|
Тема
|
чужденец
|
|
Автор | mila (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.11.04 19:15 |
|
Колеги , помагайте ,че май сгафих. Назначих на работа преди 5 месеца чужденец със статут на постоянно пребиваващ , но тогава не знаех , че трябва да взема разрешение от инспекцията по труда и от агенцията по заетостта.Сега не зная какво да го правя! Каква санкция може да ми наложат ако ме осетят?Въобще каква е вероятността да ме осетят?
хелп!
| |
Тема
|
Re: чужденец
[re: mila]
|
|
Автор | Paя (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.11.04 09:49 |
|
Мила, не знам като какъв е назначен чужденеца във Вашата фирма , но пишеш че е с статут на постоянно пребивавщ. В наредбата за наемане на чужденци чл. 4 пише , че за тях не се изисква разрешение за работа. За по сигурно - провери. При нас управителят е на ТД , чужденец. С разрешение за временно пребиваване за срок от една година. Правили са ни проверки от миграционните служби , но не са ни търсили разрешение за работа.
| |
|
Споко, има ли лична карта на която пише гражданство - българско? Мисля, че това означава постоянно пребиваващ, т.е. взел е и българско гражданство и тогава няма нужда от разрешения. А предполагам, че има такава карта, защото без ЕГН не можеш да го регистрираш в НОИ.
| |
|
|
|
|