Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:03 04.11.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гледате ли футбол?нови  
Автор hendy (jedi-master)
Публикувано23.11.04 14:23

интересно защо обещественото мнение свързва гейовете с културните мероприятия - напр. балет, опера и така нататък...

та, има ли сред вас такива, които се интересуват от мачове, такива, които следят с интерес шампионската лига?

и какво ви е мнението за мъжкия държавен московски балет? този въпрос ми хрумна докато ги гледах днес в сутрешния блок на битиви, ако не се лъжа :)

Catatonia...

Тема Re: Гледате ли футбол?нови [re: hendy]  
Автор pensif (замислен)
Публикувано23.11.04 17:40

Ами хора всякакви, с разни интереси...

Аз неведнъж съм казвал, че съм запален футболен фен. С това не искам да се правя на голям мъж, ни най-малко... просто много се кефя на спорта въобще, а футболът ми е един от любимите. Следя с интерес не само Шампионската лига, но и бг първенството, та и голяма част от европейските първенства - английското, испанското, немското, италианското, френското, португалското... Не изпускам нищо. Сутрин като седна пред компютъра, първата ми работа е да изчета цялата спортна бг електронна преса;-) И по стадионите ходя, макар и вече доста рядко...

Колкото до балета, не познавам МДМБ - ще ми се да го гледам, но не знам дали ще успея. Класически балет не съм гледал, признавам, но на модерния много се кефя (самият аз съм се занимавал и дори в момента мисля над нова оферта;-)). Бих сравнил например естетичното удоволствие от едно шоу на балет Тодес (да речем) със спектакъл от Шампионската лига или супердерби като това, което спретнаха Барселона и Реал оня ден...

Vivre mes differences ou sauver les apparences?

Редактирано от pensif на 23.11.04 17:51.

Автор Gnomeo (mellon to all:))
Публикувано23.11.04 17:53

Понякога си мисля, че футболът е единственото нещо по телевизията, което може да ме убие от скука

Тема Re: Гледате ли футбол?нови [re: pensif]  
Автор redsuzi ( новак)
Публикувано23.11.04 18:04

Да,футбола е моят живот.Въпреки,че по някога разочарованията са големи,
като например това лято,обичам футбола до болка.Страдах много от загубите на нашите национали.
Не знам защо,също обичам и балет,
като дете желаех да съм балетист,за съжаление моите родители
не забелязаха това.
И с мойте скромни разбирания,балета е най великото и трудно искуство.
Балета е любов.
Признавам си,на живо никога не съм бил на балет,но скоро
ще направе всичко възможно,да приживея това искуство,да го видя,
да го усетя,да ридая.
Защо годините ми не се върнат назат,отново да съм дете......

Тема Не, гледаме фигурнонови [re: hendy]  
Автор Aristipos (цинико-сиренаик)
Публикувано23.11.04 18:24

Не, но един път гледах при това на живо, Баща ми ме беше завел на стадиона, ама аз бях взел една книжка, и си четох през цялото време, за срам на баща ми, пред неговите приятели. Футбола ми беше безразличен до 1994, след което почнах да го мразя, т к стана толкова много в Бг, че не можеше да избягаш от него. След това, като дойдох във Франция, го забравих този спорт. То тука е предимно за негри и араби, разбира се страшно много други го гледат и играят. Но има много, на които въобще не им дреме за футбола и сега за футбол, освен коментари за връзките между футбола и национализма, или вредите от футбола, незнам друго.
Напоследък не обичам и спорта, но гледам от време не време ОИ, тенис с Тим Хенмън, десетобой за мъже, овчарски скок за мъже, скачане на батут за мъже, фиг. пързаляне за мъже (евентуално танцови двойки).
МДМБ-не познавам, но ходя на danses contemporaines, което на бг май му викаме модерен балет.

Публикувано23.11.04 21:26

В отговор на:

интересно защо обещественото мнение свързва гейовете с културните мероприятия - напр. балет, опера и така нататък...

