Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:24 13.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Аксиния утре по бТВ  
Автор epoussette (френско келеме)
Публикувано01.04.08 21:51

Преди малко гледах анонс на темите в утрешния сутрешен блок на бТВ.
Аксиния щяла да разкаже за отглеждането на деца от гей-двойките.
Тоест, сигурно само за детето на лес-двойката Аксиния - НезнайнатаДеси.

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: epoussette]  
Автор ljove (може би познат)
Публикувано01.04.08 23:33

Предполагам, че всеки който има подобна причина и желание за обществена изява, би могъл да го направи, не смятам, че обществото ни няма нужда от повдигане на "завесата" в тази посока.
Не знам тези момичета дали печелят нещо в личностен план от излизането им на "светло", но по- скоро това е повод консервативните и ограничени мозъци да се сблъскат директно с действителността.

Автор mizrahi (Човек)
Публикувано02.04.08 12:40

Жалко, че няма да мога да го гледам... Имам работа по това време... Интересно тя какво знае за отглеждане на деца от гей двойки, щото "злите езици" говорят, че си живее с приятеля си, който е баща на детето, а това някак си не ми се връзва с идеята за гей двойка, ама може и да бъркам...

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: mizrahi]  
Публикувано02.04.08 14:41

Ха, да не би "злите" езици да твърдят също така, че приятелят кърми и сменя памперсите на бебето, а тя си развява п....а най- вече по интервюта и гей мероприятия? Българите сме велика нация, няма начин да не намерим под вола теле, ама винаги в съседния двор.

Не зная нищо конкретно за тази "драма", но това е един от редките поводи /като оставим настрана жълтите "новини"/, чрез които обществото се сблъсква с проблемите при легитимирането на хомосексуалните в подобен аспект.

Редактирано от ljove на 02.04.08 14:46.

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: ljove]  
Автор mizrahi (Човек)
Публикувано02.04.08 16:21

Така е, но коментарът ми беше в друг смисъл - не какво ще покажем на обществото - не ми пука - ако иска да се представлява на съвършената гей двойка, мене по скоро ми беше идеята за нещата от практическа гледна точка - познавам само една двойка лесбийки, дето отглеждат деца и в тази двойка няма мъж... А ми е наистина интересно как би се справила една истинска гей двойка с отглеждането на детето, особено кагато порасне и почне да задава неудобни въпроси...

Та затова и коментирах - хубаво е да се говори за нещата, но хубаво е и това за което се говори да е истина а не бутафория...

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: mizrahi]  
Публикувано02.04.08 18:57

"Неудобни" въпроси ще има, ако децата израстват в среда, в която такива въпроси ще са неудобни.... А това зависи от манталитета на общество, на което рядко се предлагат подобни теми за "размисъл", а даже и да се повдигнат такива, веднага ще се намерят "критици", които да обяснят, че нещата стоят малко по- така или по- иначе.....
И тогава от първоначалната идея не остава нищо, а всички се чувстват спокойни, че ето- виждате ли, и тези са несъвършени като нас.

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: ljove]  
Автор mizrahi (Човек)
Публикувано03.04.08 00:15

Не ми обръщай внимание, просто темата за ЛГБТ правата и организациите ми е болезнена... Причината средата да е нетолерантна е, че в БГ няма организирано гей движение...

По принцип е казано, че не бива да критикуваш, ако сам не се опиташ да направиш нещата по добре... Аз с болка признавам, че се опитах, но неуспешно... Въпреки това, всеки път, когато видя демонстрация, колко по назад сме от Запада, що се отнася до възможност да водим нормален живот, се ядосвам на собствената ни яловост да направим нещо за самите себе си...

Автор constellator ()
Публикувано08.04.08 15:50

Все пак някой гледа ли предаването да разкаже?

...nature has fixed no limits on our hopes...

Тема Re: Аксиния утре по бТВнови [re: constellator]  
Автор Kurvoazie ()
Публикувано08.04.08 18:12

Гледах го...
Ест, точно аз нямя да съм във възторг лесно...

Участваха се Петър, хетеросексуалел и Аксиния.

Появиха се с хартиени пликове на главите, та и през лицето. Малко като готвачи в лоша форма... Идеята им била, че някой е слепец, ама те не били.

Аксиния, първа, говори за предложенията от Джемини по повод новия Семеен кодекс. Основното: вместо бащинство да се упомене "втори родител".

В телефонна връзка се появи и Герджиков.

Основните му реплика бяха: "не сме готови за промени" и "дете ще бъде ограбено" с пояснение, че няма двете начала при еднополовите бракове - мъж, жена.

Аксиния не разбра май... Не му отговори по същество, а го "подкрепи", като каза, че и на други политици не им е лесно.... Последна беше нейната дума..., но нищо не направи.

Хетерото....
Чудех се какво ли ще каже! Реплики в смисъл.... нямало информация, познавал/има гей пиятели, нормално се контактувало с нас (гейовете) и подобни, само ми показаха, че и в режисирането на ситуация нашите Джемини още не ги бива.

Петър. Несмислено отговори по повод иска ли деца. Не бил в "нормална възраст"... Попитах се, а в Джемини какви хора работят освен студенти, има ли някой с нормална възраст!

Та, Герджика, с тези реплики отвори голямо поле за коментари. Джемини, дали ще се възползват, не знам...

От тази възможност можеше да се вземе много повече.

Автор Maтa Kocмaтa (космат маймун)
Публикувано09.04.08 18:28

Темата е доста деликатна, особено за нашето закостеняло патриархално общество.

Save the original.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.