Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:13 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови  
Авторroru (Нерегистриран)
Публикувано30.01.07 18:26

1. Върху каква основа да се начислява ДДС при ВОП и как да се процедира при покупка на автомобили втора употреба от физически и от юридически чуждестранни лица.
2. Как да се начислява ДДС на наличните автомобили, които са придобити до 31.12.2006 г. и ще бъдат продавани през 2007 г

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови [re: roru]  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано30.01.07 22:04

1. При покупка на автомобили втора употреба от ФЛ в ЕС, нямаме ВОП
2. При покупка на авт.втора употреба от ЮЛ рег. по ДДС в страната членка и съотв. и нашето ДЗЛ е рег. по ЗДДС, и ако фирмата от ЕС не прилага специален ред за облагане на маржа дан.основа се формира по чл.26 и чл.27 ЗДДС - но си мисля, от прослушани разговори, че вероятно всички които се занимават с търг. на автомобили втора употреба, прилагат специалния ред за облагане на маржа.
3. За наличните автомобили към 31.12.2006г.-втора употреба, считам че се дължи ддс-то ползвано като дан.кредит.-чл.151, ал.3 ЗДДС, защото по презумция трърговецът на стоки втори употреба е дилър и би могъл да прилага и общия ред, но преди 01.01.2007г. тези стоки са били с режим на внос и дан.основа не може да е по-ниска.
Това разбира се не пречи на търговеца да си начисли на клиента по-малко ддс, а пък да си го върне в бюджета с протокол, но ще е прецакан търговеца, в друг случай клиента, в някой случай може пък да е прецакан и бюджета, ако се стигне до там де

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови [re: _Etna_]  
Авторпилe (Нерегистриран)
Публикувано30.01.07 22:16

а що се отнася до данъчната основа при ВОП на стари автомобили казаха да прочета и чл.177 от ЗДДС.

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови [re: пилe]  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано30.01.07 22:46

Уф, аз го прочетох, но за сега още нямаме ВОП, все към маржа ми клонят сделките и ми предстои физически да реализирам писането на протоколи, отчет за изв. продажби по чл.94 ППЗДДС, относно случаите по чл.151, ал.6 ЗДДС, ако имам такива случаи де. Ама, ако имам такива случаи ще имам и ВОП и тогава пак ще попрочета чл.177 ЗДДС

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови [re: _Etna_]  
Авторпилe (Нерегистриран)
Публикувано31.01.07 00:02

хубаво ама данъчната основа не касае ли и стоките на дилърите- при определяне на данъка при маржа?
както и да го погледна имам само една минимална покупна цена и нищо друго.
всеки който дойде може да спори за този чл177.
освен да се абонираме за някой оценител?

Авторжera (Нерегистриран)
Публикувано31.01.07 10:01

незнам хора

на мен ми казаха да си прочета чл.143, ал.1 от ЗДДС и чл.88, ал.1 от правелника
Нали става дума за внос на коли втора употреба, при мен е от Италия, но проблема по скоро възниква за колите налични от миналата година

Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано31.01.07 21:35

Сега пък установих, че при внос спец.ред за облаг. на маржа не е удачно решение, защото: Данъчната основа е маржът между продажна и пок.цена. чл.145, ал.1 зддс определя, че при внос пок. цена е дан. основа при внос, включ.данъка. Продажната трябва да е по-висока от покупната, защото според чл.145, ал.2 дан.основа-маржът не може да е отриц.величина.

А чл.177 касае отговорността за дължимия данък от получател регистрирано лице, доколкото е ползвало право на приспадане на дан.кредит....
При маржа не ползваме дан. кредит

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този форм [re: _Etna_]  
Авторgeri (Нерегистриран)
Публикувано01.02.07 12:06

dosta oburkana rabota, ako pitate men, vseki e s razli4no menie i koe li e pravelnoto

Тема Re: задачки закачки за най-добрите ;) в този формнови [re: geri]  
Автор;) (Нерегистриран)
Публикувано02.02.07 14:00

na men mi kazaha v TD, 4e sled 2 sedmici 6te izleze otgovora po tozi vupros.Za momenta vseki pravi kakvoto si iska, no koftito e 4e do togava kak da bude siguren 4ovek, 4e tulkuva pravelno ZDDS

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.