Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:47 14.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За гей-хората, промискуитета и ненависттанови  
Автор Jockey (мечкадаря)
Публикувано25.06.04 22:54

Другата тема много се измести, а няколко неща от нея ми направиха особено впечатление и бих искал да коментираме тях в отделна тема - тук.
Много работи мога да кажа (знаете че говоря много), но ще гледам да съм кратък.
1. Най-важно - идва някакъв хетеро с циничен ник и предизвикателно поведение, хвърля малко прах в очите и ние веднага сме готови да се хванем за гушите. Едни защитават хетеросексуалистите, други не. И готово - караме се, мразим се и пр. Колко удобно за всеки който не иска да сме сплотени.
2. Гей-мъжете били развратни. А кой мъж не е?
Хетеро мъжете нямат възможност да изневеряват под път и над път, и да водят твърде безразборен секс, защото желанията им обикновено се попарват от жените. Жените по природа са по-консервативни относно секса, невинаги имат желание, пазят някакво поведение и пр. НО, когато става въпрос за секс между мъже - всичко е много по-лесно. И двете страни почти винаги са готови и искат, и не се притесняват да го направят, дори още на първата среща, дори само за един път. Т.е. гей-мъжете правят повече безразборен секс, защото имат съответната възможност.
Да не би един хетеро мъж без връзка и при сгодни случаи да не би бил толкова развратен, само защото е стрейт?
3. Гей-мъжете нямали трайни връзки.
Еднозначни и категорични изследвания по този въпрос аз така и не открих. Мненията варират от едната до другата крайност.
Но нека помислим.
Ако съм хетеро мъж, аз мога да търся, избирам и намирам партньорка сред цялото женско население на страната. Т.е. 4,000,000 души (да речем).
Ако съм гей-мъж, мога да търся и избирам само измежду трите процента осъзнати хомосексуални мъже у нас. Това колко е - 240,000?
А колко от тях имам възможност да срещна лично? При днешните ни възможности за запознанства и социален живот.
Реално нещата стоят така. Искам гадже. Влизам в Гей.Бг. Влизам в обявите от Пловдив (примерно). Това са 200-300 обяви. От тях някои се повтарят. От тях много изобщо не ми допадат като хора. И от десетте мъже, които биха ми допаднали като хора, аз трябва да се обвържа с някой и да си паснем дотолкова, че да останем заедно десет години?
Е, питам, КАКВИ СА МИ ШАНСОВЕТЕ?
Равни ли са шансовете да срещнеш ТВОЯ човек измежду 4,000,000 и между 200 души?
Не мисля.

От мъжа можеш да купиш няколко инча пенис, но нито секунда любов

Тема Re: За гей-хората, промискуитета и ненавистта [re: Jockey]  
Автор gay_i (непознат )
Публикувано26.06.04 08:01

докато в България, се гледа с особенно мнение на нас, ще се търсим м/у 100-200 хил. Това е проблема - в България трябва да има повече гласност по тези проблеми, Трябва да се покаже на обществото че не сме по различни от тях.
Тогава няма да се търсим из м/у 3-те % а много повече.

Знаете ли какво е по малките градове в БГ, да не говорим за селата. Страшно подтискащо е за един гей, да не води нормален живот в своя град. Може и това да е върпос на време, но все пак трябва да се ускори този прозес.

Не съм сугласен срещу малките рапарски групички, за тези лапета които ще ме псуват публично. е как да ни приемат положително. скоро бях на концерта на Батенберг за европейското по футбол. Еми лапетата от упсурт не пропуснатха да се подиграят с спартакус и меките китки. моето мнение е че трябва да има цензура и разни такива тъпи изказваня да се наказват!!! все пак това става пред очите на цяла България.

Това е моето мнение - докато не започне в БГ да се гледа с добро око на хомосексуалноста - ще си стоим на 3%.

Тема Re: За гей-хората, промискуитета и ненависттанови [re: Jockey]  
Автор Пepин (овълчил се)
Публикувано26.06.04 10:01

Po tochka 3 - bi li poiasnil kak izbora opredelia trainostta na vrazkata spored teb. Na men ne mi stana iasno.

Тема Още повеченови [re: gay_i]  
Автор Jockey (мечкадаря)
Публикувано26.06.04 23:24

че поради страха и дискриминацията, ние всъщност имаме възможност да се запознаваме с много по-малко от въпросните 3%. Защото само някаква стотна част от тези 250,000 гей-мъже у нас имат смелостта и дързостта да водят открит живот. Открит не в смисъл да ходят с фанелка "Аз съм гей", а просто да влизат в тематични сайтове, форуми и чатове, да ходят по тематични заведения... да си търсят приятели, партньори и пр.
Огромната част от хомосексуалните хора у нас всъщност водят хетеросексуален живот - женени са, имат деца, семейни приятели, не поддържат никакви контакти със себеподобни, не търсят и не желаят такива.
За тези хора мисълта, че са хомосексуални просто се е превърнала в част от подсъзнанието, страховита тайна, върху която дори избягват да разсъждават, в стремежа си да избягат от себе си и да приличат на хетеросексуални, за да е възможно съществуването им. Защото наистина в малките градове оцеляването на хора, за които официално се знае, че са гей, е ежедневно поставяно под въпрос. Обект са на насилие, изолация и колективна ненавист.

