Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:01 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема ООД съдружници нужда от светлинка  
Автор d_tox (общ работник)
Публикувано05.08.05 12:50

привет
имам съдебно решение за едно ООД с двама управителя.Към заявлението за регистрация са приложени два договора за управление.В решението пише,че Дружеството се управлява и представлява от г-н Х и г-н У ,заедно и поотделно.
имам и протокол от учредително събрание в които пише
-4.Упълномощаваме съдружника г-н Х да сключи договор за възлагане на управлението с управител г-н У
-5.Упълномощаваме съдружника г-н У да сключи договор за възлагане на управлението с управител г-н Х
въпроса ми е как ще се осигуряват двамата,като самоосигуряващи се или и двамата като управители.
дано да сте разбрали какво искам да кажа.

Тема Re: ООД съдружници нужда от светлинканови [re: d_tox]  
Авторaнти (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 13:04

привет антиотровното ми,

ще се осигуряват върху посоченото възнаграждение в договорите, до маскималния месечен осигурителен доход

т.е ако в договора пише 1500, а тавана за осигурявана за 2005 по ЗБДОО е 1300, то ще осигуряваш върху 1300, приспадаш НПР 10% по чл.22. от ЗОДФЛ....на там ти е ясно

обаче гледаш и минималния праг за вида икономическа дейност, ако по договор получават 300 лв, а минималния праг е 550 лв, осигуряваш върху 550 лв

ако в договора нямат посочено възнаграждение и се трудят и управляват безвъзмездно, осигуряваш върху минималния осигурителен праг за вида икономическа дейност, и за всички осигурителни рискове, без ГВРС

Тема Re: ООД съдружници нужда от светлинканови [re: aнти]  
Публикувано05.08.05 13:11

дамм
така си и знаех,но по-добре е да питаш.господата си мислят ,че ще се осигуряват како самоосигуряващи се,но явно няма да ги огрее.
благодаря
п.с
сефте някой да ми разгадае ника

Тема И понеже луд умора няманови [re: aнти]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (не е ли ясно?)
Публикувано05.08.05 13:29

аз няма да се уморя да питам, ако лицето по договор за управление и контрол не получи никакъв доход, кога ще се внесат осигурителните вноски върху минималния осигурителен доход за съответната професия, когато:

Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) Осигурителните вноски за държавното обществено осигуряване, които са за сметка на осигурителите, се внасят едновременно с изплащането на дължимото възнаграждение или на част от него.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) Осигурителните вноски за сметка на осигурените лица по чл. 4, ал. 1 се внасят при изплащане на дължимото възнаграждение.

Досега никой не ще да ми отговори.

Стига простотии бе, тате!

Авторeлxичka (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 13:29

Уважаеми г-н Налджиев,
1. Управлението на ООД е регламентирано с чл. 141 от С, където в ал. 6 е
предвидена писмена форма на договор.
2. Според известни ни мнения на специалисти по търговско право (в НОЙ
нямаме такива, така че бихте могли и допълнително да потърсите компетентна
консултация), договорите могат да бъдат както облгационни (договори за
управление), така и трудови. Ние приемаме за меродавни и двата вида.
3. Осигуряването на осъществяващи трудова дейност съдружници в TD е
регламентирано с чл. 4, ал. 3, т. 2 от КСО и Наредбата за обществено
осигуряване на самоосигуряващите се лица. Това се прилага, когато няма
договор (заварените от промяната на С случаи) или когато договорът за
управление не предвижда текущо ежемесечно възнаграждение, а, например,
процент от печалбата. Но при определено възнаграждение или при трудов
договор, осигуряването е на основание чл. 4, ал. 1, т. 7, респективно т. 1
от КСО.

Тема Re: ООД съдружници нужда от светлинканови [re: eлxичka]  
Публикувано05.08.05 13:47

в договорите на управителите не фигурира възнаграждение,следва ли да се осигуряват за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт върху МОД за съответната дейност.
хм

Автор Evgeni (ИПСБ)
Публикувано05.08.05 14:06

Не знам що стигна до тоя категоричен извод, че не могат да се самоосигуряват!
Аз си мисля, че тия договори за управление никой не те бие по главата да ги показваш, че ги има - те са само за пред съда, за да регистрира дружеството.
Иначе, ако се следва тая логика - собствениците на ЕООД-та също нямат право да се самоосигуряват, когато сме им пуснали договори за управление, с някакво месечно възнаграждение, за пред съда, което си е чиста формалност и аз не смятам да ги показвам тия догово на никого и собствениците на ЕООД си ги самоосигурявам.
Сега се светвам, че мога в договора да не посочвам месечно възнаграждение, но какво ли значение има - това е някакво намерение за изплащане на възнаграждение, което можеш и да не си изплатиш!

Редактирано от Evgeni на 05.08.05 14:07.

Тема Re: И понеже луд умора няманови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Авторщo бe милo (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 14:21

що бе мило, предния път аз ти отговорих, даже адски ми харса въпроса ти тогава и доста свят орових, докато стигна до някъде и много научих, благодаря ти за въпросите

може би тогава съм била регистрирана не помня, сега по ми харесв да съм разлята вълна и си се лея

ами тогава ги дължат авансово, т.е. месец за месец, хм имаше и още нещо, освен като се върна в понеделник ще погледна точно какво умотворих, имаше и една особеност, до колкото си спомням

ама никой тогава не се напъна да мръдне поне едното полукълбо на мозъка си освен мен и си остаанх сама с мисли и приказки

Авторako (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 14:27

хм, ако декларират че ще се осигуряват като самооосигуряващи се, могат да избират дали ще е само за фонд пенсии и здравно или за всичко и тогава върху 220, ама го декларират

ако се осигуряват по ДУК, върху минимума за всички рискове без ГВРС

ами нещо съзнавам, че не съм адекватна, ще трябва довечера да гледам кави съм ги изляла тук

Тема Re: ООД съдружници нужда от светлинканови [re: Evgeni]  
Автор... (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 14:39

е как пък ще ги скрие

то остава да разиграят едан криеница и мижанка...пу ревизора гонииииии

ами нали има едни работи като регистри дето се вписват

освен това, когато управителя не е заявил че ще бъде самоосигуряващо се лице, то той следва да се осигурява като по ДУК, независимо от наличието на договор, самото съдебно решение, в което е вписан като такъв е основание за осигуряването така и липсата ан декларазия за воля за осигуряване като самоосигуряващо се лице

и понеже името ти значи "благороден"...надявам се да се отнесеш така и да не ме ядеш с парцалите

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.