Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:16 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Уффф! Граждански договор...нови  
Автор marinahj (непознат )
Публикувано15.06.05 10:47

Здравейте,
Ще те питам пак (УФФФФ!) за гражданските договори, защото вече ми взха здравето.

Случяат е такъв:
Трябва да сключа договор с лице - пенсионер за консултанска улсуга. Услугата се състои в това , че той е намерил фирма, която да изработи и монтира дограма. НО: фактурата за дограмата е с дата 18.05.2005, а досега не е сключен гражданският договор. Та мисълта ми е:този договор не е ли трябвало да се сключи преди датата на издаването на фактурата за дограма, защото лицето тогава е извършило консултантската услуга. Или няма проблем и сега да го сключа - 1 мес. по-късно....

И според Вас, ако не сключа граждански договор с това лице има ли друг начин да се оформи получаването на възнагражденито за консултантската услуга (освен под масата....)
Моля ви пишете ми, защото ще експлоадирам вече от тези граждански договори!
Чао

Тема Re: Уффф! Граждански договор...нови [re: marinahj]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано15.06.05 10:51

че какво ти пречи да напишеш консултантски договор с дата 5.5.05 г. и и да оформиш с протокол от 15.06. извършената услуга... така фактурата е по средата на двете дати ... ако го сключиш по-късно .. по-добре не.

Автор nick cave (nik'vi titli!!!)
Публикувано15.06.05 10:55

Е ти направо се поболя с тея граждански договори:-) Я спомени за каква сума става въпрос все пак.

Тема Re: Уффф! Граждански договор...нови [re: ***]  
Публикувано15.06.05 10:55

Какъв трябва да е този протокол...
Извинявай, но наистина за първи път ще ми е... това де - сключването на граждански договор

Тема Re: Уффф! Граждански договор...нови [re: nick cave]  
Публикувано15.06.05 10:58

става дума за 1500 лв., Но освен това има и усложнения от рода на- управителя не иска да плати никакви осигуровки и данъци върху тази сума, а лицето пък иска да си получи 1500 лв. (малко е сложно) Отгоре на всичкото лицето е пенсионер, във пълният смисъл на думата....

Тема Re: Уффф! Граждански договор...нови [re: nick cave]  
Публикувано15.06.05 10:59

А на снимката ти ли си....

Автортoни (Нерегистриран)
Публикувано15.06.05 11:01

Ти казваш:
"Услугата се състои в това , че той е намерил фирма, която да изработи и монтира дограма".
Значи спокойно, в договора можете да напишете, че след намирането от негова страна на фирма изпълнител и успешно извършения монтаж, на лицето ще бъде изплатена сумата.

Автортoни (Нерегистриран)
Публикувано15.06.05 11:04

Е, щом единия не ще да плаща осигуровки, а другия си иска парите, тогава за какъв граждански договор разсъждаваме? Оправят се с вътрешен договор и толкова.

Автор nick cave (nik'vi titli!!!)
Публикувано15.06.05 11:06

Сваляш ли ме?

Тема Re: Уффф! Граждански договор...нови [re: тoни]  
Публикувано15.06.05 11:08

Е да, и за мен така ще е най добре, но този старец държи да има договор. Но той още не знае, че фирмата не иска да платисвоят дял от осигуровките и ав. данък и ще трябва той да си го плати. надявам се като му кажа да се откаже от договора... Но аз искам да съм подготвена за всеки случай

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.