Тема Re: За гей-хората, промискуитета и ненависттанови [re: Пepин]  
Автор Jockey (мечкадаря)
Публикувано26.06.04 23:29

Ами не знам как по-очевадно да го обясня. Просто чети и мисли.
Според теб, ако имаш по-голям избор, нямаш ли по-голяма възможност да попаднеш точно на човека, с когото най-добре бихте си паснали, за да имате дълготрайна връзка?
Грубо казано, ако аз мога да избирам яке измежду 100 модела, а ти измежду 2 модела, кой от нас има по-добър шанс да намери точно това, което търси?

Тема Забравих точка 4нови [re: Jockey]  
Автор Jockey (мечкадаря)
Публикувано26.06.04 23:41

4. Хетеросексуалните мразели хомосексуалните, защото последните били развратни.
Е, всички анти-гей изказвания, които досега съм чувал и чел са били в смисъл: "Гейовете са гадни, щото е противоестествено двама мъже да си го слагат" или "Гнусни са ми защото ми изглежда ужасно един мъж да е*е друг мъж".
От това, с което съм се сблъсквал, заключавам, че хетеросексуалните ни мразят просто заради това което сме. Те дори не ни познават (нито искат да ни познават) достатъчно, за да знаят колко често сменяме партньорите си. В тяхното мислене, самият факт че спим с хора от същия пол ни прави непълноценни и уродливи. И от тук нататък нищо друго не ги интересува.
Присъдата ние издадена.
Още повече, че ако смятаха за по-добре ние да имаме дълготрайни и стабилни връзки, нямаше така яростно да реват срещу гей-браковете и те отдавна щяха да са узаконени.
За повечето хетеросексуални (българи) май е валидно правилото "Само мъртвият хомосексуалист е добър хомосексуалист".
Аз не познавам хетеросексуалист, който да казва "Много ми допадат гей-хората, радвам се че ги има". В най-добрия случай, просто не ни смятат за психо-болни и не държат да бъдем затваряни в концлагери. Но това не значи, че ни възприемат. Независимо колко са трайни връзките ни и колко често сменяме партньорите си.

Тук ще ми е много приятно, ако някой сподели различен опит. Искрено се нуждая, да ми дадете пример, че нещата не са чак толкова тъжни.

Тема Re: Забравих точка 4нови [re: Jockey]  
Автор Mustang (navitak)
Публикувано28.06.04 16:22

Мразят ни защото вътрешно се страхуват да не би и те да са гей. Ние застрашаваме тяхната мъжественост или нещо такова?! Тези които са сигурни в себе си и имат културата и интелекта да разберат че всеки има правото да си живее живота както пожелае, стига да не вреди на себеподобните си, няма нищо против гей хората дори напротив.

I've got the moves baby, you got the motion

Тема Re: Забравих точка 4нови [re: Mustang]  
Автор prinyo ()
Публикувано28.06.04 18:01

Абсолютно съм съгласен с теб, както и с точките на Jockey.
То затова се казва и "хомофобия". Моите наблюдения са, че хорта, които се чувстват сигурни в "мъжествеността" си и в тоа, че харесват само жени, нямат проблеми в отнощенията си с хомосексуалните.
Несигурните в себе си, комплексираните - те се страхуват, че може в тях да бъде "отключено" нещо, което ще ги обрече на цял живот "различност".

Автор Пepин (овълчил се)
Публикувано29.06.04 00:18

Ааа, разбирам ... не бях мислил за нещата от тази гледна точка. Но имаш право.

Автор danube. (непознат)
Публикувано29.06.04 19:30

Погледни от моята страна.................ами Русе
Не че държа да намеря нещо тук защото се оказа че дори да излезеш на среща с някого винаги друг ще те види и после ето ти на интрига......а ти просто си седнал с приятел да пиеш кафе.Тук идва другия проблем защо всички трябва да завиждат на щастието на останалите и да правят всичко възможно да го помрачат?Е това не мога да разбера.Смятам се за отворен човек който искрено се радва когато някой от неговото обкръжение е щастлив,но може би съм един от малкото тук и дори в страната!Мдааааа дори твърде голямата столица се оказа малка..........

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.