Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:12 06.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Банка ДСК=Мафия  
Автор DTMF (ן ע)
Публикувано21.01.02 15:14

Случаят е такъв -Теглих потребителски заем от 3000 лв и срок за изплащане=3год.
Всеки месец ми спираха по 112 лв от заплатата което значи че до момента/след 36мес./ съм върнал 4000 лв и очаквах заема да е свършил,но виждам че в новия фиш са написали че ми остават още 4 вноски което значи че съм теглил 3000 лв а ще върна 4500лв!!!!!!!

Тема Re: Банка ДСК=Мафиянови [re: DTMF]  
Автор бeзУмиcъл (парий)
Публикувано21.01.02 15:22

ми обикновено към договора за заем върви и план на погасителните вноски....... ако има такъв и отговаря на удържаното......нищо не можеш да направиш................. ако има разлики - оспорвай, ако няма............ незнам.....трябва да се преизчисли дали е вярна сумата....... много им е шибана системата с анюитетните вноски на ДСК, а и повечето там не знаят как се смята анюитетна вноска - каквото им покаже компа, тва! ((((((((

Никога не знаем коя страна на филията да намажем!

Тема Re: Банка ДСК=Мафиянови [re: бeзУмиcъл]  
Автор DTMF (ן ע)
Публикувано21.01.02 15:28

Не знам какво са изчислявали но като си направя една проста сметка излиза че лихвата е 50 %.Мамицата им....

Автор lansky (,но не сняг)
Публикувано21.01.02 16:09

така е, затова взимай назаем от познати и при по малка лихва

АвторMaфиoтa oт БДCK (Нерегистриран)
Публикувано21.01.02 16:51

Ние не пишем фишовете за заплатите ви. Понякога оператора на програмата за заплатите не въвежда правилно брояча за погасителните вноски. Провери при него. Ако всеки месец са ти удържали и превеждали необходимата вноска, не би трябвало да имаш проблем. Понякога работодателите хитреят като удържат вноската от заплатата, а не превеждат парите на банката, заемът се просрочва, ние си търсим парите, клиента ни псува, а работодателя си върти парите. Може да се поръчител и да плащаш заема на някое приятелче. Провери първо при касиерката си и ако там е ОК се обади в клона на мафията където си теглил заема.

Тема Re: Банка ДСК=Мафиянови [re: Maфиoтa oт БДCK]  
Автор DTMF (ן ע)
Публикувано21.01.02 17:22

Във фиша от миналия месец пишеше че ми остава една вноска,което значи че този месец трябваше да пише-0 вноски,а вместо това пише -още 4 вноски.

Утре отивам в БДСК

Автор Яceн_ (като в мъгла)
Публикувано21.01.02 17:29

За конкретния случай не се наемам да говоря, но имам друг пример за горното твърдение: "Банка ДСК=Мафия". Погасителният план на един заем се състои от анюитетни вноски, които съдържат част от главницата по заема и част от лихвата. Какво е съотношението лихва-главница вътре не е важно. Започва се с по-голяма част лихва, а после се увеличава делът на главницата. Това е един от номерата, за да са сигурни, че първо ще си приберат лихвите. Но: когато някой мине в просрочие, лихви за закъснение се начисляват върху цялата дължима анюитетна вноска, което автоматически означава, че лихва се начислява и върху дължимата лихва в тази вноска, което пък на практика означава, че тя се капитализира. Това ако не е мръсен номер, здраве му кажи.

Ако някой ме опровергае, ще съм много благодарен!

Тема Re: Банка ДСК=Мафиянови [re: Яceн_]  
Автор DTMF (ן ע)
Публикувано21.01.02 17:36

Аз да си призная нищо не ти разбрах но на още двама мой колеги продължаваха да им уддържат вноски от заплатите след като заема беше погасен.След това ходиха в банката /пак ДСК/да се разправят и да си вземат парите.............А бе българска работа

Автор бeзУмиcъл (парий)
Публикувано21.01.02 17:40

Отиди в ДСК и провери колко ти остава да внасяш.......... ако тази е била последната вноска, вземи извлечение, че си погасил кредита.............. така, както чета излиза че ти гледаш фиша на заплатата..... а касиерката може да няма информация колко вноски дължиш...или нещо да е объркала................

Никога не знаем коя страна на филията да намажем!

Тема Re: Банка ДСК=Мафиянови [re: Яceн_]  
АвторMaфиoтa oт БДCK (Нерегистриран)
Публикувано21.01.02 21:01

При просрочие лихви начисляваме върху остатъка от заема , т.е. наказанието е по-голяма лихва върху останалата непогасена главница и няма лихва върху лихва.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.