|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
прекратяване
|
|
Автор |
mimi_1999 (непознат
) |
Публикувано | 22.06.06 17:36 |
|
Здравейте!
Имаме работничка,на която и свършва майчинството на 17 този месец.Това е датата, на която е родено детенцето/т.е.родено е на 17.06.2004/. Питам - до 16 включително ли трябва да искам обезщетението от НОИ?И кога да я прекратя?17 е събота?От 19 ли?
Моля за помощ,защото има срокове и се тревожа,че незнам дали разсъждавам правилно.
| |
Тема
|
Re: прекратяване
[re: mimi_1999]
|
|
Автор | 111 (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.06.06 22:24 |
|
аз го прекратявам на следващата дата след навършване на 2 год възраст на детето, не съм имала проблем
| |
Тема
|
[re: 111]
|
|
Автор | 666 (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.06 07:37 |
|
В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ НУЖНО ЛИ Е ДА СЕ ИЗПЛАТИ ПЛАТЕНИЯ ОТПУСК ЗА 2-ТЕ ГОДИНИ И КАК СТАВА ТОВА БЛАГОДАРЯ
| |
Тема
|
Само
[re: 666]
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 23.06.06 08:10 |
|
ако й прекратяваш договора, иначе - не.
| |
|
Искате да кажете,че за 2 години през които е била по майчинство трябва да и платим 40 дена платен годишен отпуск така ли?Е,за това хич не се сетих.А и нещо друго.Сега виждам,че тя последно е била на безсрочен договор.Как да я прекратя на следващия ден след навършване на детето на 2 години?Не трябва ли някакво предизвестие или и аз не знам какво?Изобщо колкото повече мисля,толкова повече се шашкам,че ще сбъркам някаде.Помощ вече ме боли глава от мислене....
| |
Тема
|
Re: Само
|
|
Автор | mam4e (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.06 10:33 |
|
Или трябва да й платите обезщетение по чл.224 КТ или да я пуснете в платен отпуск и след тава да прекратите договора. Кажи й да напише молба за освобождаване от работа и й пускаш заповед за прекратяване на договора.
| |
Тема
|
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.06 13:11 |
|
Нещо не доразбрах (може и от жегата да е )
Кой е инициаторът за прекратяване на ТД?
| |
|
Трябва ди има някакво основание да й прекратиш ТД. Има ли молба за освобождаване от нея? Не става просто - искам да прекратя ТД с това лице, пускам предизвестие и толкова. Виж чл.325 и следващите, които описват основанията за прекратяване на ТД
| |
Тема
|
[re: :)]
|
|
Автор | mimi_24 (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.06 16:59 |
|
Ами,работодателя!Но тя не се е явила на работа на 19,който е 1-я работен ден след като детенцето е навършила 2 годинки.
| |
Тема
|
[re: mimi_24]
|
|
Автор | mam4e (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.06 17:26 |
|
Ами говорете първо с нея, за да разберете защо е така, пък след това мислете за прекратяване. Така или иначе дори да я уволните дисциплинарно за това, че не е дошла на работа трябва да й поискате обяснение.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|