Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:39 13.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Обществото и женитенови  
Автор L.J.K. (не/бесен)
Публикувано12.11.07 03:18

Наскоро в два други клуба различни хора спорехме за интелигентността на жените и ролята им в обществото.
От едната страна стои твърдението, че жените са по-ниско интелигентни от мъжете като цяло, а причините за това са генетически.
В интерес на истината има изследвания, които показват, че след 14-15 годишна възраст, жените почват да изостават на ниво АйКю спрямо мъжете.

От другата страна аз твъдя, че дори и да има разлика в развитието, тя може да се дължи в значителна степен на обществени фактори, а не на биологически такива.
За дадох Юдит Полгар и Маргарьот Юрсенар, чиито успехи са резултат поне до някъде на специфичното им образование и възпитание.

Та, в спора не откирхме истината – това би било трудно, мисля, без подходящи изследвания.
Интересна, обачем е реакцията на различните хора - аз май съм прекалено либерален в това отношение. Чдно ми е дали това има връзка със сексуалната ми ориентация и още по-интересно ми е какво мислите вие?

Ето я последната тема по въпроса, но ще ви моля да отговаряте тук, защото там вече стана мазало:

T. Капоти (1948)
– C. Van Vechten

Редактирано от L.J.K. на 12.11.07 03:21.

Тема Re: Обществото и женитенови [re: L.J.K.]  
Автор Пaвчyko (živ)
Публикувано12.11.07 07:55

Според мен това са глупости - няма изоставане на IQ при жените. Между другото човекът с най-високо IQ в България е една жена от Варна

Автор ljove (може би познат)
Публикувано12.11.07 09:01

Подобно твърдение е тъпо, нещо от рода на това, че всички хомо са педали /ако правилно ме разбирате, разбира се

/. Само хора с понижено самочувствие /и интелигентност/ могат да обобщават на ангро.....

Жените, освен традиционното подценяване от гледна точка на патриархата, религиите, обществената нагласа и т.н., са ангажирани мисловно и физически с логистика на дома, отглеждане и възпитание на "изродчетата" , озаптяване на постоянната сексуална разгоненост на мъжете ит.н. ..... Ако някоя излезе от тези "рамки"- започва да боде очите на "широкоскроените". Освен това и обикновено по- малката физическа сила дава възможност за обичайно подценяване, абе оцеляването е дело на самите давещите се, все още!

Тема Големите мозъци са хомосексуалнинови [re: L.J.K.]  
Автор enarees (НеДоВолен!)
Публикувано12.11.07 10:41

И хетеро мъжете не са умни, даже сме по-прости от жените!
Големите мозъци са хомосексуални, просто защото разполагат с необходимата база данни и не са атакувани от "DoS-атаки", така да се каже.

Всъщност много от пробивите в областта на познанието са направени от жени и хетеро мъже, но са овладяни от отбора на знаещите.

Автор epoussette (френско келеме)
Публикувано12.11.07 11:33

Не съм чела постовете по темата ти в другия клуб, но има още един фактор, според мен, за "изоставането" на много от момичетата, поне в БГ.
Значи, точно в началото на юношеските години майките подхващат момичетата да им помагат в домакинстването, да ги учат и подготвят за бъдещия семеен живот. И докато момичето чисти, готви, шие примерно, момчето в семейството си джитка на компа необезпокоявано. Разбира се, може и да рита футбол предимно, зависи какво му е интересно. Но според мен майките са най-виновни за изоставането на момичетата. Просто, ако забележат влечение при дъщеря си към точни науки, трябва да й оставят време за развитие и усъвършенстване в предпочитаната от нея насока.
Като цяло, момичетата не трябва да се възпитават за бъдещи домакини и да им се осакатяват интелектуалните качества още в зародиш.

