|
Тема
|
Паметник на преследваните от нацизма...
|
|
Автор |
epoussette (френско келеме) |
Публикувано | 27.05.08 18:10 |
|
В Берлин откриват паметник на преследваните от нацизма хомосексуалисти
Между 5 и 15 хил. хомосексуалисти са били депортирани в концлагери
| |
Тема
|
Re: Паметник на преследваните от нацизма...
[re: epoussette]
|
|
Автор |
ljove (може би познат) |
Публикувано | 27.05.08 18:41 |
|
Другото ми е ясно, но това ?
" Той представлява бетонна скулптура с прозорец, през който минувачите ще могат да видят чернобял видеоматериал, показващ "вечна целувка" между двама мъже.
Това предизвика гневни реакции още преди да бъде открит мемориалът.
Предвидено е след две години да бъде заменен с друг филм, този път с целувка между две жени."
Чии са били гневните реакции- лезбийски или хетеро?
Прави каквото трябва, да става каквото ще...
| |
Тема
|
[re: ljove]
|
|
Автор |
arrabbiata (непознат) |
Публикувано | 27.05.08 22:20 |
|
На Азис и Китаеца.
| |
Тема
|
[re: arrabbiata]
|
|
Автор |
ljove (може би познат) |
Публикувано | 27.05.08 23:32 |
|
Хъм, значи положението е сериозно и тревожно.... Друго щеше да е, ако реакциите бяха от страна на английската кралица и Саманта Фокс....
Иначе, ако се абсрахирам от сарказма ти, наистина ми е любопитно кой и защо....
Прави каквото трябва, да става каквото ще... Редактирано от ljove на 28.05.08 00:18.
| |
Тема
|
[re: epoussette]
|
|
Автор |
Uninvited (непознат) |
Публикувано | 28.05.08 02:25 |
|
По тази тема мога да ви препоръчам един филм от който лично мен тръпки ме побиха.Гледайте го ако имате възможност. A Love To Hide се казва.Мисля че Премълчана любов е превода на БГ
I need a moment to deliberate
| |
Тема
|
[re: ljove]
|
|
Автор |
SeaStar999 (ethereal touch) |
Публикувано | 28.05.08 04:11 |
|
Мемориалът е по проект на живеещите в Берлин творци от норвежко-датски произход Ингар Драгсет и Майкъл Елмгрийн. Цената на мемориала е €600,000.
Дори церемонията по откриването на мемориала предизвика конфликт. В интервю за берлинско списание Драгсет и Елмгрийн споделиха, че федералният комисар по въпросите на културата Бернд Нойман е отказал да даде разрешение кадър от видеото с двамата целуващи се мъже да бъде отпечатан върху официалната покана за откриването. Драгсет заявява: “Решението да не се отпечата кадърът с целувката показва, че проблемите все още не са преодолени. Елмгрийн добавя: “Фактът, че хората продължават да изпитват отвращение при вида на двама хомосексуалисти, които се целуват, показва, че нещо не е на мястото си.”
Наблюдателите проявяват критично отношение и към факта, че най-високопоставеният правителствен служител, който ще присъства на откриването, ще бъде федералният комисар по въпросите на културата Бернд Нойман. Президентът на Германия Хорст Кьолер, който присъства на откриването на мемориала в памет на жертвите на Холокоста, няма да присъства на откриването на новия мемориал.
Видеото с продължителност минута и половина е дело на режисьора Томас Винтерберг, известен с филмите си “Празненството”, “Всичко за любовта”, “Скъпа Уенди” и др.
Критики към мемориала бяха отправени и от други посоки. Беше поставена под въпрос нуждата от отделен паметник на жертвите-хомосексуалисти, като бяха изразени страхове от “инфлация на паметниците”. Представители на лесбийски организации изразиха неодобрение към поставянето на ударението върху хомосексуалните мъже и в резултат на техните критики в бъдеще се предвижда показването на видео, посветено на лесбийките. Видеоматериалът ще се сменя на всеки две години и ще бъдат показвани творби на различни режисьори с хомосексуална тематика.
В Германия хомосексуалните взаимоотношения са декриминализирани още в края на 60-те г. на ХХ в. (ГДР – 1968 г., Западна Германия – 1969 г.). През 1994 г. при уеднаквяване на законодателството на предишните две държави се премахват и последните рестрикции по отношение на хомосексуалните взаимоотношения.
Информацията в българския сайт е неточна и манипулативна – едва ли някой е изненадан от този факт.
Да, ако вместо сарказъм имаше добронамереност, щяхме да си говорим по същество за нещо сериозно.
| |
Тема
|
[re: Uninvited]
|
|
Автор |
SeaStar999 (ethereal touch) |
Публикувано | 28.05.08 04:12 |
|
Препоръчвам и Bent и Aimee and Jaguar.
| |
Тема
|
[re: SeaStar999]
|
|
Автор |
ljove (може би познат) |
Публикувано | 28.05.08 08:14 |
|
"Драгсет заявява: “Решението да не се отпечата кадърът с целувката показва, че проблемите все още не са преодолени. Елмгрийн добавя: “Фактът, че хората продължават да изпитват отвращение при вида на двама хомосексуалисти, които се целуват, показва, че нещо не е на мястото си.”
"Представители на лесбийски организации изразиха неодобрение към поставянето на ударението върху хомосексуалните мъже...."
Та какво излиза- бил съм прав:"Чии са били гневните реакции- лезбийски или хетеро?"- грешката ми не е в някакъв "сарказъм", заради който arrabbiata ми го връща, а в съюзът "или"- трябвало е да е "и".....
"[Информацията в българския сайт е неточна и манипулативна – едва ли някой е изненадан от този факт."/i]- къде е манипулацията?
Прави каквото трябва, да става каквото ще...
| |
|
Неприятна статистика.
Save the original.
| |
|
|
|
|