Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:06 14.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Анкетанови  
Автор prinyo ()
Публикувано05.04.06 17:27

Кой според вас е основният проблем за ЛГБТ общността в България?

1) Coming out в семейството
2) Coming out в обществото (на работното място, пред приятели, в училище и др.)
3) Дискриминация в обществото (на работното място, в училище и др.)
4) Липсата на достатъчно информация за ЛГБТ общността (художествена литература, научна литература и др.)
5) Липсата на достатъчни изследвания върху проблемите на ЛГБТ общността в България
6) Полово предавани болести / HIV
7) Липсата на достатъчно специалисти компетентни по проблемите на ЛГБТ общността (сексолози, психолози, социални работници, юристи и др.)
8) Липсата на широка обществена дискусия по проблемите на ЛГБТ общността в България
9) Съвместно съжителство / Гей-бракове
10) Друго

---

Тема Re: Анкетанови [re: prinyo]  
Автор desired (послушко)
Публикувано05.04.06 18:04

Може ли да те попитам защо не paste-неш целия сайт g-bg.com тук в клубовете? Така може би ще си сигурен, че всеки ще го прочете или най-малкото отговори на набързо скалъпени анкети, със самоизключващи се въпроси?

Съблечи моя страх и за грях дай ми таен знак...

Тема Re: Анкетанови [re: prinyo]  
Автор [bbourgas] (restate)
Публикувано05.04.06 19:00

8) Липсата на широка обществена дискусия по проблемите на ЛГБТ общността в България

Тема Re: Анкетанови [re: desired]  
Автор prinyo ()
Публикувано05.04.06 19:02

набързо скалъпени анкети, със самоизключващи се въпроси
Въпросът е само един , яко те тресе злоба. Радвам се.

---

Тема Re: "Аре дисциплина малко"нови [re: peterbio]  
Автор prinyo ()
Публикувано05.04.06 19:14

За мен лично, наличието дори на един "инициатор", чиито минало и ежедневие са реална илюстрация на посочените по-горе основания, е достатъчно условие вашата "идея" да се опошли и поквари.
За да не бъдеш голословно оплюващ предполагам ще кажеш кого визираш и в какво точно го обвиняваш. Като разбира се предполагам няма да позволиш да станеш просто проводник на слухове.

Разбирам позицията ти по въпроса за повишената сексуална активност на гейовете по принцип, но не виждам какво общо има тя със социалния статут на гей българина днес. А и не мога да се сетя как точно се е очаквало някакви проекти да променят сексуалните навици на хората.

Аз не възприемам прокарваните тук от разочаровани активисти тези, че сексът е единственото нещо, свързващо гейовете и че единствените хора, които били "контингент" на различните организации били по кръчмите и бардаците. Практикаат досега ми е показала, че не е така. Затова вярвам, че ако някоя организация най-после подходи интелигентно и деиалогично към интелигентните и диалогични хора, тя е има огромни шансове.

---

Тема Re: "Аре дисциплина малко"нови [re: peterbio]  
Автор Gary (човек)
Публикувано05.04.06 20:08

Ти направо ме разби. От всички хетеро които познавам, а те хич не са малко, няма такива задръстеняци за каквито говориш, че гей хората трябва да бъдат. Човек винаги търси по-доброто за себе си и естествено не трябва да бърза, защото рискува след това да срещне нещо много по-добро.
Виж, когато човек се ожени и има деца, там работата е по-друга. Не можеш просто ей така да замениш майката на детето си с някоя друга която ти харесва повече. Та винаги съм казвал, че децата са отговорност и който се осмели да я поеме му се възхищавам, стига да не си промени мнението след някоя друга година. Та когато ние имаме възможност да възпитаваме деца, сигурен съм че нещата ще си дойдат на мястото и процентите при гей и хетеро ще се изравнят.
За мен най-големия проблем е излизането пред колеги и приятели. Но мисля, че това се дължи по-скоро на липсата на достатъчно дискусии на ЛГБТ тематика в обществото. Младите приемат сравнително добре ЛГБТ, но тази мода при тях "да бъдеш по различен - гей например" вреди изключително много на всички нас.

Нека подтиснем гордостта си и да помислим за правата си...

