|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
...а пък аз с у4ителя по философия
|
|
Автор |
Gruber (непознат) |
Публикувано | 10.10.04 10:36 |
|
ама наистина, ама няма да ви говоря за това. Виждам 4е тази форма на уловка Ви е скъпа (визирам най-ве4е темата на Gnomeo). Но това ме наведе на размисъл, 4е с какъвто се наебеш първия път такъв ще станеш.
Когато бях още девствен откъм отзад, си мислех 4е за да си гей, трябва да слушаш АББА и диско или текно, да приказваш в женски род да мислиш за хуй, да си кършиш китките, да харесваш мускулестите и пр. Да не говорим за 4увството за греховност или ненормалност, По4нах лека по-лека да слушам Марк Алмонд и Пет Шоп бойз ама цък. А за прякор в сайта си избрах GRUBER, на името на героя от Ало Ало
Тази представа забави доста самопризнаването ми 4е и аз съм гей, докато не спах с у4ителя ми по философия, който ми показа 4е може да си гей без да го демонстрираш гротескно или да го криеш срамно. И 4рез него преоткрих книгите и философията, станах анархист, атеист и целия ми живот се преобърна за няколко седмици. Вси4ките ми представи, идеали, интереси, Наложи се да сменя и вси4ките ми приятели, защото ми станаха ску4ни и дале4ни. а новите регистрации в другите форуми ги подписвам под прякора Аристипос, на името на един анти4ен гръцки философ.
Интересното е 4е преди coming-out ми, имаше постояно шушукания по-моя адрес 4е съм обратен, а аз тогава "не бях", и се 4удих какво да правя за да покажа 4е не съм. А откакто си го признах 4е съм, спря да ми ли4и, и сега се 4удя какво да правя за да покажа на някой препазлив обратен 4е и аз съм гей.
Така. Аз сега отивам да у4а наизуст "I am what I am" на Глория Гейнор. А пък някои ако иска, нека да сподели по темата:
"Типа гей", който сме, зависи ли от това какъв "тип" гей те е инициирал в хомосексуалността?
Редактирано от Gruber на 10.10.04 10:58.
| |
Тема
|
Re: ...а пък аз с у4ителя по философия
[re: Gruber]
|
|
Автор |
jaytee (разсеян) |
Публикувано | 10.10.04 13:16 |
|
Според мен това какъв гей си не зависи от първото ти гадже. По-скоро зависи от влиянието на родителите ти, ако изобщо може да се повлияе от нещо. Начинът, по който реагираш на определени политически идеи и форми на изкуство може и да е вроден. Много хубава книжка на тази тема е "The Blank Slate" на Стивън Пинкър.
И аз съм се влиял за това или онова от много мъже, в които съм бил влюбен или с които съм бил приятел, но мисля, че съм се повлиявал, защото съм бил готов да се повлия, т.е. вече съм имал очи да видя това, което ми показват. Така както шансът идва, ако си готов за него и можеш да го видиш... Нещо такова.
И аз имах интересен учител по философия, която по мое време се казваше обществознание, ако не греша. Разведен и известен градски бохем. Не съм правил секс с него. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
METHOD (логистик) |
Публикувано | 10.10.04 15:34 |
|
Е, това пък да си смениш приятелите е меко казано странно
Пролетарии всех стран соединяйтесь! Редактирано от METHOD на 10.10.04 15:35.
| |
|
Аз поне различих две ситуации:
1) Някой поема инициативата и те наебава(за сефте).
2) Самият ти поемаш инициативата и си намираш кой да те наебе(за сефте).
Логично е като те светне някой за какво иде реч, да вземе и да ти окаже някакво влияние. Все пак се предполага, че до този момент си "чисто и невиинно"(разбирайте девствено) и опит нямаш. Но пък си мисля, че ако поемеш инициативата и се заемеш да си намериш майстора(то пък като са се навъдили едни "майстори"...от майстор, по-майстор...) ефекта на "повлияването" някакси се губи.
