Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:24 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Пререгистрация на багер?нови  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано17.05.06 20:38

ЕТ, занимаващ се със земекопни работи иска да си пререгстрира багера /лична собственост/ на фирмата си. Освен, че пререгистрацията ще се извърши в КАТ преди това трябва ли да отиде и направи прехвърляне и нотариално? И изобщо ако някой знае процедурата, моля нека ми я сподели, защото логиката ми закуца като се опитах да обясня. Не става сам на себе си да го продаде. Обаче не виждам пречка да си плати такса за прехвърляне и да си го пререгистрира в КАТ и съответно после да го декларира в общината вече като собственост на фирмата си ЕТ.

Тема Re: Пререгистрация на багер?нови [re: _Etna_]  
Автор Пp.Heдeв (кафеджия)
Публикувано17.05.06 20:41

Етна, най-добре попитай нотариус как да се направи това чудо... то че пак физическото лице ще е собственик е ясно... въпроса е как да отиде в предприятието му, тоя багер...

Автор Evgeni (ИПСБ)
Публикувано17.05.06 20:51

Процедурата си е като най обикновена покупко продажба на МПС /предполагам, че багера е МПС де - с талон и т.н. - щото може и да не е/
отиваш при нотариуса - правят ти договор за покупко продажба от теб на ЕТ-то ти и после отиваш в КАТ, ама не те съветвам да ходиш там до края на месеца щото е лудница

Тема Re: Пререгистрация на багер?нови [re: Пp.Heдeв]  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано17.05.06 20:53

Ох, даже при адвокат му казах да отиде, но нали знаеш, не им се дават пари за консултации. Ще му кажа и за нотариус, пък да се оправя.

Тема Re: Пререгистрация на багер?нови [re: Evgeni]  
Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано17.05.06 20:55

Е да де, ама нали си е негов и пак на него ли да си го продаде?

Тема Re: Пререгистрация на багер? [re: Evgeni]  
Публикувано17.05.06 20:56

Евгени, не става за съжаление... няма как Иван Иванов да продаде на ЕТ "Иван Иванов" багер, щото са едно и също лице. По скоро е някакъв протокол, но незнам дали нотариусите заверяват протоколи и при какви условия...

Тема Re: Пререгистрация на багер?нови [re: Пp.Heдeв]  
Автор Evgeni (ИПСБ)
Публикувано17.05.06 21:12

става става, нали знаеш, че нотариуса ми е в къщи - вервай ми

Автор Evgeni (ИПСБ)
Публикувано17.05.06 21:13

ми негов си е, ама си го продава на фирмата. Повярвай ми - има такава практика - нито ще си първата нито последната, която ще го направи.

Автор Фъpфи (Джиминику - БОН)
Публикувано17.05.06 21:15

Задачата ти е много по-лесна отколкото ако трябваше да мислиш как автомобила на ЕТ-то и лицето- самото то трябва някак да се дели, за да се отчете коректно разхода за експлотацията му конкретно и само за дейността на ЕТ-то.

Едва ли лично ФЛ юрка багера за свои си нужди, а ако го прави не вярвам да е в грандиозен мащаб. Тъй че ползвай багера на 100% за ЕТ-то и хич не се занимавай с глупости повече. Пр. Недев пробутва настоятелно и периодично "клетвената декларация", която според мен няма резон да се пише, но поне ще успокои и респектира при проверка.

Тема Re: Пререгистрация на багер?нови [re: Evgeni]  
Публикувано17.05.06 21:18

МММмммм верно , че така беше
Е, Етна вече знае към кой нотариус да се обърне

Редактирано от Пp.Heдeв на 17.05.06 21:18.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.