Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:06 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема Пенсиониране по болестнови  
АвторBили (Нерегистриран)
Публикувано30.07.07 14:36

Колеги, ако не ви е писнало и сте от пенкилерите, ви моля да ми помогнете за следния случай :Служителка назначена по трудов договор на 4 часа - има заболяване и от ТЕЛК й издават удостоверение за инвалидност с 71% загуба на работоспособност , освен това тя ще подаде документи за пенсиониране по болест. Аз трябва да й издам УП -2 и УП-3.
Въпросът ми е: Трява ли тя да е напуснала , за да се издават УП-тата.

Тема Не,нови [re: Bили]  
Автор nbb (весела)
Публикувано30.07.07 15:08

подава си документите и от НОИ слагат печат в трудовата книжка, че е използвана за пенсиониране. След това продължаваш да отразяваш в трудовата книжка следващите промени, ако има такива.

Тема Re: Не,нови [re: nbb]  
Автор ЛC (непознат )
Публикувано30.07.07 21:51

Глупости на търкалета.Изготвяте й УП-2 и Уп-3 до датата на инвалидизирането,без да пишете нещо и без да приключвате трудовата книжка.

Лицето може да си е на работа,не е задължително да е освободена.

Редактирано от ЛC на 30.07.07 21:52.

Тема Re: Пенсиониране по болестнови [re: Bили]  
Авторжaлцxeтo (Нерегистриран)
Публикувано30.07.07 21:57

Обърни внимание в ТЕЛКА дали е с или без право на работа, ако е без си помисли да я освободите (малко в страни от въпроса)

Тема Коенови [re: ЛC]  
Автор nbb (весела)
Публикувано31.07.07 08:10

точно е глупости ? Дали изобщо прочете какво съм написала ?

Тема Re: Коенови [re: nbb]  
Автор ЛC (непознат )
Публикувано31.07.07 09:31

"подава си документите и от НОИ слагат печат в трудовата книжка, че е използвана за пенсиониране."-ето за това твърдя,че е глупост.Няма абсолютно нищо вярно в това ваше твърдение.

Тема Re: Пенсиониране по болест [re: жaлцxeтo]  
Автор Moдa (м.и.м.и.)
Публикувано31.07.07 10:22

Имахме подобен случай преди 10-на години. Бяхме назначили работничка, която се оказа инвалидизирана без право на работа. Разбрахме го чак в края нагодината когато реши, че може да се възползва от облекчението. Нищо не й пишеше в трудовата книжка...

Тема Колконови [re: ЛC]  
Автор nbb (весела)
Публикувано31.07.07 10:38

души от персонала ви получава пенсия по болест и продължават да работят ? Аз имам 4 човека и на всички този запис го има в трудовата книжка, поставен от НОИ. Освен само в нашето РУСО да имат тази практика.

Тема Re: Колконови [re: nbb]  
Автор ЛC (непознат )
Публикувано31.07.07 13:21

Сигурно е само във вашето РУСО,защото аз имам 6 човека пенсионери по болест и на нито един от тях няма в книжката нещо подобно писано.

Тема Re: Пенсиониране по болестнови [re: Moдa]  
АвторEBA (Нерегистриран)
Публикувано31.07.07 14:23

От преди 10г много вода изтече .Тогава лицата от втора гр /сега 70%-90%/ можеха да работят само при спец.условия / ТПК и др/, а тези от първа група /над 90%/ нямаха право на работа . Сега предписанията на ТЕЛК/НЕЛК/ се свеждат до това какъв да не бъде трудът и липсват такива за забрана на труд..

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.