|
Тема
|
Данъци при пазаруване по мрежата?
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 03.04.05 02:48 |
|
Здравейте, ето какъв е моят случай: искам да направя покупка с кредитна карта от американски интернет-магазин. Цялата сума (стока + доставка по пощата) е малко под 300 долара, става дума за малогабаритна техника.
Интересува ме дали към тази цифра трябва да добавя и някакви данъци или мита и ако да - от какъв порядък са те? Съответно - къде трябва да ги внеса.
Ще ви бъда много благодарен, ако ми отговорите бързо, защото се налага да вземам решение утре вечер
Щом сме двама, страшно няма.
| |
Тема
|
Ех, счетоводители...
[re: Haчko]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 03.04.05 18:17 |
|
Еххх... ако и на апела за кръв нула-отрицателна по-горе сте откликнали така отзивчиво... вечна му памят на човека
Радвам се, когато общувам с дружелюбни, готови да помогнат хора. Това ме изпълва с оптимизъм и вяра в утрешния ден
Щом сме двама, страшно няма.
| |
Тема
|
Re: Данъци при пазаруване по мрежата?
|
|
Автор | Бaй Maнray (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.05 21:06 |
|
При покупката - не.
При получаване на стоката - мито (ако има - справка "Митническа тарифа на РБ") и ДДС (20%).
Гугъл знае всичко!
| |
Тема
|
Re: Данъци при пазаруване по мрежата?
|
|
Автор | Бaй Maнray (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.04.05 21:09 |
|
При вноса на митницата ще платиш мито (справка "Митническа тарифа на РБ") и ДДС (20%).
Не са много счетитата, които осчетоводяват подобни хватки.
А Гугъл наистина знае всичко!
| |
Тема
|
Re: Ех, счетоводители...
|
|
Автор |
PrNedev (НИ ШАГУ НАЗАД!) |
Публикувано | 03.04.05 21:55 |
|
Ами за отзивчивостта.... питаш в едно такова време... събота неделя, веднага след 31 март... знаеш ли какво усилие е да си пуснеш монитора...
Не обязательно гореть на работе.Достаточно иногда пускать дым в глаза!
| |
|
|
|
|