Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Персонални регистри-УЖАСнови  
АвторФaни (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 15:36

Моля ви колеги за съвет и евентуално за помощ, относно следното:
Фирмата кандидастваше с оферта по ЗОП. Съответно поискахме от НОИ удостоверение за липса на задължения към тях. Какво мислите ми сервираха? Една огромна по обем справка, в която черно на бяло има записано, че фирмата е НАДВНЕСЛА осигуровки за над 10 000лв. Разбира се това не е вярно, но след като проучих въпроса се оказа, че повечето суми в справката от НОИ са неправилно отразени при тях, има грешно насочени суми по други параграфи/ не както ние сме записали в пл.нар./ и освен това съществуват разлики в подадена в ПР информация и суми по пл. нар.
Оказа се също така, че от НОИ отказват да издадат удостоверение за липса на задължения, докато не им изчистим проблема.
Дали някой се е сблъсквал с този проблем и ако да - как го е решил. Разполагам с много ограничено време, защото същите идиоти от НОИ ми поставиха и срок, в който трябва да изчистя проблема, в противен случай - глоба от 50 до 1000лв. Толкова съм възмутена, че още не мога да повярвам, че ми се случва наяве, а не участвам насън в някой филм на ужасите!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Моля ви за помощ
Благодаря предварително!

Тема Re: Персонални регистри-УЖАСнови [re: Фaни]  
Автор Virgo (Vipera ammodyte)
Публикувано23.08.05 15:44

Ами жалби до дупка......

Друг изход няма

Автор kozle (непознат )
Публикувано23.08.05 15:46

Ако наистина искате такова удостоверение от тях ще трябва да изчистите проблема и чак тогава ще ви го дадат.
Аз вече се сблъсках с това /може би в по-малка степен/, един цял ден обикалях от стая в стая, висях им на главите да си оправят нещата

Автортoни (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 15:52

Добре де, нали удостоверението се издава ЗА ЛИПСА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НОИ. Като оставим настрана, че цифрата за наднесената сума е действиетелно като за филм, то формално погледнато вие задължения към тях нямате!!!Какво им пречи да ви издадат удостоверие с такъв текст? Пък после да си оправят кашата с ваша помощ, естествено. Те сами трудно ще се справят

Тема Re: Персонални регистри-УЖАС [re: тoни]  
Автор БИPHИKA©™® (от село)
Публикувано23.08.05 16:12

А някой замислял ли се е, че грешката може да не е в НОИ, а в обслужващата Ви банка, която да е объркала параграфите на платежните нареждания и от там да е станала кашата. Това е често срещано явление. НОИ получава по електронен път от банките за преводите по съответните фондове и параграфи. След като имаш разпечатка от НОИ защо не провериш дали общата сума по платежните нареждания отговаря на подаваната информация в Персоналния регистър.

"Живота може да е лесен ама не е песен"

Тема Re: Персонални регистри-УЖАСнови [re: БИPHИKA©™®]  
Публикувано23.08.05 16:18

Възможно е и това. Но каква вина има фирмата и защо трябва да виси на главата на някого.

Тема Re: Персонални регистри-УЖАСнови [re: Virgo]  
Автор БИPHИKA©™® (от село)
Публикувано23.08.05 16:23

Моят съвет е да провериш на тази страница https://applications.noi.bg/ppf/ дали има преводи към Универсален пенсионен фонд по дадено ЕГН от вашата фирма и да видиш за кои месеци нямаш преводи за да разбереш точно кои са ти проблемните месеци. Защото НОИ прави преводи към фондовете само в случай, че за даден месец се засичат точно сумите по платежните и Персоналния регистър.

"Живота може да е лесен ама не е песен"

Публикувано23.08.05 16:30

Сега хубаво, проверявам и имам някакъв проблем хипотетично. Писала съм си по платежните правилно параграфи, в срок е внасяно и изведнъж се оказва, че някой по веригата е сбъркал.
Това мой проблем ли е и защо аз трябва да се занимавам с това?
Добре, констатира се някаква нередност, но според мен НОИ трябва да си проверява къде и как се нареждат средствата, а не платеца (при положение, че той си има доказателство под формата на платежно нареждане с изрядно попълнени данни).
Нали за това е този НОИ, а не само да събира от 50 до 1000 лева за каквото му скимне

Автортoни (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 16:33

Възможно е наистина ЕДНО платежно погрешно да се преведе по друг параграф. Но тук става въпрос за МНОГО и РАЗЛИЧНИ вноски и различни параграфи. Колегата твърди, че платежните им са наред.После, не споменава че в НОИ са засекли с 10 повече за сметка на друг параграф с 10 минус. Луда работа.

Автор Edin drug (charlatanъ)
Публикувано23.08.05 16:39

Няма декларации в регистъра по-скоро! Гледаш за кои месеци е разликата, подаваш нови декларации за тези месеци за да изравниш и толкоз...
Разликата в сумите и параграфите ще ти покаже върху какъв фонд и за кои не е подадена декларация /примерно гр.договори, годишно изравняване, чл.114, и т.н./.

По-неприятен е момента, когато банката е омазала булстатите и параграфите... и парите не са там където трябва... Но тогава пък е на минус...

А още по е неприятно е когато и парите не са внесени...

Както и да е проблема е лесно поправим, особено ако договориш и допълнителна сума да измъкнеш боса от блатото...

Аз в такива случаи си взимам дискета помесечно за кои хора са подавани декларации и добавям след това другите или корегирам...

Ама съм малко луд... Другите гледам ги гонят

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.