|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Сертифициране на съставителите на ГФО - ДА или НЕ
|
|
Автор |
TUOMAS_HOLOPAlNEN (Диплограф) |
Публикувано | 16.09.05 14:16 |
|
Уважаеми колеги,
Позволявам си да поставя на Вашето внимание следните въпроси:
1. Според Вас съставителите на ГФО трябва ли да бъдат сертифицирани по някакъв начин?
2. Необходима ли е законова регламентация относно сертификацията?
3. Ако е необходимо сертифициране кой би следвало да го извършва?
4. Според Вас въвеждането на минимални законоустановени изисквания към съставителите на ГФО би ли повишило качеството на изготвяните отчети и доверието на обществото в счетоводната професия?
Благодаря на всички за вниманието
Редактирано от TUOMAS_HOLOPAlNEN на 16.09.05 14:17.
| |
Тема
|
Re: Сертифициране на съставителите на ГФО - ДА или НЕ
[re: TUOMAS_HOLOPAlNEN]
|
|
Автор | D-to (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 14:26 |
|
Ще стане както при дипломираните експерт счетоводители - корупция, шуробаджанащина и разни такива красоти.
Би повишило цените, но не и доверието в нещо, което обществото (с малки изкл. разбира се) смята за излишен разход и "к'во толкоз?".

| |
|
1. Да
2. Да /щото в Бг нищо не става "с добро"/
3. Вече започвам да съм на мнение .. че който и да е .. по добре от нищо .. иначе в "белите държави" го правят професионалните организации ...
4. Не само въвеждането е проблем .. за много неща законодателството ни е на 100% в синхрон с Европейското .. е и ???? ... когато никой не следи за спазването му .. ефекта е никакъв .. изискваноята визирани в ЗС са на ... не знам и аз колко години вече ... никой не му пука от тях ...
| |
|
1. Да. Хубаво е да се полагат изпити на определен период от време, дори и само като стимул за повишаване на квалификацията.
2. Да, но ми е трудно накратко да обясня защо.
3. Виж, тук вече не знам. Доколкото милата родна картинка предполага във всичко да има далавера, струва ми се, че е по-добре да се извършва от външни фирми, за да не се изроди идеята заради шуробаджанащината.
4. Не и ако няма никакъв контрол, както е в момента.
Стига простотии бе, тате!
| |
Тема
|
|
|
Автор | 123 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 14:36 |
|
Tuomas, в Зсч ясно е казано кой има право да съставя ГФО,твоята тема явно е инспирирана от зачестилите напоследък в клуба въпроси,които меко казано не звучат професионално-но имай в предвид ,че това са млади хора ,току що започващи работа-те все още не могат да бъдат съставители на ГФО.Надявам се когато придобият това право да са натрупали нужния професионален опит ...
| |
Тема
|
[re: 123]
|
|
Автор |
TUOMAS_HOLOPAlNEN (Диплограф) |
Публикувано | 16.09.05 14:39 |
|
Виж, аз няма да вземам отношение по темата, поне за сега...
Но в Закона за счетоводството в сегашния му вариант са регламентирани само съответни изисквания за завършено образование и съответен стаж...
ТА питането тук е трябва ли да има регламентирани изисквания за СЕРТИФИЦИРАНЕ?
Редактирано от TUOMAS_HOLOPAlNEN на 16.09.05 14:42.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
divna (изненада) |
Публикувано | 16.09.05 14:40 |
|
ммм, че хубава тема
В отговор на:
1. Според Вас съставителите на ГФО трябва ли да бъдат сертифицирани по някакъв начин?
Да
И този "медал", както всички други си има две страни, т.е.убедена съм, че ще има опити за купуване на сертификати и сред тях със сигурност ще има успешни, обаче отговорността после....
В отговор на:
2. Необходима ли е законова регламентация относно сертификацията?
Да, така ми се вижда най-чисто, но в действителност не мога да кажа, че съм запозната с възможните алтернативи, за да оценя ефективността им
В отговор на:
3. Ако е необходимо сертифициране кой би следвало да го извършва?
Борд от професионалисти, не мога да намеря точния изказ, но не учебно заведение или държаван инстанция, по скоро професионалисти, които имат утвърден авторитет, т.е. да се ползват с доверието на мнозина (съзнавам, че е относително....), може би да се избират за определено време, да не се чувстват "посадени" и вечни
В отговор на:
4. Според Вас въвеждането на минимални законоустановени изисквания към съставителите на ГФО би ли повишило качеството на изготвяните отчети и доверието на обществото в счетоводната професия
би следвало, как иначено мисля, че като цяло ползата ще е най-вече за дръзналите да подписват и да пожелаят сертификата, ного хора сиимат идея какво знаят, дори да е грешно или да се заблуждават, но идея си нямат колко много не знаят....та тъй ще се просветлят за разни бели петна и ще си дадат сметка....
сега куцо, кьораво и сакато се натиска, аз лично вчера бях ужасена от въпроса:"Мога ли да се върна 3 години назад и да си напиша в счетоводната програма счетоводител, за да ми върви стаж..."
човека не е чувал за НКП, договор, .....ще си оправя длъжността в счетоводната програма и т.н., няма и образование счетоводител......обаче иска да подписва, при все, че все още не прави особена разлика между различните разчетни сметки, да не говорим от там нататък
е, аз съм все още много...впечатлена от безумията наоколо, дано не е заразно
Над силата е само умението да я владеемРедактирано от divna на 16.09.05 15:02.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Stefo (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 14:40 |
|
Ами то сега идва баба от село,и си регистрира ЕООД,на което в съдебното решение пише,че е специализирано счетоводно предприятие и хоп започва да заверява ГФО.Смешно нали?
| |
Тема
|
|
|
Автор | 123 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 14:48 |
|
не мога да отговоря еднозначно,така че за момент ще замълча и ще погледна и други мнения
| |
Тема
|
[re: D-to]
|
|
Автор |
divna (изненада) |
Публикувано | 16.09.05 14:49 |
|
да, и аз отчитам този неприятен момент, но с каквото и да се заеме човек, все има и друга страна на медала, само да имаш силата да обърнеш тази страна, която желаеш
все пак от всички нас..от волятаи желанието ни зависи да минимизираме този ефект, не искам да мисля, че е невъзможно, изобщо не вярвам в невъзможните неща, но е най-лесно да кажем...е така ще стане няма смисъл, наистина няма смисъл, ако не го търсим
Над силата е само умението да я владеемРедактирано от divna на 16.09.05 15:00.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|