|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Специфично запитване
|
|
Автор |
dukolenkov (новак) |
Публикувано | 17.09.05 03:28 |
|
Аз съм вярващ хтистиянин и винаги ще бъда такъв
но за един въпрос винаги сам търсил отговор и продължавам да търся??
Христос не е бил традиционен мъж имам на предвид(Съпруга ,деца ,семейство)
В неговият узрял живот като мъж той се е движел с група мъже и е имал специални чувства към един от тях затова че моля vi
дайте ми отговори na vashite mnenia
UBI BENE,IBI PATRIA

| |
|
Аз не съм вярващ,атеист съм.
Но ще те разочаровам.
Христос е бил женен за Мария Магдалена и са имали дъщеря с име Зара.
Но измислици много,на кого понапред да вярваш?
| |
|
пускаш теми, аз се паля, ти се чупиш и гледаш сеир......
интересно ми е в тази тема какво участие ще вземеш
| |
|
Не знам човече, аз съм агностик.
Интересно ми е обаче как можеш да бъдеш "вярващ христянин" след като църквата те отрича и заклеймява? Не ти ли е кофти някакси, некомфортно, обидно дори?
Питам от чист интерес без никакви провокативни цели
| |
Тема
|
Re: Специфично запитване
[re: Шkeмби]
|
|
Автор |
нopтвeн (зачеркнат) |
Публикувано | 17.09.05 11:54 |
|
> Интересно ми е обаче как можеш да бъдеш
> "вярващ христянин" след като църквата те отрича
> и заклеймява? Не ти ли е кофти някакси, некомфортно,
> обидно дори?
Обяснението, което съм срещал аз, е от типа че християнската (все едно коя разновидност) църква и "християнството" не е задължително да са едно и също нещо. Църквата може да тълкува нещо си по един начин или да си има някакъв канон, но не е задължително да се вярва на това тълкувание, на този канон. Един вид, вярваш в Бог, а не във (вижданията на) църквите (като институции де, не като сгради) -- както ти го разбираш/чувстваш.
Има и църкви, които приемат хомосексуалността, но не за тях говорим де...
| |
Тема
|
[re: borony]
|
|
Автор |
casjop (22A .22 LR) |
Публикувано | 17.09.05 14:02 |
|
уточнение: хомосексуалността може да се е приемала като нещо нормално в древна елада, но не и в древна юдея, където е живял и проповядвал исус. нещо повече, хомосексуалността в древна юдея се е наказвала със смърт.
hang my head drown my fear till you all just disappearРедактирано от casjop на 17.09.05 14:07.
| |
Тема
|
[re: нopтвeн]
|
|
Автор |
Gary (човек) |
Публикувано | 17.09.05 20:55 |
|
Напълно си прав. Човек може да си бъде християнин и без да се съобразява с каноните на църквата. Вярата е нещо съвсем присъщо за човека. Никое друго същество на Земята не може да я притежава, защото не разполага с човешкия разум, който се пита какво става след смъртта. Никой не може и да я отнеме ако е наистина силна. В древността са обожествявали слънцето, защото не са го познавали. Вярвали са, че земята имала незнам каква си форма. Да, вярата е необходима на човека за да се чувства по-силен, иначе мисълта, че не може да си обясни някои явления, би го карала да се чувства несигурен и би го погубила. С течение на годините, предметите на обожествяване се променят, защото науката разкрива непрекъснато нови и нови тайни които се превръщат в научно доказани факти. Интересно ми е след 1000 години в какво ще вярват хората, ако все още не са се самоунищожили.
| |
Тема
|
[re: dukolenkov]
|
|
Автор |
Hairy (косматко) |
Публикувано | 18.09.05 21:00 |
|
Щом си вярващ христянин, би трябвало да знаеш защо Христос не е бил "традиционен мъж". Всичко се свежда до целите и задачите, заради които е бил на земята, а те не са включвали брак и семейство.
Кой ти е казал, че Той се е движил само с мъже? Наоколо е било пълно с жени. А това за "специалните" чувства си е чист фенфикшън.
| |
|
Хм, интересна тема... Аз и друг път съм я коментирал, макар и като че ли не в точно този форум, колкото да видя реакцията на вярващите...
По това, което съм чел, Христос е бил доста близък със св. Йоан в древногръцкия модел на отношенията между учител и ученик. Като се има предвид, че по това време Христос е бил на 30 а Йоан на 14... Какво повече да говорим...
Естествено, всеки може да вярва в това, което иска. Събитията са толкова отдалечени във времето, че никога не можем да научим историческата истина за нещата, така че аз лично предпочитам да вярвам в това, че Бог не допуска грешки и че аз и Любовта която изпитвам към момчета също не е грешна... Какво по добро доказателство от това, че единственият Му Син е изпитвал същите чувства?
Историята за Мария Магдалена и Исус няма да ги коментирам - смятам, че приказки в стил "Шифърът на Леонардо" са зле скалъпени и търсят евтина сензация... Та на кой нормален мъж му трябва жена :)))
И последно, момчета - нека не се палим и дразним на религиозни теми - предпочитам да оставя всеки да вярва в каквото иска и очаквам същото от другите...
| |
Тема
|
[re: mizrahi]
|
|
Автор |
redjeep ( новак) |
Публикувано | 19.09.05 00:21 |
|
Винаги съм харесвал , това което пишеш,напълно съм съгласен.
И едно специфично запитване към Доколенков:Наистина ли кура ти е до коляното?
И още нещо,как си представяте света без религии?
Редактирано от redjeep на 19.09.05 00:51.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|