| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Адам и Ева 
 | 

|  
| Автор | 
redjeep (TJ-Sport) |  
| Публикувано | 30.12.07 01:31 |  
             |  
           | 

В Библията се говори,че Адам и Ева са първите сътворени на Земята хора от Бог.
 Те Адам и Ева от своя страна имат две деца момчета.
 Кой с кого е правил секс,че сме се размножили на Земята?
 И ако двамата братя са имали секс с майка си тогава?

|   |  

| 

|  
           | 

"Битие", глава 4:
 1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.  	
 2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец. 	
 3 И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа. 	
 4 Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му; 	
 5 а на Каина и на приноса му не погледна така. Затова Каин се огорчи твърде много и лицето му се помрачи. 	
 6 И Господ рече на Каина: Защо си се разсърдил? и защо е помрачено лицето ти? 	
 7 Ако правиш добро, не ще ли бъде прието? Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.
 8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби.  	
 9 И Господ рече на Каина: Где е брат ти Авел? А той рече: Не зная; пазач ли съм аз на брата си? 	
 10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята. 	
 11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка. 	
 12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята. 	
 13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса. 	
 14 Ето, гониш ме днес от лицето на тая земя; ще съм скрит от Твоето лице, и ще бъда бежанец и скитник на земята; и тъй всеки който ме намери, ще ме убие. 	
 15 А Господ му каза: Затова, който убие Каина, нему ще се отмъсти седмократно. И Господ определи белег за Каина, за да не го убива никой, който го намери. 	
 16 Тогава излезе Каин от Господното присъствие и се засели в земята Нод, на изток от Едем. 	
 17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си. 	
 18 И на Еноха се роди Ирад; а Ирад роди Мехуяила; Мехуяил роди Метусаила; и Метусаил роди Ламеха. 	
 19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села. 	
 20 Ада роди Явала; той беше родоначалник на ония, които живеят в шатри и имат добитък. 	
 21 Името пък на брата му беше Ювал; той беше родоначалник на всички, които свирят с арфа и кавал. 	
 22 Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама. 	
 23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза. 	
 24 Ако на Каина се отмъсти седмократно, То на Ламеха ще се отмъсти седемдесет и седмократно. 	
 25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби. 	
 26 Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците да призовават Господното име.

Казано е, че Каин си е намерил жена. Тя от къде е дошла обаче не мога да ти отговоря.
 Богомилите ми се струва, че са по-светнати по въпроса. 

Zdaj ne vidi se vrhov za nas
 In pusti naj te nosi vodaРедактирано от Пaвчyko на 30.12.07 02:18. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Богомилски легенди 
[re: Пaвчyko]
 | 

|  
| Автор | 
L.J.K. (не/бесен) |  
| Публикувано | 30.12.07 05:02 |  
             |  
           | 

Според версията на Николай Райнов:

...
 "А когато Ева се събуди, Сатанаил й подаде съдина със сок от кимион и семена от мандрагори.
 И засмя се Жената, като насъне се засмя тя, затвори очи — и в шемет изпи напитката. А питието бе топло, благоуханно и възбудително.
 И щом го изпи, Ева пламна, очите и станаха влажни, а взорът й се премрежи, като поглед на безумен човек. Тя не можа да сдържи своята плът — и пръв път позна, че е жена. . . 
 И отдаде се тогава на Сатанаиля.
 Тя му се отдаде дръзко и без свян — както се отдава жена, която е познала много мъже. И когато Сатанаил я остави, тя се още гърчеше в тръпките на своята неутолена страст — и още го викаше с поглед — и още помнеше бурното безумие на мъжките ръце. . .
 А след греха Сатанаил се усети слаб и не можеше да сътвори нищо. Помрачиха се очите му — и видя Ева, че той страда.
 На лицето му се изписа непознат копнеж, тъга по нещо ново и незнание притисна душата му — и не погледна вече той Жената с око на пожелание.
 А Ева се мъчеше, че я е отхвърлил Сатанаил. Защото бе силен и погледът му беше слънце, а целувката му пареше като жив въглен.
 И роди Ева близнаци от него: — момчето нарече Каин, което значи Син на Желание, а момичето — Каломаин, което ще рече Дъщеря на хубост.
 И те бяха хубави."

...
 "И плачеше Ева — и всуе търсеше разтуха при Адама. Но ето, Адам я позна — и роди Ева от него син. И нарече го Евел, което значи Ридание. Защото в ридания го зачена и в ридания го роди."

...
 "И повика тогава баща си в своето отчаяние. И чу го Сатанаил.
 Но думи на укор и слова на обвинение се откъртиха от устата му към Каина.
 И рече му Сатанаил:
 «Когато ти дадох плодовете — помниш ли? — аз казах, че за тебе ги давам, но ти ги не скри. Остави да ги вземе всеки минувач. . . — Та тези плодове дават смърт и безумие на оногова, който не би смогнал да ги понесе! И за това, че ти не опази дара на светинята, Каломаин ще бъде завинаги загубена за тебе. — По смъртна жена ще рукне влечението на сърцето ти — и ще потече в пот и кръв твоят живот! Клетва навлече ти върху себе си, роден в ден на клетва и в час на прокоба!— —»
 А Каин слушаше скърбен и в душата му играеше мълния."

....
 "И обърна се сърцето на Каина към Ада, негова сестра, другата дъщеря на Адама."

T. Капоти (1948) 
 – C. Van Vechten 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Богомилски легенди 
[re: L.J.K.]
 | 

|  
| Автор | 
L.J.K. (не/бесен) |  
| Публикувано | 30.12.07 05:09 |  
             |  
           | 

но не остава Каин при Ада...

Целият текст е достъпен тук:

Част от него, тук:

T. Капоти (1948) 
 – C. Van Vechten 

|   |  

| 

|  
           | 

Каин си е направил от рибърцето жина.

То и Каин е заченат на рибърцето, ама Ева го е износила и родила с мъка.

|   |  

| 

|  
           | 

Не са само две деца!

Даже человеческият клан не е от тез двете мунчета.

Поздравления за темата!
 Тук може да има повече християни, отколкото в клуб "Християнство".

|   |  

| 

|  
           | 

Дабре тогава,значи те са правили секс,кой с кого?
 Това е големият въпрос.

|   |  

| 

|  
           | 

Бъркали са си в дупенцата, за да им текне млекце.  

|   |  

| 

|  
           | 

Абе общо взето не става много ясно кой с кого и как.
 Църквата така е нагодила нещата, както и е удобно и много много няма логика.
 Ма кой ти гледа, такива незначителни подробности като откъде е произлязъл човешкия род.  Важното е да се дават дарения и да си послушен и смирен, другото е ала-бала 

http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=77405

|   |  

| 

|  
           | 

Ба! Не знаех, че дупарата е млекодаен орган 
  Zdaj ne vidi se vrhov za nas
 In pusti naj te nosi voda

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |