|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Български "гей" "роман".
|
|
Автор |
Guardian_Hearts (redeaming & hot) |
Публикувано | 12.02.09 19:32 |
|
Нямам спомен някой някога да е споменавал тук въпросното словоблудство. Използвам кавички пред немалко думи в този пост и самото заглавие на темата, но мисля, че това е обосновано. Защото всички тези думи се отнасят до конкретния въпрос именно в кавички и с голямо въобръжение.
Става въпрос за "книгата" на Тодор Пейчев. "романът" е издаден през 2007-ма. На гърба може да прочетем обръщение от автора, с което се оправдава, един вид, за първичността и автентичността на въпросното "произведение".
Заглавието на "книгата" е "По-различен ли?! Не се препоръчва". Самата "творба" представлява неуписуем копи пейст на едни и същи фрази, изречения, абзаци до неимоверно втръсване.
Предполага се, че това е цитирам: ... изповед на един млад човек, различен от общоприетите норми и правила.
Но в действителност това за мен е подигравка. С не едно и две неща.
Купих си и прочетох книгата по препоръка. Сложена е и на челно място в списъка на Джемини. Четяла се лесно и била интересна откъм информативност за пиаците в София.
Да, ама не. Аз лично едвам я прочетох. Беше ми изключително трудно, най-малкото поради бедния речник и абсолютната липса на талант за писане на автора. Отделно образите, които "изгражда" са... Абе бедна ви е фантазията.
Ако имате излишни 9.99 си купете въпросното чудо и преценете сами. А междувременно - ето ви сайта на човека, където може да прочетете някой и друг "разказ". Въпросните са нагледни примери за това, което ви очаква решите ли да прочетете "първият" български "гей" "роман". Макар че конкретната "книга" е просто в пъти по-по-най неописуемо под всякаква критика.
| |
|
Недей така бе приятел - нека си пишат хората, това, че на теб не ти харесва романчето, не значи, че е безполезен труд. Все пак гот е, че някой въобще го е издал, имайки предвид гей тага.
Чалгата също е простотия, ама хората се кефят. Кучетата пък знаеш как обичат да се поздравяват едно-друго. Всеки си има вкус и си го обича
Виж разливането на Фьонката, щ'тъ изкефи на макс, въпреки че там темата е основно за лезбойки.
П.С. Баси и консервативните гуспойци са тея в съседния клуб - мацки, които сигур по цял ден свирят на пиано, четат социални теории и се учат как да се държат в обществото. Щото писах в един комент, че лижат путки и ме заплашиха с бан! Разбирам бана си в клуба на правоверните, но в клуба на островитянките от Лезбос бан! Много, много консервативно е лесбийството у нас
| |
|
Този не съм го чел... но след тая реклама може и да не го почна изобщо. Но не е първият! Което се надявам да е успокояващо.
А съм чел един друг роман, който също беше издаден или по-скоро преиздаден като първи български роман, засягащ хомосексуалната тема. Романът е от преди 9-ти сепетември 1944 г. и се казва "Изобретателят". Има го преиздаден след 1990 г. Авторът се казва Борис Шивачев... Google ми извади това за него:
Героят в романа е българин, имигрант в Аржентина в началото на 20-ти век.
| |
|
Ама ядосвам се като ми пробутват буклуци. Като Мона Чобан, да се задави с двете си отвратителни творения дано.
Далеч съм от идеята, че това дали на мен нещо ми харесва или не е мерило за качеството на литературното произведение. Но. Когато някой ми излезе с претенциите и ми прехвали нещо, което се окаже пълен буклук - сори, ама нема да го посмина току-така.
Честно казано проблемът ми(да приемем, че имам такъв) е не с факта, че човекът е публикувал нещо. А с това, че въпросното нещо се преекспонира като нещо, което не е. Не е първият български гей роман. Не е роман. Не отговаря на ревютата си нито в нета, нито на гърба, нито в сайта на Джемини.
И когато някой ме избаламоса така нагло, ми кипват лай*ата.
| |
|
Е, айде сега, капризи...
Е, какво да лижат, патки ли?
Че и се сърдели... Ми така си е, истината понякога боли...А понякога сладко, понякога пък - не...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
|
Ми аз попрочетох разказите от сайта на тоз младеж...Не съм литературен критик, и не искам да бъда, а не е и нужно, за да разбере човек, че има по-стойностни неща, с които да си загуби времето. Да ме прощава! А и малко глупости е понаписал тук-там...
| |
|
Ауууу сега му отворих сайта и да ти кажа честно харесва ми снимката му. Прочетох малко (доколкото издържах) от разказа Св. Валентин. Може би стилът му е ... клише? Обаче е секси... и героите му са Франсоа, Жерар... замечтах се...
| |
|
Май някъде, отдавна, съм си комуникирал с този момък /не сме си лягали, де/. Имам съвсем бледи сомени, нещо не вървеше лафът...
Прави каквото трябва, да става каквото ще...
| |
|
Ужас, егати некадърните разкази.
Аман от графомания и самиздат у нас. Аз затова чета само препоръчани неща на български автори, но явно някой трябва да се жертва преди мен.
| |
|
Някаква идея дали може да се намери някъде този роман?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|