Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:40 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема Подмяна на ел.подпис и нови регистрациинови  
Авторroдинka (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 09:33

Колеги,
от 1 година ползвам ел. подпис и е време да го подменя (преиздава се на 1 година). Има ли някой вече минал по този път , да помогне с малко инфо:
1. След вземането на новата карта трябва ли пререгисрация в сайта на НАП - за Декларация 6, чл. 62 и ДДС?
2.Трябва ли нова пререгистрация за деклар 1 в сайта на НОИ - ако да - коя дата слагате за дата на упълномощаването (ел. подпис е на упълномощено лице)? Подавате ли заявление до НАП първо и после се пререгистрирате или направо в сайта на НОИ с новия подпис??

Благодаря на всички отзовали се!!!!

Тема Re: Подмяна на ел.подпис и нови регистрациинови [re: roдинka]  
Автормими (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 09:40

1. За сайта на Нап не се прави пререгистрация
2.За сайта на НОИ се прави пререгистрация , а дата на упълномощаване -същата като при първата регистрация.Заявление не се подава.

Тема Re: Подмяна на ел.подпис и нови регистрациинови [re: мими]  
Авторderzay (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 09:51

Аз правих обновяването през м. февруари и тогава беше така:
1. Попълваш заявление за подавани данни от упълномощено лице в сайта на НАП и ти излиза попълненото заявление с входящ номер и към съответния офис на НАП.
2. Разпечатваш го и го носиш в офиса на НАП. След няколко дни ти го утвърждават и това го виждаш през сайта на НАП.

Тема Re: Подмяна на ел.подпис и нови регистрациинови [re: мими]  
Автор vtrendy ()
Публикувано05.10.07 11:35

на мен също ми предстои подмяна. Аз съм упълномощила ООД-то да ми подава личната годишна декларация. Ще трябва ли отново да ходя до офиса на НАП да подавам заявлението за упълномощаване?

Тема Re: Подмяна на ел.подпис и нови регистрации [re: roдинka]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 13:39

Подписът не се подменя, а се продължава срока на валидността му. Няма да Ви бъде сменен носителя - картата - а сертификата с новия срок на действие ще бъде записан върху стария носител.
За документите, които се подават в сайта на НАП - www.nap.bg - не е необходимо да правите нищо допълнително. В това можете да се уверите като влезете в сайта с "новия" сертификат.
За документите, които се подават в сайта на НОИ - www.noi.bg, това е май само декларация 1 - е необходимо да регистрирате нов потребител в сайта.
Не е необходимо да ходите до офисите на НАП.

Колеги, някой има ли информация кога ще се прехвърли и подаването на декларация 1 в сайта на НАП?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.