Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:10 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Моля, представете данъчна декларация!"((нови  
Автор ДЖAЯ (минаващ)
Публикувано30.04.06 14:09

Привет!
Преди няколко дни на шега, на майтап, а и съвсем на сериозно, попълних он лайн заявката на Райфайзен на кредитна карта Райкарт. Много е удобна тази нова услога, между другото, пести време)) След 2 дни ми се обади един любезен служител на банката, с който направихме някои уточнения и след като разбра, че не съм на постоянен трудов договор, учтиво ми предложи да занеса данъчна декларация в клона, който съм посочила за най-удобен ми, за да проверят доходите ми. Казах набързо "ОК", обаче след това ми възникнаха въпросите. Аз данъчната отдавна съм си я пратила по пощата, те какво по-точно искат от мен. Звъннах на телефона за информация, честно казано девойката никак не беше наясно как да ми помогне. Това, което най-накрая ми предложи беше да отида в данъчното, да ги помоля да ми дадат декларацията и да си я преснимам. Малко абсурдно ми звучи, нищо че не съм специалист в областта. Да не говорим, че сега аз съм в София, а данъчната ми замина за Ловеч. И въобще... не ми е ясно какво точно искат да им представя като казват - данъчна декларация. Ми аз съм си я пратила... искат да е с подписи и печати от данъчното, за да знаят, че е достоверна... Моля, някой, който е по-наясно да ми обясни-не ми се случва за пръв път, а лошото е и че самите те не бяха наясно.
Другото ми питане ще е по-кратко-какво става, ако не си платя данъка общо доход в предвидения срок?
Глоби, лихви, наказания?

Тема Re: "Моля, представете данъчна декларация!"((нови [re: ДЖAЯ]  
Авторzit (Нерегистриран)
Публикувано30.04.06 14:16

искатда видят какви доходи декларирате, т.е. с какви доходи разполагате

принципно е меко казано небрежност от Ваша страна, да нямате втори екземпляр, към който чинно да сте си прикачили обратната разписка и евентуално документа за платен данък

Тема Re: "Моля, представете данъчна декларация!"((нови [re: zit]  
Автор ДЖAЯ (минаващ)
Публикувано30.04.06 17:20

Обратната разписка си я пазя, както и чернова от попълнената данъчна.и копия от договорите ми с доходите, но няма никакви подписи и печати от данъчното. А и не разбирам как да ги има. Не съм подавала данъчна по различен начин от пращане по пощата...но не си представям ситуация, в която ти я подаваш, дамата на гишето ти слага подпис и печат или нещо подобно и после ти го връща да си го копираш, да си имаш ако ти го поискат... До крайната дата за плащането имам още малко време и по тази причина не съм платила данъците си. Ще го направя по банков път, може би тогава ще ми искат и копие от платежното нареждане.

Редактирано от ДЖAЯ на 30.04.06 17:24.

Авторhappy (Нерегистриран)
Публикувано30.04.06 19:05

Трябва в да подадете искане за заверено ксерокопие на ГДД за 2005 в ТД на НАП по постоянен адрес.Щом имате датата на обрътната разписка и тя ще е от полза за по-лесното издирване на оригинала

Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано30.04.06 19:34

Щом имаш черновата препиши я на чисто, тури няколко подписа където трябва, лепни обратната разписка и пробвай дали ще мине така.

Тема Re: "Моля, представете данъчна декларация!"(( [re: happy]  
Автор ДЖAЯ (минаващ)
Публикувано30.04.06 21:49

Значи да обобщя каква точно е процедурата, ако правилно съм разбрала-скоквам до Ловеч и в местното ТП на НАП подавам заявление на заверка на копие на декларацията, като те намират оригинала, според обратната разписка... А аз ли си попълвам друга декларация, която те сверяват и заверяват? Може би пишат нещо като "Вярно с оригинала", което се прави на повечето копия... Тази процедура може ли да се направи на момента, ако се подава декларацията "лице в лице"? Просто да поискам копие за себе си за всеки случай?

Автор velkog (непознат )
Публикувано01.05.06 11:06

Просто има два варианта по които можеш да действаш
Първият е по официалния път: отиваш в Ловеч, подаваш молба да ти бъде издадено копие на годишната декларация и там най-вероятно ще ти поискат копие от обратната разписка, за да могат да ти намерят декларацията по-лесно. В едноседмичен срок /мисля, че е беше едноседмичен/ отиваш и си получаваш копие. На него на ръка на първа страница ще имаш написан входящ номер и подпис. Печати вече не слагат.
Вторият вариант е да си препишеш на чисто черновата, да я копираш и заедно с копие на обратната разписка да се пробваш в банката. Почти съм сигурен, че ще мине още повече че ще ти спести много време. Там няма да тръгнат да доказват дали е истинска или не. Служителите от банката са заинтересовани да ти дадат карта - те също имат обем от карти, които трябва да пласират на месец. Просто има комплект от документи, които трябва да изискат от картополучателите, за да мотивират издаването на картата при евентуална проверка. А ако си подал неверна информация ти си носиш отговорността.
Подкрепям напълно колегата, че да не пазиш копие от декларациите е меко казано безотговорно.
Успех.

Тема Re: "Моля, представете данъчна декларация!"((нови [re: velkog]  
Авторzitt (Нерегистриран)
Публикувано02.05.06 12:52

бих прибавила алтернативен вариант - към така съществуващата дан. декларация по телефона да си вземете вх. номер и да си го напишете сама....

Автор Dani* (:) усмихната)
Публикувано02.05.06 13:27

пишеш си декларацията и вадиш ксерокопие ...отиваш в данъчното даваш я в деловодството с входящ номер и ти казват след колко дни да отидеш за да я вземеш /можеш да използваш да подпечатат и оригинала, ако искаш разбира се/...сверяват я с подадената и ти слагат мокър печат

упсс май ще трябва някой роднина да го свърши вместо теб и да ти прати заверената декларация по пощата ..

Редактирано от Dani* на 02.05.06 15:01.

Авторнoвo TRZ (Нерегистриран)
Публикувано02.05.06 14:00

Прочети това:
Давам съгласие Банката да блокира картата след мое уведомление по телефон. Поемам рисковете, в случай, че такова нареждане бъде направено от друго лице, противно на волята ми, непълно и/или невярно. Банката не носи отговорност за вреди, загуби или пропуснати ползи, които биха могли да възникнат.

Противно на волята ми?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.