Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:05 04.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Българските гейовете във Фацебуканови  
Автор linjackМодератор ()
Публикувано18.02.10 03:09

По повод на това, че напоследък се застоявам пред компа и "пиша", прекарвам известно време във Фейсбук и се запознавам (задочно) с хора.
Развитието, поне за мен, е много интересно:
В началото нашият скъп Гаридън ме свърза с общи виртуални познати. Един друг господин - пак виртуален "познат" - ме насочи към отделна групичка гейове. Няколко човека се закачиха за моя профил, като видяха, че споделяме определена група "приятели"... По моя груба сметка около 8-10% от фейсбук приятелите ми са български гейове/бисексуални мъже.
Това, което е най-интересно за мен, е че повечето са доста отркити - дори и да го нямат това "interested in men" в профила. Съмнявам се всички те да са открити в реала, но във Фейсбук се получава много интересна смеска между лично и обществено пространство, излизането от гардероба е едва ли не неволно и почти незабележимо...
Аз се радвам на такова развитие, най-"отрицателният" коментар, който прочетох по повода беше нещо от рода на "Тук станахте гора", но това е - не забелязвам отблъскване на тези хора от (интеренет) обществото.

Мисли по въпроса?

----
бял подпис на бяло поле

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: linjack]  
Автор [bbourgas] (дзверо)
Публикувано19.02.10 00:47

Аз затова имам два профила - единият е за когато ми се доиска да ме опънат, а другия - когато ми се доебе... Шегувам се!

Онзи ден в единия ми се се включи един индивид и започна да ми обяснява колко много ме харесвал и че задължително трябва да му дам приятелство и после да сме се запознаели, защото много ме бил харесвал. След като на няколко пъти по заобиолни начини уточних,, че не съм заинтересуван започна да ми казва,че съм бил сприхав и затова съм имал толкова малко (75 е момента) приятели. Моля? Аз ли не съм добре или социалните мрежи започват да се превръщат в сайтове за запознанства, е*а си...

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: [bbourgas]]  
Публикувано19.02.10 01:40

Има нещо такова, но аз съм "защитен" - нито съм толкова сочно "парче", нито съм достатъчно близо за едното оправяне... По този повод - наскоро си намерих мъж на един най-обикновен купон; страниците за запознанства и дори гей баровете пасти да ядат!
За фейсбука - следя основно общественото мнение го раздавам "активен борец" - интересно, по-интересно от клубовете и блоговете, но не чак толкова загубено като Туитър

----
бял подпис на бяло поле

Автор davide ()
Публикувано20.02.10 03:06

Да, и аз съм си мислил за това, което се получава във фейсбук - "излизането от гардероба", смесването на пространствата, намирането на нови приятели и групи.

Специално за последното, което има връзка и с изказването на [bbourgas], го намирам за много положително - не виждам нищо лошо в това да се запознавам с нови хора, които са ми интересни, та дори и във фейсбук. Често разглеждам приятелите на приятелите си или покрай някоя публикация стигам по веригата до човек, който ми е интересен. В такъв случай защо да не се сприятелим - може да се получи едно добро приятелство, за каквото аз винаги съм готов. Какво по-хубаво от това? А и нищо да не се случи или да е нещо спорадично, повече приятели предлагат по-голямо разнообразие да се чете кой къде ходил, правил, казал, публикувал, снимки и т.н. По-интересно е.

Фейсбук дава една добра възможност хем да си сред познати хора и приятели, хем да намираш нови, включително гей, при това предвид самата същност на мрежата да не е като сайт за запознанства, всичко се случва ненатрапчиво - няма ги досадните "а/с/л?", "какво си търсиш?", "хайде да се наебем" и т.н. Поради същата причина много от гей хората във фейсбук имат и немалко хетеро контакти в профилите си, което е и нормално и хубаво, като в същото време не прави сексуалната ориентация видна. Наистина се получава известно "излизане от гардероба". Винаги съм си мислил, че не е толкова трудно да се събере 2 и 2, т.е. да се разбере истината, но го има този момент с предразполагането и по-голямата смелост да се излезе от гардероба.

Не ме търси... Не ме търси...

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: [bbourgas]]  
Автор Guardian_HeartsМодератор (cubalicious)
Публикувано20.02.10 18:25

Много мои познати чужденци(хетеро, би, гей) ползват фейсбук за дейтинг. Тъй че социалните мрежи отдавна вече са си сайтове за запознанства.

Случвало се е разни бг момчета да ме добавят с подобна идея, само дето аз обикновено питам "Ти па кой си?", вместо просто да натисна "приемам" и да си разглеждам снимките му.

Имам познат, който ползва профила си там само за да добавя и разглежда снимки на мъже и момчета по света и у нас.

А аз трябва тия дни да изподобавя всички от тук за които се сетя и мяркам чат пат. Немам си друга работа...

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: davide]  
Автор jaytee (познат)
Публикувано23.02.10 13:56

Аз си мисля, че направо изхвърчах от гардероба след като започнах да играя farmville, но имам и няколко доказани хетеро съседи, което напълно ме обърка. :)

Тема Re: Българските гейовете във Фацебука [re: linjack]  
Автор _RedBull_ (минаващ)
Публикувано24.02.10 00:17

Малко приятели имам във фейсбука, повечето са познати с които все пак се виждаме в реалния живот и 5 човека които познавам задочно от форуми или определени интереси и си имаме приказка така да се каже.

Все още не мога да възприема бука като форма за по-лични, интимни разговори. Понеже повечето са си добавили и близките си там, предпочитам разговорите да са в друга посока.
Факт е, че там повечето гей имат снимки , отколкото в специализираните сайтове за запознанства, но все още не ми се е случило да се запозная с непознати от там и да се видим реално така да се каже

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: jaytee]  
Публикувано24.02.10 01:10

Хахахаха! Наистина... но не съвсем. И аз имам двама небългарски хетероприятеля във Ф.в. и поне един българин, който също се води негей, даже едно време доста хомофобски съм го чувал да се изказва - въпреки че това не е гранция. А има и гейове, които само се оплакват от фармвилиситите, та ... не се знае.

О, между другото - сред познатите ми имаше двама католика от двата пола - познавам се с тях от няколко години и дори сме работили заедно с момичето. И давамата се проявиха катогъзи и ме ънфренднаха наскоро - разбрах случайно всъщност, от единя профил съм дори блокиран... Wow! Извод - има хора, които наблюдават...

----
бял подпис на бяло поле

Редактирано от linjack на 24.02.10 01:12.

Автор harish_chandra (curmudgeon)
Публикувано24.02.10 16:44

Наскоро видях, че са оправили възможноста да се видят всички менния на даден клубар. Та сега кликам по хора на които съм харесал накои мнения да видя какво друго са писали. Още един начин човек да си губи времето. Та сега е твой ред, но много си писал няма да мога да те изчета. Само да отбележа, че нямам нищо против меките говори

. Та да си дойда на думата, този българин във фейсбука дето ти е съсед във фармвила, води се негей, и се е изказвал доста хомофобски, да не би да съм аз? Българин съм, съсед съм ти, или поне бях може да си ме махнал, водя се негей, но не си спомням да съм се изказвал хомофобски(макар че е много възможно).

Тема Re: Българските гейовете във Фацебуканови [re: harish_chandra]  
Публикувано24.02.10 16:51

... не - теб не те броя... защото те познавам много задочно и отскоро, а и вече не си гледаш фермата.
Имах пред вид идин колега от университета, когото познавам доста по-добре...
Сполай.
Как става това да се виждат всички мнения...

ПП: Пак си губя времето:)

----
бял подпис на бяло поле

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.