Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:42 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ АКО СЪМ В ЧУЖБИНА???нови  
Автор KABИ (търсещият)
Публикувано30.10.03 19:57

Питам за период от декември 2002 до януари 2004.През това време съм извън България.Трябва ли да плащам като ЕТ осигуровки за здраве и пенсия?

Тема Re: ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ АКО СЪМ В ЧУЖБИНА???нови [re: KABИ]  
Автор ttania (лунна пътека)
Публикувано30.10.03 20:43

Ако в НОИ не е подадена декларация че няма да упражняваш дейност дължиш и ДОО и ЗО. Друг вариант, ако не си подал декларация в НОИ е заверена "0" декларации по чл.41 от данъчното за съответните години .
От друга страна ако имаш прекъсване на ЗО няма да ползваш услугите на личен лекар само срещу потребителската такса, а ще заплащаш услугите по цени на съответното здравно заведение. Ако не си внасял вноски за ЗО като собственик на ЕТ, дължиш такива като безработен.

Няма невъзможни неща. Има неразбрани хора.

Тема Re: ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ АКО СЪМ В ЧУЖБИНА???нови [re: ttania]  
Автор polimm (непознат )
Публикувано31.10.03 16:26

А за студентите в чужбина как стои въпросът за здравните осигуровки- те не стоят в България, не ползват медицински услуги тук, а там. По принцип след консултация с РУСО ми казаха, че за периодите, в които студентът се е връща, трябва да си внася осигуровки, т.е. за 1 месец в годината, но как на практика ще си ползва правото на здравно осигурен- да си избере личен лекар, да се преглежда при нега, от НОИ не знаят. Казаха да питам в Здравно осигурителната каса. Обадих се на един телефон публикуван на страницата на НЗОК, но служителката отсреща беще много некомпетентна и груба- шефът им бил казал да не дават информация, а тя нямала инструкции по въп роса изобщо.
Егати държавата!!!!

Тема Студенти в чужбина [re: polimm]  
Автор Loretta (Stan)
Публикувано05.11.03 14:41

Моля ако някой знае, да каже - такива сме много и закъсваме пред НОИ, а като се натрупва време, се събира сума, която съвсем не е пренебрежима...

Трябва ли да плащаме?

From now on, I want you all to call me "Loretta"!

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.