|
|
|
Тема
|
чл.113 ал.9 и 10 от ППЗДДС
|
|
| Автор | Димa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.02.07 16:03 |
|
|
Колеги,моля да коментирате този член.Една колежка ми обърна внимание и направо се ужасих.Някой нещо предприел ли е по въпроса?Става дума за тези,които подават ДДС по ел-път-другите така или иначи си носят хартиен носител
| |
|
Тема
|
Re: чл.113 ал.9 и 10 от ППЗДДС
[re: Димa]
|
|
| Автор |
dropul (новак) |
| Публикувано | 27.02.07 16:24 |
|
|
Кое е ужасното?
| |
|
Тема
|
[re: dropul]
|
|
| Автор | Димa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.02.07 17:17 |
|
|
Ужасното е за мен,че не съм занесла на хартия дневниците по ДДС за м.01.2007г. за тези фирми,които имат обща сума на дан.основи по-малки от 1000лв.-това са за три фирми.А за другите пък не съм подала писмено заявление,че ще ползвам правото да не нося хартиен носител.Поне на пръв поглед така го тълкувам.Ако някой има по-различно тълкувание-моля да го сподели.
| |
|
Тема
|
[re: Димa]
|
|
| Автор |
_Etna_ (vulkan) |
| Публикувано | 27.02.07 21:22 |
|
|
В ал.4 ППЗДДС прочетох, че информ. по ал.1, тоест дневниците се подават на магнитен, оптичен, респективно по електронен път. Не знам, но аз не видях за сега проблем, обаче и аз се втрещих като прочетох темата, защото на всичките фирми съм подала само по електронен път данните.
В ал.6 се уточнява, че данните от хартиеният носител трябва да съвпадат с данните от магнитния или оптичния носител.
За сега още не мога да приема, че има проблем
Приемам, че ал. 9 визира случаите, когато подаваме с магнитен носител и хартиен носител на място в ТД НАП
| |
|
|
|
|