Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:51 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема право на ползване срещу довършваненови  
Автор dobiar (непознат )
Публикувано11.10.06 13:20

Здравейте!
имам един въпрос/с няколко отговора!/, ако може някой да ми помогне

ФЛ учредява право за ползване на ЮЛ на недовършена сграда-хотел/груб строеж/ за срок от примерно 5 г./ или повече- предстои да се уточни/ след завършването на обекта, срещу което ЮЛ се задължава да го довърши.
Може да не е "учредено право", а някакъв друг договор-не знам кое е по-добро
ЮЛ има ли право на ДК за разходите по довършителните работи?
Мисля да ги натрупвам като р-ди за бъд.периоди и да ги отписвам пропорцшонално за срока на договора. Правилно ли мисля?
Възникват ли някакви данъчни задължения за ФЛ по ЗОДФЛ?
Освен това ФЛ и ЮЛ са свързани
Благодаря!

Тема Re: право на ползване срещу довършваненови [re: dobiar]  
Автор dobiar (непознат )
Публикувано12.10.06 13:33

Никой ли не е имал подобен случай?
Колеги, моля ви помагайте!!?

Авторlotv (Нерегистриран)
Публикувано12.10.06 17:42

пусни в търсачката на дира "право на строеж" , много резултати излизат

Тема Re: право на ползване срещу довършваненови [re: lotv]  
Автор Desislava ()
Публикувано13.10.06 14:37

Случаи много от практиката ,но описаният казус е определено неясен!
Първо би следвало да се уточни правната същност на правоотношенията които са възникнали между свързаните лица и в последствие ще се изяснят правата които всяко едно от тях притежава !
Затова ако разчитате на помощ би следвало да уточните има ли учредено вещно право или няма!Ако няма какъв е типа договор ако ли пък има какви са указаните действия за страните по него!
След това вече може да искате помощ за това дали би следвало доставките по съответния договор да се третират с право на пълен ,частичен или без право на данъчен кредит от гледна точка на ЗДДС !

Тема Re: право на ползване срещу довършване [re: dobiar]  
АвторПp.Heдeв (Нерегистриран)
Публикувано14.10.06 12:26

Хайде виж какъв е договора - по чл.63 от ЗС или по чл.65 от същия закон. Ако е втория вариант - имаш две доставки - подобряване на актива на собственика, а втория е вид "наем", както си се ориентирал към разходите за бъдещи периоди.

АвторПp.Heдeв (Нерегистриран)
Публикувано14.10.06 12:29

их, че не мога да влизам регистриран

. За самото оформяне на "правото на строеж" или "другия вид договор", най-добре поговорете с адвокат, или поне юрист, че да не им вземаме бизнеса на хората.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.