|
Тема
|
Номерация на фактури
|
|
Автор | Ani (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 11:13 |
|
Здравейте колеги.
Имам следното питане: Ръководството иска да отдели различните дейности във фирмата, като за всяка дейност отпечата различни фактури като номерация , т е за едната дейност да започват с 1000000001, за другата с 2... и тн. Възможно ли е това? До момента поредната номерация е стигнала до 0000000264
Благодаря предварително за помощта
| |
Тема
|
Re: Номерация на фактури
[re: Ani]
|
|
Автор | Инa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 12:27 |
|
Възможно е. ние имаме изтеглено работно място и там фактурите започват от 10000001. Трябва обаче да внимавате да нямате повтарящи се.
Имали сме и проверка и не сме имали забележка
| |
Тема
|
|
|
Автор | Maprapитa Пeтpoвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 13:42 |
|
Разбира се ! Няма проблем -това е ваше право! Само следете номерацията да не се дублират номера!
| |
Тема
|
|
|
Автор | m (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 16:39 |
|
а когато фирмата се регистрира по ДДС, то номерата на фактурите от 1 ли започват или могат да започнат от следващия номер по ред
| |
Тема
|
[re: m]
|
|
Автор | rumi (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 17:13 |
|
Да от № 1 трябва да започнат, защото фактурите ще бъдат вече данъчни, а сега са опростени
| |
Тема
|
[re: rumi]
|
|
Автор | Nenkov (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 17:23 |
|
След време ако се дерегистрирате продължавате номерацията на опростените фактури.
| |
Тема
|
[re: Nenkov]
|
|
Автор | Дecи (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.06 21:09 |
|
Регистрация по ДДС не е основание да се започва номер на ф-ра с 1. Поех наскоро фирма в която предишният счетоводител при регистрацията по ДДС / тя е била наскоро м.12./ е започнал наново с ф-ра 1. Та в НАП ми направиха проблем Казаха ми че регистрация по ДДС не е основание за започване с ф-ра 1. Продължаваш си номерациите.
| |
Тема
|
[re: Дecи]
|
|
Автор |
Dasha (минаващ) |
Публикувано | 16.03.06 21:15 |
|
можеш да продължиш със старата номерация на фактури, ако са десетразрядни като ф-рите по ЗДДС, 0000000001, и след регистрацията подадеш едно уведомително писмо, че фирмата е издала ф-ри от №... до № ... преди регистрацията по ЗДДС, и продължава от № .. .... текста е свободен. Мисля, че не е задължително, но е по-добре да го има.... поне после няма да ти направят проблем защо ....
| |
|
|
|
|