано03.10.07 13:36

С удоволствие ще го направя, защото той постъпва така и със служителите си, но не зная къде.

Тема Re: И какво като не ти подписва фактурата?нови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Авторxxx (Нерегистриран)
Публикувано03.10.07 13:48

Какви съдии,какъв съд-те си решават всички проблеми с пари.Точно затова постъпих по този начин-на 29.03. без приключена година.
Много мъка,много хленч и молби.

Тема Re: А освен тованови [re: tedi52]  
АвторMapиaнa (Нерегистриран)
Публикувано03.10.07 13:48

Аз преди години имах подобен проблем, но имах и договор. Заведох дело, но нещата не вървяха достатъчно бързо. Тогава се "изхитрихме" да заведем дело за обезпечение на вземането - запорирах им сметки, които като счетоводител знаех и ги касаеха за кредити. Много бързо решихме спора извънсъдебно. Помисли и ти за някакъв такъв вариант. Успех.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.