|
Тема
|
Пенсиониране по болест
|
|
Автор | Bили (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.07.07 14:36 |
|
Колеги, ако не ви е писнало и сте от пенкилерите, ви моля да ми помогнете за следния случай :Служителка назначена по трудов договор на 4 часа - има заболяване и от ТЕЛК й издават удостоверение за инвалидност с 71% загуба на работоспособност , освен това тя ще подаде документи за пенсиониране по болест. Аз трябва да й издам УП -2 и УП-3.
Въпросът ми е: Трява ли тя да е напуснала , за да се издават УП-тата.
| |
Тема
|
Не,
[re: Bили]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 30.07.07 15:08 |
|
подава си документите и от НОИ слагат печат в трудовата книжка, че е използвана за пенсиониране. След това продължаваш да отразяваш в трудовата книжка следващите промени, ако има такива.
| |
Тема
|
Re: Не,
[re: nbb]
|
|
Автор |
ЛC (непознат
) |
Публикувано | 30.07.07 21:51 |
|
Глупости на търкалета.Изготвяте й УП-2 и Уп-3 до датата на инвалидизирането,без да пишете нещо и без да приключвате трудовата книжка.
Лицето може да си е на работа,не е задължително да е освободена.Редактирано от ЛC на 30.07.07 21:52.
| |
Тема
|
Re: Пенсиониране по болест
[re: Bили]
|
|
Автор | жaлцxeтo (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.07.07 21:57 |
|
Обърни внимание в ТЕЛКА дали е с или без право на работа, ако е без си помисли да я освободите (малко в страни от въпроса)
| |
Тема
|
Кое
[re: ЛC]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 31.07.07 08:10 |
|
точно е глупости ? Дали изобщо прочете какво съм написала ?
| |
Тема
|
Re: Кое
|
|
Автор |
ЛC (непознат
) |
Публикувано | 31.07.07 09:31 |
|
"подава си документите и от НОИ слагат печат в трудовата книжка, че е използвана за пенсиониране."-ето за това твърдя,че е глупост.Няма абсолютно нищо вярно в това ваше твърдение.
| |
Тема
|
[re: жaлцxeтo]
|
|
Автор |
Moдa (м.и.м.и.) |
Публикувано | 31.07.07 10:22 |
|
Имахме подобен случай преди 10-на години. Бяхме назначили работничка, която се оказа инвалидизирана без право на работа. Разбрахме го чак в края нагодината когато реши, че може да се възползва от облекчението. Нищо не й пишеше в трудовата книжка...
| |
Тема
|
Колко
[re: ЛC]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 31.07.07 10:38 |
|
души от персонала ви получава пенсия по болест и продължават да работят ? Аз имам 4 човека и на всички този запис го има в трудовата книжка, поставен от НОИ. Освен само в нашето РУСО да имат тази практика.
| |
Тема
|
Re: Колко
|
|
Автор |
ЛC (непознат
) |
Публикувано | 31.07.07 13:21 |
|
Сигурно е само във вашето РУСО,защото аз имам 6 човека пенсионери по болест и на нито един от тях няма в книжката нещо подобно писано.
| |
Тема
|
[re: Moдa]
|
|
Автор | EBA (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.07.07 14:23 |
|
От преди 10г много вода изтече .Тогава лицата от втора гр /сега 70%-90%/ можеха да работят само при спец.условия / ТПК и др/, а тези от първа група /над 90%/ нямаха право на работа . Сега предписанията на ТЕЛК/НЕЛК/ се свеждат до това какъв да не бъде трудът и липсват такива за забрана на труд..
| |
|
|
|
|