Тема Re: "Аре дисциплина малко"нови [re: prinyo]  
Автор peterbio (peter25reloaded)
Публикувано05.04.06 21:13

Павлине, ако точно ТИ разбираш позицията ми по въпроса за повишената сексуална активност на гейовете по принцип, но не ВИЖДАШ какво общо има тя със социалния статут на гей българина днес.... това е все едно да виждаш в кухнята някой с мехури по ръцете от изгорено, да виждаш и нажежения до червено котлон, но да не правиш връзката.

Това означава, че още преди основаването на новата "идея" ти вече си сложил розовите очила, марка "Ние сме наред, за всичко са ни виновни ДРУГИТЕ".

Това означава, че имате намерение да се опитате да убедите хетеросексуалното общество, че тази "повишена сексуална активност" - термин, с който ти толкова удобно и деликатно наричаш пошлия,безразборния секс, лишен от чувства, е нещо "нормално".

Отсега ти казвам - няма как "неморални" спрямо традиционния и масов морал взаимоотношения да бъдат представени като "нормални", това е предварително загубена кауза.

Не желая да оплювам голословно никого и не го правя, ако се зачетеш внимателно. Това, което имах предвид е вие, инициаторите - сами да споделите помежду си миналото и настоящето си и да преценете можете ли да бъдете личен еталон за образа на гей-мъжа, който вероятно ще се опитате да градите в хетеро-обществото - открит, прям, честен човек, способен да обича и да не го е срам от тази обич, държащ на обещанията си, ценяш интимния си партньор и интимността като такава, прокламиращ моногамната, а не полигамната връзка като нещо "нормално", не обратното.

Тема Re: Нещо по-нови [re: Gary]  
Автор peterbio (peter25reloaded)
Публикувано05.04.06 22:02

Gary, прави си, че човек винаги търси по-доброто за себе си и естествено не трябва да бърза, защото рискува след това да срещне нещо много по-добро.
НО, ВИНАГИ има някой по-умен, по-красив, по-надарен, по-богат и каквото си искаш още "по-" от човека, с когото сме в момента. Уилям Сароян го е казал много добре с един разказ "Нещо като нож, нещо като цвете, нещо като нищо друго на света"

Неслучайно преди време пуснах една друга тема -

Тя е за хората, чийто живот е минал в постоянното търсене на нещо "по-".

Тема Re: "Аре дисциплина малко" [re: Nikam]  
Автор Gary (човек)
Публикувано06.04.06 01:55

Много си прав, сексът след време отива на по-заден план. Затова е много важно двамата да не са влюбени само в оная си работа, а да си допадат дотолкова, че да могат да живеят заедно и да се обичат такива каквито са. Но такъв човек не можеш да срещнеш от първия раз. Има един период през който човек постоянно се запознава с нови хора и ги опознава. Разбира се не е задължително да прави секс с всеки от тях. Така той разбира какво точно желае от партньора си и един ден просто взима решение. Обикновено този период на опознаване при хетерото започва много по-рано, а при гей хората мисля, че започва тогава когато решат да излязат на открито, когато заживеят отделно от родителите си които в повечето случаи ги карат да се чувстват виновни. Та си мисля, че когато човек открие партньора който го задоволява сексуално, духовно и др. подобни, тогава той просто се отдава на този човек и не мисли за "чуждо".

Тема Re: Нещо по-нови [re: peterbio]  
Автор Gary (човек)
Публикувано06.04.06 02:13

Има си определен период от човешкия живот в който човек търси не това което му харесва, а какво му харесва. Обикновено този период си има край, но при някои хора или е безкраен, или просто липсва.
Сигурен съм, че си се изкушавал да правиш секс с непознат човек и не ми казвай, че никога не си го правил. Това е напълно човешко, особено при истинските хора които не крият чувствата си. Това, че си го правил дискретно, без да си го оповестявал в обществото, не означава, че трябва да държиш сметка на другите. Именно това е проблем и при хетеро обществото което се прави на "невинно", но дискретно задоволява потребностите си. Интересно, че когато бях в пубертета, най-изявените ми съученици се хвалеха с коя мадама са преспали и днес тези хора си имат семейства и деца. Никой няма намерение да ги обвинява за техния период на опознаване. Е, при някои от тях този период също няма край .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.