Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:36 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ САЩ  
Автор marinahj (непознат )
Публикувано20.11.05 14:11

Здравейте,

Ровя от известно време за материали по темата за двойно данъчно облагане. Въпреки, че открих доста неща, би искала и мнението на някой от Вас по въпроса. Между България и Сащ няма спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, така ли? т.е (в моя случай) ако Сащ имат приход от България, тук в БГ ще трябва да им удържим 15 % данък. И няма вариянт това да бъде избегнато? Моля Ви за коментар. Добавете и странички, от които да потърся допълнително информация по темата. Благодаря на отзовалите се.

Тема Re: ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ САЩнови [re: marinahj]  
Автор Harry (Счетоводител)
Публикувано20.11.05 15:17

Ako nyama spogodba si im udarja6 danaka i tva e. No ako ima zavisi ot spogodbata

Тема Re: ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ САЩнови [re: Harry]  
Авторmarinahj (Нерегистриран)
Публикувано20.11.05 15:53

Благодаря. А след като се удържи този данък (ако няма спогодба) другата страна т. е Сащ в моя случай ползва ли данъчно облекчение до размера на удържаният им данък тук в Бг и как става това?

Авторmarinahj (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 09:54

Хайде, колеги, изразете мнение по въпроса. Наистина ми е необходимо. Изкажете коментара си относно общият случай, а пък аз ще си направя изводите по моя.

Автор Garfield_OO7 ()
Публикувано21.11.05 19:48

Ами как стоят нещата в САЩ нямам идея, но все си мисля, че идеята за ДВОЙНОТО ОБЛАГАНЕ е то да се избегне. А след като нямаме спогодба ... там ще си обложат прихода на общо основание а и предполагам, че там има разлика в размера, в зависимост от щата. Тази година мисля, че беше февруари- март имаше дебат в клуба и стана въпрос точно за САЩ - разрови се ако не те мързи

аз не мързелувам, аз енергоспестявам!

Автор lubo_ch ()
Публикувано22.11.05 10:37

Дали ще начислиш данък 15% зависи от това, дали доходът е в изброените в чл.12 ал.2,3 и 5 от ЗКПО. Погледни чл.34 ал.4. Ако все пак начисляваш такъв данък, удържането и внасянето става по реда на чл.55. Съгласно ал.4 на този член данъчния орган издава удостоверение за платени данъци на чуждестранно лице. Това удостоверение служи на лицето от САЩ да приспада данъчен кредит по правилата на тяхното законодателство.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.