Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:23 08.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Тема Мотивацията на модераторитенови  
Автор Sunlight (мечтател)
Публикувано19.10.05 14:27

Тези дни доста се занимаваме с модераторите - какво правят, защо го правят, какво искаме и какво не искаме от тях. Честно казано, започнах да се чудя на тези момчета, които се нагърбват със задачата да модерират. След като не получават заплащане, след като /вероятно/ не могат да го включат в творческата си биография, защо се навиват на тази работа при тези вълнения, които им създаваме? Може би обичат денят им да е натоварен, напрегнат и изнервен? Трябва да има нещо друго, нали?

Много ще ми е интересно да видя мненията на сегашните и досегашните модератори, ако желаят да споделят какво ги мотивира. И нека да запазим поне тази тема без да ги коментираме в отрицателен план, нали може?

Our greatest glory consists not in never falling, but in rising every time we fall.

Тема Re: Мотивацията на модераторитенови [re: Sunlight]  
Автор eлия ()
Публикувано19.10.05 14:47

Разбира се, че има и друго.
Ако нямаше "друго" някои хора нямаше да драпат с нокти и зъби за този ангажимент. Обърни внимание как някои категорично не желаят да са модератори, други категорично не желаят да отстъпят от модераторския пост, а тези, които се ангажираха с модераторство без да се нуждаят от това "друго", си подадоха оставките с времето. Това "друго" е важно за едни хора и маловажно за други - от тук и разликата.

Особено, когато видя Председателя и Изпълнителния Директор на една правозащитна и демократична по документи организация, да гласуват против мандатност - едно от най-демократичните правила във всички общества - и да защитават несменяемост, спирам да се питам за много неща.

Автор J.T. (познат)
Публикувано19.10.05 16:47

Моето желание като модератор е било да поддържам ниско нивото на личните конфликти. Защото когато е спокойно, конкретно в този клуб (може би заради популярността на клубовете на дир.бг) започват да се появяват теми, които са интересни и важни според мен:

1) Теми по социални въпроси като гей бракове и съжителства. За да се постигнат тези неща освен яко бутване от ЕС помага и изясняването на понятия и позиции в дискусионни клубове като този.

2) Теми, в които хора си изясняват сами на себе си какво представляват техните сексуални желания, какво означава да си хомосексуален, какво означава да си гей, какво означава да имаш връзка с някого и т.н. Т.е. на мен ми харесват подобни рефлективни теми, които са възможни само, ако има спокойствие. Възможността да се дискутират подобни проблеми днес в Интернет е безценна. На възрастта на младите участници в клуба аз нямах никого, с когото мога да говоря за тези неща.

От друга страна, ако живееш в БГ по принцип има и други ползи от това да си модератор. Аз имам един гей гайд, в който има съвет, ако си търсиш гадже, да започнеш работа като доброволец в гей организация. Е, този клуб не е гей организация, но същото важи и тук.

--

Тема Re: Мотивацията на модераторитенови [re: J.T.]  
Автор eлия ()
Публикувано19.10.05 17:14

Браво jaytee.... право в десетката!

Автор AЛБATPOC (прелитащ...)
Публикувано19.10.05 17:40

Когато аз се бях навил да стана модератор на едно местенце бях наясно с това, че ако искам да бъда добър модератор ще трябма да изчитам всичко, което се пише в клуба, че ще трябва да се въздържам и че няма да имам удоволствието да захапя никого персонално, но в един момент се бях навил в името на останалите да го направя.
Сега, ако все пак реша да дам съгласието си да стана модератор на едно друго местенце не съм готов да бъда така всеотдаен и може би една от причините ако стана модератор там би било да поразкарам хората, които не са за онова място, защото в момента в клубчето, за което говоря има много плъхове.
Единствената причина за мен да сложа пагончето би била тази, че работата трябва да се свърши и някой трябва да я свърши съвестно.
Все пак се надявам да не слагам пагонче, защото това означава на практика поне един час лично време на ден да замине за клубчето а има и по-приятни неща на този свят за правене.

Малко неща на този свят са така непростими, както ненужната и безпричинна лъжа.

Тема Re: Мотивацията на модераторите [re: Sunlight]  
Автор BBourgas (дзверо)
Публикувано19.10.05 19:14

просто исках да помогна с каквото мога, защото се чувствам част от клуба.бившето ми модераторстване тук ме срещна с много хора пишещи тук, доста от тях са доста стойностни

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.