|
Тема
|
ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ САЩ
|
|
Автор |
marinahj (непознат
) |
Публикувано | 20.11.05 14:11 |
|
Здравейте,
Ровя от известно време за материали по темата за двойно данъчно облагане. Въпреки, че открих доста неща, би искала и мнението на някой от Вас по въпроса. Между България и Сащ няма спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, така ли? т.е (в моя случай) ако Сащ имат приход от България, тук в БГ ще трябва да им удържим 15 % данък. И няма вариянт това да бъде избегнато? Моля Ви за коментар. Добавете и странички, от които да потърся допълнително информация по темата. Благодаря на отзовалите се.
| |
Тема
|
Re: ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ САЩ
[re: marinahj]
|
|
Автор |
Harry (Счетоводител) |
Публикувано | 20.11.05 15:17 |
|
Ako nyama spogodba si im udarja6 danaka i tva e. No ako ima zavisi ot spogodbata
| |
Тема
|
[re: Harry]
|
|
Автор | marinahj (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.11.05 15:53 |
|
Благодаря. А след като се удържи този данък (ако няма спогодба) другата страна т. е Сащ в моя случай ползва ли данъчно облекчение до размера на удържаният им данък тук в Бг и как става това?
| |
Тема
|
[re: marinahj]
|
|
Автор | marinahj (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.11.05 09:54 |
|
Хайде, колеги, изразете мнение по въпроса. Наистина ми е необходимо. Изкажете коментара си относно общият случай, а пък аз ще си направя изводите по моя.
| |
|
Ами как стоят нещата в САЩ нямам идея, но все си мисля, че идеята за ДВОЙНОТО ОБЛАГАНЕ е то да се избегне. А след като нямаме спогодба ... там ще си обложат прихода на общо основание а и предполагам, че там има разлика в размера, в зависимост от щата. Тази година мисля, че беше февруари- март имаше дебат в клуба и стана въпрос точно за САЩ - разрови се ако не те мързи
аз не мързелувам, аз енергоспестявам!
| |
|
Дали ще начислиш данък 15% зависи от това, дали доходът е в изброените в чл.12 ал.2,3 и 5 от ЗКПО. Погледни чл.34 ал.4. Ако все пак начисляваш такъв данък, удържането и внасянето става по реда на чл.55. Съгласно ал.4 на този член данъчния орган издава удостоверение за платени данъци на чуждестранно лице. Това удостоверение служи на лицето от САЩ да приспада данъчен кредит по правилата на тяхното законодателство.
| |
|
|
|
|