Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:07 19.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови  
АвторCияйнa (Нерегистриран)
Публикувано20.09.07 20:04

От вчера не мога да вляза да си пусна Д1 с електронните подписи, нито като упълномощено, нито като със собствен ел. подпис. Станах ТЕЛЕФОНИСТКА!! ЗВЪНЯ на НАП, на НОИ и на Информ. обслужване - прехвърлят си топката!

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови [re: Cияйнa]  
АвторГC (Нерегистриран)
Публикувано20.09.07 23:14

И аз станах телефонистка.........Подадените ми данни с ел.подпис през м.юни ги нямало при тях, а имам справка , че иформацията е приета, ще ги нося с дискета сна място, нямам друг вариант, нещо много им куцат нещата.

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИ [re: Cияйнa]  
Автор rado_mit (тати х 2)
Публикувано21.09.07 10:24

.. на една моя фирма и подавах данните 5 пъти

.. и онзи ден ми се обажда управителя .. че проверявали по ЕГН за здравен статус /периодично го правят по мои съвет, на лотариен принцип/ на служители .. и него !!! му липсвала информация за 3 м. ... хванах се за главата просто .. добре че си пазя всички файлове които пращам на НОИ .. сега просто за по сигурно .. пращам на всички фирми за цялата 2007г. наново данните с код корекция .. писна ми да ме псуват служителите на клиентите .. щото като попитат на телефоните на НОИ .. що не са им изплатени болничните и т.н. .. онези първата им реплика е .." АМИ В СЧЕТОВОДСТВОТО ВИ Е ПРОБЛЕМА"...

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови [re: rado_mit]  
Авторkolejka (Нерегистриран)
Публикувано21.09.07 11:16

В тази връзка ,някой знае ли възможен ли е достътът до справките в базата на НОИ на упълномощено лице ,подаващо данни с ел.подпис както достъпа на притежателя на ел. подис ,в случай че е представено нотариално пълномощно
и в заявлението до НАП е маркирана последната позиция-Искания ,свързани с достъпа до данъчна и осигурителна информация.В НАП до сега никой не може да ми отговори,а ако имам някаква възможност да проверя какво съм подала или по-точно какво е влязло в базите на НАП би било по-лесно за всички и би ни спестило много време.Ако днес се разделя с един клиент и след 2 г. се установи някаква грешка допусната по невнмание ,никак не е приятно и никой не го интересува в такива случаи как работи НАП ,как работи НОИ и колко несъвършена е системата и програмите.

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови [re: kolejka]  
АвторOnda (Нерегистриран)
Публикувано21.09.07 12:55

Не, не можеш да правиш справка в базата на нОИ за упълномощилите лица.
Това "Искания ,свързани с достъпа до данъчна и осигурителна информация" е само да подадеш искане за издаване на документи.
Иначе аз на фирмите, който са ме упълмощили пускам периодично искане за удостоверение по чл.87 от ДОПК и така виждам има или няма разминаване

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови [re: rado_mit]  
Авторroтинa (Нерегистриран)
Публикувано24.09.07 13:25

Аз успях да се свържа с един от великите програмисти на НОИ и той ми обясни, че по никакъв начин не мога да докажа, че съм подала данни при тях и че това не било тяхна грижа, че работели за нас БЕЗПЛАТНО и ние не сме им клиенти, а прости потребители. Направо е нечувано нахалство. Къде според вас можем да се жалваме от гнусните им чиновници?!

Тема Re: КАКВО СТАВА С Д1 И СЪРВЪРА НА НОИнови [re: roтинa]  
Авторkolejka (Нерегистриран)
Публикувано24.09.07 14:20

Да се жалваш!Не е ли ясно вече,че ние счетоводителите дето сме постоянните и най-важни потребители на всички тяхни творения едва ли не трябва да свършим работата на всички-държавата -в лицето на НАП и другите подобни ,на работодателите ,защото много често четем и мислим вместо тях,че и на наетите работници и служители при тези същите работодатели.Аз постоянно се натъквам в НАП на проверяващи ,които знаят само конкретното нещо което проверяват ,за казуси и обяснения не може и дума да става.Та струвами се ,че нас законите ни поставиха вече на много неудобно място,и да се жалвам от НАП-аджиите -полза няма -те са си на заплатка и познавам такива ,които примерно от 10г.правят едно и също ,ако има промени -инструктират ги,обучават ги...ама и те не са доволни.А за програмистите -спирам до тук ,че ще кажа много лоши неща ,не ,че ги познавам ,ама работя с всичките им програми и по DOS И ПОД WINDOWS,всеки колега знае за какво става въпрос ,особено в първите месеци на годината....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.