" Don't decide right now, just let it marinate for a while. "
| |
|
Аз поне различих две ситуации:
1) Някой поема инициативата и те наебава(за сефте).
2) Самият ти поемаш инициативата и си намираш кой да те наебе(за сефте).
аз, таковата... чудя се, ако някой ти "удари едно дупе", ебан ли се водиш, или не?!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pensif (замислен) |
Публикувано | 11.10.04 19:53 |
|
Хм, това "с какъвто се наебеш първия път такъв ще станеш" ми звучи едно такова ритуално... Като някаква религиозно-сектантска посветеност... Някакво тайнство на проникването, чрез което ти се предава енергия и ставаш подвластен на живота и света на "просветителя" или се приобщаваш към неговия мир... Ако съм подозирал, че е възможно съществуването на подобно "правило", да бях се пазил за някой холивудски актьор или изобщо звезда от световен ранг...Тюх... А сега явно съм обречен да стана журналист и водещ(първа свирка) или емигрант(за пръв път туй-онуй отзад и в двете роли)... 
Така, това ако приемем, че си се пошегувал.
Ако пък допусна, че все пак ти се ще и други да споделят разсъждения по темата, хайде да направя и някои нешеговити вметки.
Наистина нямам представа доколко първото "наебаване" може да изиграе толкова значима, превратна роля в живота на някого... Може би първата връзка? Понеже си мисля, че за мнозина първият секс може да е с някой незначителен за тях... дори някой, когото не познават... (макар вероятно да не е препоръчително;-)) Някой само за секс...Тогава како да "прихванат" от него, освен хм...някоя болест(пепел ми на устата! ) Та затова се чудя дали под под първо наебаване разбираш първата връзка?
Щото при мен например първият секс съвпада с първата сериозна връзка, но нито едното, нито другото ми промениха по някакъв начин живота, идеите, разбиранията, кръга от приятели...
Иначе съм съгласен, че по-продължителна и сериозна връзка с някого(било тя и първата, първото "наебаване") може да те промени. Нормално. Ако двамата са водели различен начин на живот, без особено допирни точки дотогава, но пък като личности си допадат и има какво да ги свързва(не само секс), за да вървят един към друг в опознаването и сближаването, неминуемо поне единият би се променил - като навици, начин на живот, обкръжение(да речем, че е трудно да се напаснат 2 различни компании и т.н.), дори компромис с някои не толкова важни принципи... Всъщност, не говоря наизуст- това ми се случи.
Та така - в резюме, поне на база личния ми опит, не ми се вярва "първият" да определя толкова много "типа" гей, в който ще се превърнеш... Без съмнение би могъл да бележи ярко това, което ще ти се случи по-нататък, в определен период, но не окончателно... Всеки следващ път е опит, нещо ново, което е способно да те промени, да ти даде нова насока, дори и косвено...
Vivre mes differences ou sauver les apparences?
| |
|
На теория или на практика?
" Don't decide right now, just let it marinate for a while. "
| |
|
Според мен всичко се е променило във вижданията ти защото си започнал да правиш секс, а не заради човека, с който си го правил.
Сам казваш, че когато не си правил секс си имал еди-какви си виждания, просто реалността и фантазиите са две различни неща.
| |
|
Може ли да ми кажеш как стана точно работата с учителя? Моите спомени са, че учителите спазват дистанция, аз не мога да си представя да съм учител да покажа недвусмислено на някое момче, че го искам, най-малкото защото ще ме е страх, че ще пусне слух че съм педофил като нищо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bacardi (с кола) |
Публикувано | 30.11.04 19:00 |
|
Исках и аз да цапна едно мение тука, но уви pensif мисли почти като мене. И все пак ми се струва, че при тебе е станало така, защото явно ти търсиш някаква идентификация с някакъв образ - отначало с меките китки и Пет Шоп Бойз, а после с философията .. Колкото и шаблонно да е .. ама защо трябва да се идентифицираш с някакъв тип?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|