И на мен ми е интересно защо, аз хомосексуалиста го свързвам с по-високо интелегентните хора. При положение, че отношението хетеро-хомо е около 90:10, то при велики мислители, философи, писатели, социолози отношението хетеро-хомо е 1:1, айде 2:1. Друг е въпроса, че макар и да се изучават в училище, този факт е пропуснат в кратките биогр. справки. Докато за хетерото пишат за колко пъти били женени, колко деца имали, коя им била любовница. И накрая си мислим, че гея е танцьор или коафьор. А също и голяма част от гей-мозъците, въобще не пишат и говорят за това. Просто няма нищо мъдро, интересно или гениално да пишеш и говориш за някаква си сексуалност (било хомо, би или хетеро).
И моята скромна теорийка
ами хетрото, расте по-лесно, и по инерция, всичко е направено в негова полза, и може и да си умре, без да му се налага да размишлява. чудно ми е дали знае,че е хетеро, никога не си е задавал този въпрос. Като малък са му казали, че ще порасне, ще отиде войник, ще се ожени, ще има деца. За капак религията, вестниците и телевизията му промиват мозъка, и му казват как да мисли. И толкоз.
При хомото, още от дете, си има трудности да се влее в масата. Някак си е различен, тръгва си по свой път. Приемането на хомосексуалноста е често трудно. Затваря се в себе си, задава си въпроси, защо при мен не е така, какво ми има, луд ли съм, Може да има само шестици и да е идеалното момче, ама то си знае, че има нещо друго, с което често се налага да се бори, и то бори се сам, Срещу себе си, бог, родителите, обществото, срещу природата. Съвсем сам.
(лошото което четох, е че 75% от юношите к. се самоубиват е именно заради това)
Но срещу природата е трудно да се бориш,
и независимо, какво ни учат и казват, някой успяват и разбират, че няма нищо лошо и нередно или ненормално в това. Но този преход ги учи да размишляват и анализират по-дълбоко, да опознаят по-добре себе си, стават по-мъдри, по-свободни, по-толерантни, по-добри, и след това, им е по-лесно да открият, че има и други големи лъжи с които ни промиват мозъците - бог и религията, к******изма, мачизма, наградите, в*******, с**********, б****, д*****. И така, освободен от всякакви окови, става гений; Като почнеш от Сократ та до Дерида. Много са.
Разбира се, това е пътя само за една част от младите гей.

И тъй на твоя въпрос:- защото на хетерото им казват, че Азиз или Куркински е гей, ама не им казват, че и Шекспир(би) или Витгенщайн са също гей.

Редактирано от Aristipos на 23.11.04 21:52.

Тема Re: Гледате ли футбол?нови [re: Aristipos]  
Автор BBourgas (дзверо)
Публикувано23.11.04 21:43

сега тваго разбрах, че е капитализма /к******изма/, ама другите не мога и не мога да се сетя... в*******, с**********, б****, д*****. Моля те пазясни, за да знам с какво друго ми промиват мозъка

Автор Пepин Aйбapa (овълчил се)
Публикувано24.11.04 01:23

Аз обичам да гледам бокс, демонстрации по бойни изкуства, кърлинг, хокей на лед и конен спорт (стипълчейс, състезания за красота и т.н.). Също мога да гледам и такива неща като футбол, баскет, ам. футбол или бейзбол (каквото е популярно наоколо) ама само в компания и с подобаващи количества бира, иначе не бих го правил когато съм сам. Също бих гледал каквото и да е стига да играе някой познат. От културните мероприятия харесвам метъл концертите и опера.

There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.

Тема ПРОЕТИ за "гей" професиитенови [re: Aristipos]  
Публикувано24.11.04 04:06

Хетеро теорията е, че хомото търпи някаква форма на соц. натиск и този натиск, канализира тяхната енергия(либидо) и ги кара към професии в които им е възможно да се изразят, именно в изкуството или във фризьорството.
Тоест безобидни професии "за педали" оставени от хетерото, които са окупирали вирилните, мъжествени професии- гаражиста, спортиста, политика
Това е една много разпространена хетеро и сексистка теория.

Истината е, че има толково хомо или хетеро, в независимо коя да е професия Това, че си се родил хомо не те прави по-добър флейтист, например, от един хетеро, който свири на флейта
Но има хомо които са имали "шанса" да попаднат в тези професии, които се вписват в соц. норми на обществото и живеят спокойно сексуалността си.
Готие е гей и моден дизайнер, успял и богат е, но защото е добър дизайнер, а не защото е гей. (разбира се, има такива сноби, които си мислят: Готие -гей-мода значи е добро. Тука можем да кажем, че гейството му помага, но не е достатъчно.) Ако не беше креативен идва ли това, че е гей щеше да му донесе чак толкова успех.
Е но всички хомо нямат "шанса" нито желанието да попаднат в тези професии. и могат да бъдат например гаражисти, Но ми е чудно, ако един гей на село, открие гараж за ремонт на коли, и каже на клиентите си че е гей, дали ще има някакъв успех? (или в случая, млад гей футболист, каже на съотборниците си че е гей, дали това няма да разбие кариерата му)

Общественото мнение, за мястото на хомото реално в истинския живот е ограничено от мнението което хетерото си правят, и от соц. норми на обществото Но в действителност хомо има навсякъде. Друг е въпроса, че хетерото няма очи да ги види, или че на обществото не му харесва, Хубавото е, че това са норми и те се променят.
Във Франция на последния гей парад, манифистираха и гей-машинистите и гей-жичкаджиите и гей-полицаите и какви ли не ГЕЙ

"Когато другите мислят като мен, ми се стува че някъде греша"

Редактирано от Aristipos на 24.11.04 04:11.

Тема Re: Гледате ли футбол?нови [re: Пepин Aйбapa]  
Автор Condor (непознат)
Публикувано24.11.04 10:02

metyl koncerti i opera?
zvuchi kato mandja s grozde

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.