|
|
|
Тема
|
трудов договор
|
|
| Автор | Moни (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.01.07 10:24 |
|
|
Здравейте колеги!
Имам следната питанка към вас и се надявам някой да помогне:)
Имам работник назначен на работа по чл.68,ал.2 т.е за извършване на определена работа до 30,12 . след това работодателя решеава да го остави на постоянна работа на същата длъжност но в друго поделение на фирмата. Въпроса ми към вас е дали трюбва да подам уведомление за тази промяна?
| |
|
Тема
|
Re: трудов договор
[re: Moни]
|
|
| Автор |
TRZ-to (стар познат) |
| Публикувано | 26.01.07 10:30 |
|
|
окей, промяна на длъжността няма, но на срока на договора? И не е ли малко късничко вече - 30,12???
| |
|
Тема
|
[re: TRZ-to]
|
|
| Публикувано | 26.01.07 10:38 |
|
|
И сега какво да правя?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | madm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.01.07 11:29 |
|
|
Ами дай малко повече информация - като приключи работата към 30/12/2006 какво направихте - като документ /примерно заповед/ а в НОИ нещо подавали ли сте. И като го назначихте за определена работа какви данни подадохте.
| |
|
Тема
|
[re: madm]
|
|
| Публикувано | 26.01.07 12:47 |
|
|
не е подавано нищо в НОИ . с анекс е оформено,че му продължава договора
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
TRZ-to (стар познат) |
| Публикувано | 26.01.07 13:20 |
|
|
След като е продължен срока на договора е следвало да има уведомление за промяната. Какъв е в момента вида на договора?
В ТД оснев определена работа, фиксирана ли е дата? Щото малко.......?!?!?
| |
|
Тема
|
[re: TRZ-to]
|
|
| Автор | madm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.01.07 13:47 |
|
|
не съм много сигурна, но не може ли да стане така - уведомлението, което си подала първоначално да му смениш датата, т.е. да го направиш не до 30/12/06 а до по-късна дата? - колкото ти е нужно
После прекратяваш този договор - свършил е работа преди няколко дни и сега го назначаваш за постоянно.
| |
|
Тема
|
Предлагам
|
|
| Автор |
nbb (весела) |
| Публикувано | 26.01.07 14:00 |
|
|
щом няма да променяш длъжността, да оставиш договора автоматично да стане безсрочен, нищо, че е бил за извършване на определена работа, да унищожиш анекса, за да не плащаш 1000 лв. глоба и сега да пуснеш ДС за промяна на работното място. Или пък в онзи анекс да пишеш, че се променя само работното място.
Хм, май е по-добре да няма анекс, защото там би трябвало да се напише и срока на договора. Я пусни някакъв друг документ до днешна дата - заповед за командироване или нещо подобно - разгледай чл.120, 121 от КТ и с днешна дата или от началото на другия месец си оправи нещата.
Редактирано от nbb на 26.01.07 14:10.
| |
|
|
|
Без да натрапвам мнението си, но
чл.68 ал2 е трудов договор за извършване на определена работа - тоест посочения краен срок според мен не е императив по смисъла на КТ/за разлика да речем от чл.68 ал1/- а основание за прекратяване на договора е свършването на определената работа.
Ето моето предложение -
1.ако все пак сте посочили срок на договора пуснете анекс, че поради незавършване на работата срокът се удължава.
2. Направете един приемо предавателен протокол за извършена работа - на удобна за Вас дата.
3. На същата тази дата прекратете трудовото правоотношение по чл.325т4
4. На същата дата го назначете по чл67.ал1 т1.
Разумът мисли, душата знае...
| |
|
Тема
|
[re: madm]
|
|
| Автор | Teя (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.01.07 18:01 |
|
|
Ако първоначалното уведомление е подадено със срок, което не е правилно, тъй като основанието на ТД е 03, да се направи корекция без срок и после предложението на madm-освобождаване и нов ТД . Наличието на срок в ТД е възможно да се коригира, а и основанието за сключване на договора не дава право да се приложи чл.69 от КТ.
| |
|
|
|
|