|
|
|
Тема
|
гей кварталите
|
|
| Автор |
Kolaps () |
| Публикувано | 31.10.06 22:37 |
|
|
На вас направило ли ви е впечатление, че гей кварталите... за живеене и развлечение, се намират в сравнително скъпите райони на големите градове... Ню-Йорк, Вашингтон ДС, Будапеща, Берлин... В София и другите градове в България как стоят нещата... изобщо в София има ли гей-фриендли райони за живеене? Вчера докато си пиех кафето и се замислих по този въпрос и отговор така и не открих:-)
| |
|
|
|
Прав си, по света (поне в големите градове) е така. Но не във всички. В Хамбург има 2-3 такива (част от Занкт Паули и Занкт Георг), но в Кьолн например няма гей квартали. Сигурно защото целия град си е гей.
В София няма такива работи.
| |
|
Тема
|
Re: гей кварталите
[re: Kolaps]
|
|
| Автор |
Гъзe (Дъвка turbo) |
| Публикувано | 02.11.06 18:52 |
|
|
Я кажи как се казват гей кварталите в Будапеща?
| |
|
|
|
Гей квартали в България...?
| |
|
|
|
в България гей-квартали? я се събуди!
| |
|
|
|
То, че няма гей квартали - няма. Гей-френдли - знам ли, всеки блок или жилищна сграда може да е гей френдли сам/а по себе си предполагам.
То не питаш защо няма гей квартал/и у нас, но все пак да си кажа аз мнението.
Една от предпоставките за съществуването на подобен квартал е откритостта. В България все още е проблем ако ти личи - срамно е не само според хетеросексуалните, ами и според много от гейовете. Виж дали същите(вторите) са самоосъзнати и самоприети такива, няма как да знам щото не съм си правил труда да проверявам.
Освен това се предполага и наличието на гей бизнес, или най-малкото на гей-френдли бизнес среда. Дет се вика един хляб и едно мляко все трябва да има откъде да си купиш. И трябва или да си гей собственик на гей бизнес или хетеро собственик на гей-френдли бизнес. И в двата случая трябва да си носиш последиците от това. Гей заведенията не се броят, в смисъл едно гей кафе квартал не прави.
Но главния проблем е първия който споменах. Не сме дорасли за това или нещо такова. За мен докато има гейове които пребледняват при мисълта, че може би им личи или че са в компанията/може да ги видят в компанията на някого дето му личи какъв е, няма да има гей квартал/и. И други неща няма да има де ама все пак за това е темата.
| |
|
Тема
|
Re: гей кварталите
[re: Kolaps]
|
|
| Автор |
gogots (непознат
) |
| Публикувано | 05.11.06 14:43 |
|
|
Имам наблюдението че са повече в западна София! Захарна и Света Тройца!
| |
|
|
|
всъшност може би, колкото по-"хай" толкова по френдли. хората с повече възможности, по - интелигентните са по толерантни. ниската класата класа е по- консервативна и злободневна, както и нетолерантна
| |
|
|
|
Супер Марио да казва, че Стамболийски бил гейски булевард. Може би е прав, 'щото има доста по-висока концентрация на заведения по него ... та може и да е вярно до някъде за западна София.
| |
|
|
|
|