Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:10 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ср.договорнови  
Авторнeщacтeн cчeти (Нерегистриран)
Публикувано20.03.07 10:05

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ !
МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ!
СТАВА ВЪПРОС ЗА СРОЧЕН ДОГОВОР СЪС СРОК ЗА ИЗПИТВАНЕ , ЧИЙТО СРОК ИЗТЕЧЕ НА 17.МАРТ - СЪБОТА .ЗАПОВЕДТА ПО ЧЛ.71. АЛ1 ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРУДОВОТО ОПРАВООТНАШЕНИЕ Е ВРЪЧЕНА НА РАБОТНИКА В ПЕТЪК16.МАРТ.- 17.15 ЧАСА.ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ. МОЛЯ,ЗА КОМЕНТАР !

ОБЖАЛВАТ ЛИ СЕ ПО ПРИНЦИП ТОЗИ ТИП ДОГОВОР - С 6 МЕС. СРОК ЗА ИЗПИТВАНЕ. И ТОВА ЧЕ Е ВРЪЧЕНА ЗАПОВДТА СЛЕД 17 Ч ПРАВИ ЛИ ЗАПОВЕДТА НЕВАЛИДНА.

Тема Re: ср.договорнови [re: нeщacтeн cчeти]  
Автор Блaryн (Explorer)
Публикувано20.03.07 13:01

Ако не е имало (законосъобразна) заповед за извънреден труд на този човек след 17.15 часа - просто сте го изтървали - чл.71 (2) КТ. Няма как да му връчите заповед в извънработно време или ако е в някакъв вид отпуск. Може да се хванете за друга сламка - ако през тези 6 месеца човекът е бил в законоустановен отпуск, то в срока на изпитване не се включва това време (чл.70(4) КТ).

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Авториc (Нерегистриран)
Публикувано20.03.07 14:15

Обърнете внимание дали през периода на изпитателния срок лицето е отсъствало от работа. Съгласно КТ, всеки един ден от изпитателният срок трябва да се изработи, а това означава че всяко едно отсъствие през този период удължава срока на изпитване /чл. 70, ал. 4/

Тема Re: ср.договорнови [re: Блaryн]  
Публикувано20.03.07 14:20

много ти благодаря !
става въпрас за мен . Освен че съм бил в болничен и отпускпрез този период съм бил и на работа на 16 март/ цял ден ,а заповедта е считано от 16 март. много се надявам . Кога трябва да ми се даде и трудовата книжка.Все още е у работодателя.

АвторHEЩACTEH CЧETИ (Нерегистриран)
Публикувано20.03.07 22:06

ВЕЧЕ ДВА ДНИ УПРАВИТЕЛЯТ ОТКАЗВА ДА МИ ДАДЕ ТРУД. КНИЖКА.СМЯТАМ ДА ПОДАМ ЕДНА ЖАЛБА ДО ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА , ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА ПРЕДСТАВЯ ТРЕД СИ КНИЖКА НА НОВИЯТ СИ РАБОТОДАТЕЛ, А СЛЕД ТОВА ДА ЗАВЕДА И СЪДЕБЕН ИСК ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ .МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ МИСЛРЯ ПРАВИЛНО ???

Тема Re: ср.договорнови [re: HEЩACTEH CЧETИ]  
Авториc (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 09:01

Чл. 350. (1) При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да впише в трудовата книжка данните, свързани с прекратяването, и да я предаде незабавно на работника или служителя.

Тема Re: ср.договорнови [re: иc]  
Публикувано21.03.07 13:59

ИС, много ти благодаря !
мотивът на работодателят е , че не съм подписъл обходен лист .Сетил се сега , след два .Мисля , че наистина неоснователно задържа тр.ми книжка . Не мога да започна друга работа и чл.350. (1) , ще свърши добра работа. Не може работодател да се подиграва така със счетоводител.

Тема Re: ср.договорнови [re: иc]  
Авторef4e (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 14:09

Освен това изтичането на този тип договор и непрекратяването му с неговото изтичане води автоматично до продължаването му в бесрочен договор и още нещо има значение дали е вписана клауза в полза на работодателя -ако я има същия може да го преклати когато пожелае без предизвестие !

Тема Re: ср.договор [re: ef4e]  
Автор emmill (новак)
Публикувано21.03.07 22:09

Чл. 71. (1) До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие.

Ти казваш, че срока на договора е 17.03., значи може да бъде прекратен без предизвестие от страната в чиято полза е уговорен до 17.03.
А ти казваш, че е прекратен на 16.03. Т.е. всичко си е редовно.
В КТ нищо не пише за часове. :)))
А иначе за задържане на трудовата книжка няма право. Но тук за съжаление като повечето неща в КТ няма яснота.

Например чл.348 (3) Трудовата книжка се съхранява от работника или служителя, който е длъжен да я представя на работодателя при поискване, както и за вписване на нови обстоятелства в нея.

Ха иди докажи че работодателя като ти е поискал трудовата книжка за вписване на данните свързани с прекратяването ти си му я дал.
Е освен ако няма свидетели.

Най-добре подай жалба в ИТ, ако не ти я даде поне ще ти издадат нова.
Чао и успех!

Тема Да бе,нови [re: emmill]  
Автор nbb (весела)
Публикувано22.03.07 09:50

да не мислиш, че толкова лесно се издава нова трудова книжка. Трябва да обходиш всичките си предишни работодатели да попълнят образец, който се взема от ИТ. Пък ако някой от тези работодатели вече не съществува и не е предал ведомостите, отиде ти трудовият стаж на кино.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.