|
|
|
Тема
|
За гейското радио-предаване
|
|
| Автор |
rushi.vidinliev (непознат
) |
| Публикувано | 09.02.05 20:52 |
|
|
В момента по интерент слушам запис на първото гейско радио-разпръскване в България, и ми прави впечатление, че е доста добре организирано, звучи професионално направено и представено, сбито и ясно; и би могло да бъде адресирано не само и задължително към хомосексуалната аудитория ами и към по-традиционна аудитория, на които също биха могли да се разяснят някои неща.
А тоя единия водещ, мисля че се казва Павлин или нещо такова, има такъв възбуждащ глас, че вече се изпразних два пъти. А съм само в средата на предаването!
А, и още нещо. Пускайте повече класически "uplifting" гей-парчета на Мадона, Шер, Кайли и т.н., защото все пак те са ГЕЙ ИКОНИТЕ на днешното време и нашата връзка с хетеро-света, а и депресиращите песни създават впечатление за трагедия, драма и обреченост на гей съществуването.
Иначе УСПЕХ сладури!!! 
Редактирано от rushi.vidinliev на 09.02.05 20:56.
| |
|
|
|
Алоуу водещия!?!
Стига с това "двама гейа".
Думата "гей" е прилагателно и не може да бъде адекватна замяна на абсурдната дума "хомосексуалист".
Казва се "двама гей мъже" или "двама хомосексуални мъже".
Благодаря!
| |
|
|
|
Искам да разбера на коя честота мога да слушам това предаване? Аз съм от Варна, но почти не слушам радио. Знам само няколко станции. Мога ли да го слушам в нашия град и на коя честота е? Благодаря!
| |
|
Тема
|
Re: Къде да го чуя това предаване?
[re: Varna_Boy]
|
|
| Автор |
Hopтттчe (Unhandled event) |
| Публикувано | 09.02.05 22:47 |
|
|
На може да се намери много информация за ефирни и интернет радиостанции, вкл. с особености за различни региони на България.
Линкът за Варна е и поне аз не виждам да пише за излъчване на радио "Нет" във Варна. Но пък със сигурност може да се слуша на живо по Интернет, или поне да се свали записа на предаването. В prinyo беше дал линкове към записа.
също пише нещо
| |
|
|
|
Мдам, и от други места съм чувал тази идея.
Това, че думата е прилагателно в английския език, не означава, че остава прилагателно когато навлиза в българския.
Наблюденията върху живия език показват, че засега "гей" навлиза като съществително нарицателно.
Донякъде за това спомага и честата употреба на "гей" в комбинация със съществителното "лесбийка". Но основната причина всъщност е, че, бидейки изкуствено налагана чуждица, тя всъщност навлиза като термин. Което обрича думата на сигурно съществуване като съществително.
Тоест в българския език "гей" няма семантичен смисъл като прилагателно, а като термин - нарицателно.
Но дори и за секунда да приемем, че гей е прилагателно, то в българския език прилагателните могат да се превръщат в съществителни:
-Пристигна черният (човек).
-Пристигна Черния.
В първия случай черният е прилагателно. Във втория обаче, бидейки прякор, вече е съществително - с всички произтичащи от това граматични последици.
Ако нещо е останало неясно ще го доизясня.
| |
|
|
|
|