|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Попитах теб, защото в предния си пост използваш думата хомосексуализъм -
Обаче вероятно си я използвал в контекст, който не ми е ясен.
| |
|
грешка на езика. и моят език на български не е изчистен. и аз съм засукан със "хомосексуализъм"
| |
|
мисля, че опитът да се заеме куиър у нас е много стар и не особено успешен.
ще ти кажа по какви причини..
ЛГБТ движението в един определен момент решава да направи срамните имена гордост, куиър е продукт на това...
и макар там да има такава положителна вече почти нагласа да има нещо като куиър науки..има в същто време след 2000-2004 (не мога да кажа точно) и един отлив от терминологичното ползване на куиър
то става пак по-скоро жаргонно, но в положителен смисъл
ние нямаме традиция в ползването на куиър и думата е много сложна за българското произнасяне и според мен фонологично, но и заради развитието в чужбина този термин може да се поизостави
и да се наблегне на други
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Sheharazade на 26.06.09 22:49.</EM></FONT></P>Редактирано от Sheharazade на 26.06.09 23:05.
| |
|
Което е някакво недоразумение предолагам, защото поне в UK queer не е точно положително название по мое впечатление.... (знам за сериала...)
| |
|
точно за това, вероятно има и някакъв отлив...не съм в юк и не мога да кажа със 100 процентова сигурност нещата, но казвам това, което се наблюдава в писани текстове...от известно време го няма...тоя напън...всичко да се казва куиър
| |
|
Хомосексуалист и мен много ме дразни, но ако е от гей - няма проблем, защото знам, че не го използва в смисъл на болест и извращение.
Иначе и хомосексуален не ми харесва много, защото пак е етикет. Все пак става. Най ми харесва МСМ, защото няма каквато и да е отенъчност.
А за лесбийките - за мен този термин звучи като "марсианка" - все едно това са някакви странни жени, локално, невиждано и нечувано явление някъде из островите. ХомосексуалисТка и обратна са ми смешни, а гей не върви. Момичета, измислете си име най-после:) За мен "мъжко момиче" е идеален вариант да замени тези смешни имена.
| |
|
за мен лесбийка си е много добре, проблемът е идеологически ... не се употребява и им става неудобно да го казват...по други причини...
| |
|
ти пък - обратен!
Мене тая дума не просто ме обижда, ами направо ми кипва от нея. Кажи ми с какво един гей е обратен? Дали ходи наобратно, дали свива само наляво, дали чете отзад напред? Тази дума е по - гадна и от хомосексуалист.
| |
|
Ами както queer е била негативна дума в английския и постепенно се отвоюва от гейското войнство, така и с обратен може да стане същото. Обратен защото не се вписва в една тесногръда норма на сексуалност, а по някакъв начин дори противоречи на нея. По същия начин и queer е странен, не вписващ се сред околните.
| |
|
Папе, все едно да се обидиш от ника, с когото пишеш тук...
Значи, за мен много по- обидно е човек да е "обратен" по отношение принципите, с които живее, а не със сексуалността си, наречена простолюдному по този начин...
Прави каквото трябва, да става каквото ще...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|