|  | | 

| 

| 

| Тема |  Реално и вълшебно...   |  |  | Автор | pensif (замислен) |  | Публикувано | 01.06.04 13:03 |  |  | 

Честит празник на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета
  , на всички пораснали и непораснали деца тук!   
 Мисля си, че детството на всеки от нас е минало под някакъв знак, белязано от някакви по-специални спомени и случки, и обръщайки се назад, неизменно се сещаме за много от тях, изпъкващите по по-особен начин...  Защо пък на този ден да не започнем тема, в която да си спомняме и споделяме какви сме били и какво ни е вълнувало не чак толкова отдавна?
  Любими детски филмчета, книжки, игри, герои, приятели, фантазии, мечти... 
 И ето един специален поздрав:

Детство мое, реално и вълшебно,
 детство мое, така си ми потребно.
 Все се мъча света да обърна,
 яхнал пръчка, при теб да се върна.

Пак в юмручето ръждив петак да скрия,
 пак със кучето да вдигна олелия,
 пак с пипер да поръся филия
 от хляба чер.

Детство мое, на ръст едноетажно,
 детство мое, за мен така е важно
 щом студено ми стане да мога
 да си взема от детския огън.

Пак в юмручето ръждив петак да скрия,
 пак със кучето да вдигна олелия,
 всеки ден по една дяволия
 да е от мен.

Vivre mes differences ou sauver les apparences?

|  |  |  
             |  |  | 

Ахах, недей, че ми се плаче:)

|  |  |  
             |  |  | 

А
  , и що така??  

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Реално и вълшебно...  [re: pensif] |  |  | Автор | Gnomeo (mellon to all:)) |  | Публикувано | 01.06.04 21:03 |  |  | 

Ми то аз съм си още лапе май и си ми е много хубаво
  Даже скоро една учителка ми каза, че съм на 18, изглеждам на 8, а акълът ми е на 3   
 В тоя дух ми е малко тъпо да си припомням детството щото аз още си го карам

|  |  |  
             |  |  | 

Честит празник!

Равносметката до този момент:
 - обикновени балони: 4 броя
 - балони фърчащи: 1 брой
 - захарни памуци: след номер 5 им загубих бройката
 - сладолед: индустриални количества
 - честитки: 27(включително писма, мейли, картички и т.н.)
 - подаръци: 4(без да броим балоните, памуците, сладоледите)

Много готин ден, миналата година обаче беше по-весело. Както и да е, догодина повече.   
 Любими детски филмчета(от ранното ми детство, не от сегашното, но те пак си важат): Пчеличката Мая, Ферди Мравката, Диплодоните, имаше едно сънчо-Биба за онова петнистото куче, да не забравяме и култовите Банани с пижами, абе още много има.
   Любими детски книжки: Камъчко, Африкански приказки, Индийски приказки, Приказките на Братя грим, една книжка за едни врабчовци, и още мноооооого(мама и тати и бабите и дядовците и лелите и чичовците все ми четяха и ми разказваха).
   Любими детски игри(играни и в момента, май откак се помня все си играя):Капитане, капитане, Панделки, чуканица(по скромно и софтказано-народна), пиян морков, скачане на въже и ластик(английска, френска, немска, пръстчета и т.н., само на въжето не знам на двойна холандска),хаджилък, дяволе, на мятане на палячо, на криеница и гоненица, бръкни в окото на врага и го ощипи, и на още безкрайно много(падна ми тема като за мен точно).

Ох, мога сто часа да пиша и пак да не кажа всичко.
  Е, предполагам, че си е проличало, че нямам никакво намерение да пораствам и да се държа като възрастен освен ако не реша да се държа така сам.  Тази тема ми легна на сърцето и пак ще пооткровенича в най-скоро време.  Приемете го като заплаха.       
 ...ей начи...
 Редактирано от Guardian_Hearts на 01.06.04 21:40. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Реално и вълшебно...  [re: Gnomeo] |  |  | Автор | pensif (замислен) |  | Публикувано | 02.06.04 11:03 |  |  | 

Ами лошо няма

казват, че у всеки у нас (независимо от възрастта) си дреме детето, въпросът е доколко му позволяваме да се проявява

на мен пък често ми се случва да минавам за ученик, само преди месец-два една кака, опитваща се да отгатне на колко ставам, изръси: на 16?... Е, почерпих;-)

та щом изживяваш още детството си, то тогава можеш да споделиш за настоящето, пак ще е по темата;)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Реално и вълшебно...  [re: pensif] |  |  | Автор | dete (вълк) |  | Публикувано | 05.06.04 02:08 |  |  | 

Всички деца имат имен ден, еле аз

Срещаме се с две другарчета и се почва-сега програмата, първо да купим балони и онова за правене на сапунени мехурчета, да ядем торта и сладолед...

Изпълнение-балони, торта, китайско, сладолед :)))
 За капак докато търсим сладолед с едното момиче, попадаме на 2 мои съученички, едната се държеше супер неадекватно, крещейки по улицата (ако някой е бил в Бургас тогава привечер по Богориди - тя е била!). момичето седи зад мен предпазливо и по едно време ми прошепва 'тя е страшна, айде да си ходим, че ме е страх'.. изплаши детето :))) но аз после я успокоих - 'може да си е помислила, че си приятелката ми

неосъзнато...ще крещя...от оранжево и очи през стъкла

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Реално и вълшебно...  [re: dete] |  |  | Автор | BBourgas  (дзверо) |  | Публикувано | 05.06.04 03:03 |  |  | 

кой привечер бил я крещял в Б-с?
   "ако някой е бил в Бургас тогава привечер по Богориди - тя е била!"

Оранжево небето, оранжеви децата...

|  |  |  
             |  |  | 

16 a?  Хехе,...аиде бе,не послъгваш ли малко :)..........на мен пък ми дадоха 20тина....и аз трябва да черпа:)

keep your friends close,and your enemies CLOSER...

|  |  |  
             |  |  | 

ми не послъгвам. ако ме познаваше, щеше най-малкото да знаеш, че не обичам и не мога да го правя добре, дори по и.нет

самата истина ти казвам! - каката изтърси със сериозен вид "16" и всички паднаха (което само доказва, че тя е тази, която е преувеличила, но пък явно съм й дал някакъв повод да мисли така). Аз само предавам случката. Но съм имал и други, по-умерени. Тази обаче държи първенството.

Аз лично не смятам, че изглеждам на по-малко от 20, вече не. Но това е друга тема.

Кажи за детското;-)

|  |  |  |  

|   | 
 |