Аз съм дете на инженери и някакси при мен любопитството ми към техниката беше задоволявано лесно, поради сумата и технически джаджи, които баща ми влачеше вкъщи, ремонтираше, преправяше.
Изобщо, всичко, що има клавиши и дисплейче беше старателно разучавано от мен

Колкото до сексуалната ориентация - за жените само мога да ти кажа моето мнение - някои лесбийки не само изглеждат и се държат като мъже. Те имат и стремежа да се съревновават с мъжете. И често са доста интелигентни. Малка част от тях, все пак. Другите са по-скоро "тираджийки"

Автор mizrahi (Човек)
Публикувано12.11.07 16:04

Не знам дали са по малко интелигентни или не, но няма спор, че мъжете и жените мислят различно. Четох някъде едно изследване, че естеството на решенията, взимани от американските съдилища се е променило значително, а причината за това е навлизането на жените в професията. Жените имат различна логика и мислят по различен начин от мъжете...

Колкото до изоставането - не мисля ,че се дължи на пола. По скоро всеки човек след определен период на съзряване натрупва "оръжия" /знания, умения и тн/, които да му осигурят място в обещството. И голяма част от мъжете стават "бачкатори", които само ядат, серат и се размножават. Не са особено интелигентни.

Има и много жени, които предпочитат да затъпяват, в ролята на мутреси, домакини, майки, секретарки и прочее занимания, вместо да развиват заложения в тях потенциал. Такива жени определено са глупави. Колкото по-глупави са, толкова са по убедени, че не са :)

В заключение ще кажа - няма разлика между мъжете и жените в интелигентността - има разлика в броя на мъжете и жените, които имат желание и възможности да развият своя потенциал и да го покажат на останалите...

Автор Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaйcти (Хомо с......)
Публикувано12.11.07 18:43

Живеем в патриархален свят, в който белият хетеросексуален мъж се смята за Господ, всичко останало е под нивото му и е създадено му служи, да задоволява желанията му, да го карта да се чувства велик. Така е било от началото на юдео-християнската епоха, така ще бъде и занапред. Мъжът има нуждата да тъпче, да бъде суров, защото мъжествеността се губи лесно и е необходимо постоянно да бъде доказвана. А как става това - просто погазваш останалите и се "храниш" с тяхната енергия. Те си плащат за това, че са по-слабите, а ти тържествуваш надмощието си. Оттам идва и идеята за неспособността на жените да бъдат интелектуално равни на мъжете. Мъжете не искат да го допускат, защото това ще навреди на мъжествеността им. Неписано правило е, че за сериозните позиции се предпочитат бели straight мъже.
За съжаление тези разбирания са толкова дълбоко закоренени в съзнанието на обществото, че никой не се замисля върху тях. Това е - жената трябва да ражда и да задоволява, мъжът трябва да е господар, а педалът трябва да бъде смазан и унищожен. Това е НОРМАЛНО, така ТРЯБВА да бъде, уви

Тема Re: Обществото и женитенови [re: Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaй]  
Автор enarees (НеДоВолен!)
Публикувано12.11.07 18:59

Добре знаеш, че поведението на тези господинчовци е хетеросексуално, но биологията им не е.

Не ги гардирай така!

Пък и биологията на папите хич не е хетеросексуална - попържните по адрес на братята с хомосексуално поведение са за камуфлаж.

Тема Re: Обществото и женитенови [re: Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaй]  
Автор Kurvoazie ()
Публикувано12.11.07 19:09

Папа, що така
педалът трябва да бъде смазан и унищожен

днес нещо света ти е... студен

Ако има нещо кажи, сподели, ще се напнем да оправим положението.

Тема Re: Обществото и женитенови [re: Kurvoazie]  
Автор Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaйcти (Хомо с......)
Публикувано12.11.07 19:26

Защото това е мисленето на всеки незапознат (и нежелаещ да се запознае) с психологията на хомосексуализма хетераст. Отрича се съществуването от една много изгодна позиция на висшестоящ. От тази позиция е лесно да отправяш презрение, без да ти пука че ще ти отвърнат със същото, защото си на най-високото стъпало и емоциите на другите "класи" са по-некачествени. Защото бидейки хетераст, осъзнаваш колко приятно е някой да ти плаща данък и се възползваш. Това е "вписано" в мачистката натура - желанието за власт и контрол чрез потъпкване на по-слабите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.