Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:40 16.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Тема Джемини Ви кани на срещанови  
Автор musha-busha ()
Публикувано25.05.04 20:35

Здравейте!

Бихме желали да Ви поканим на неофициална среща в нашия офис. На тази среща ще си говорим за основните проблеми и нужди на ЛГБТ в България. Подобна среща вече имаше в Пловдив.

Не е задължително да сте член на Джемини, за да присъствате. За нас е необходимо да сте ангажирани към нуждите и проблемите на ЛГБТ и бъдещето на Джемини. От значение е Вашето желание да подобрим заедно живота на ЛГБТ в България.

Срещата ще бъде отворена дискусия за резултатите от последното Общо събрание на БГО “Джемини”, структурата и целите на организацията и Вашите препоръки за бъдещето на организацията. Искаме на тази среща да се изслушат всички мнения и препоръки.

Очакваме Ви на 30 май, неделя, в 15:00 часа в офиса на БГО Джемини в гр. София на бул. "Васил Левски" 3, ет. 1.

Свържете се с нас на телефон 02/987-68-72 или 0899 857 237 или по електронна поща на адрес d.petrova@bgogemini.org или aksinia@bgogemini.org, за да потвърдите своето участие.

От името на Джемини Ви благодаря!

Внимание! Имам мнение и не ме е страх да го използвам.

Внимание! Имам мнение и не ме е страх да го използвам.

Тема За сайта...нови [re: musha-busha]  
Автор Gnomeo (mellon to all:))
Публикувано26.05.04 18:57

Абе сега ви разгледах сайта... Направи ми впечатление, че "новините", които са публикувани... ми че те са еднакви. Пълно е със сложни думи без никакъв смисъл и непрекъснато се повтаят оптимистични фрази от сорта на "трябва да се работи усилено, за да се подобри живота и се защитят правата на ЛГБТ". На практика в статии дълги сто километра няма едно конкретно действие или идея... Ми като няма какво да се напише, не пишете нищо

Тема Re: Джемини Ви кани на среща [re: musha-busha]  
Автор VarnaBear (muruk)
Публикувано27.05.04 09:38

блах...
"цел на Джемини - социалното интегриране.."
"Първи гей шампионат по плуване в България!"
нещо ми се разминават двете неща...
ако беше за инвалиди - ясно, хората си нямат други шансове... Ама... Това с кого си лягаш трябва ли да има значение в спорта??? И въобще във всичко?

Тема Re: Джемини Ви кани на срещанови [re: eлия]  
Автор VarnaBear (muruk)
Публикувано28.05.04 08:38

Хмм.. Абе простотии на този свят много.. Аз просто се чудех какъв е смисъла от това..
Ти в коя олимпиада би участвал? И трябва ли да има гей алтернативи на всичко?

Тема Re: Джемини Ви кани на срещанови [re: VarnaBear]  
Автор pensif (замислен)
Публикувано28.05.04 11:36

Теоретично може и да си прав за въпросите и чуденията си, ама на практика не знам дали същите са толкова състоятелни...

Какво ли би станало ако един футболист например си признае, че е гей?! Или случайно това стане обществено достояние, без неговото желание? Как ли ще му се "зарадват" в съблекалнята? А от противниковите отбори? А публиката? Не е много трудно да си представи човек, ако някога е попадал в тия среди...

Сещам се за един случай в Англия, където уж футболът е на много високо професионално ниво, но на Греъм Льо Со - известен футболист - се налага да търпи доста обиди, подмятания и дори ритници от противникови играчи, съотборници, раздухване в пресата и т.н., само защото... хоби са му изкуствата. Бе нарочен за "педал" и толкова...Въпреки наличието на семейство дори (жена, деца...)

Та тва изискване и тоя признак за "мачовщина" в много спортове е доказано, че е спирачка за голяма част от хомосексуалните мъже, които искат да тренират. Всъщност, при мнозина това желание дори не достига до съзнателно ниво, за тях спортът е табу.

И може и да е така. Ако не можеш да бъдеш такъв, какъвто си, ако се страхуваш от негативните реакции на съотборници, противници, публика, спонсори дори, как можеш да изпитваш удоволствие от това, което правиш, как можеш да дадеш всичко от себе си? Говоря за спорт на по-сериозно ниво, какъвто е и отчасти поводът тук. А примерите за диксриминация и на най-високо ниво не липсват.

Доказано е на запад, където от години вече има спортни гей клубове, че мнозинството от членовете им не биха се захванали с конкретния спорт, ако не е била именно съответната гей институция (клуб). Както каза и елия, там си имат и гей-федерации и т.н. Но пък има и страни, в които гей-клубовете си членуват в официалните, "нормални" федерации и съюзи и получават финансиране от тях, наравно с "нормалните" клубове. И това не пречи на никого. Ето може би стъпка още по-напред.

Та мисля си, че в случая не става дума просто за алтернатива заради самата алтернатива, какъвто смисъл влагаш, или другояче казано "айде да си правим клубове и състезания, няма само хетеротата да си имат"... Това за мен е на първо място начин на изява, нормално човешко право - да се занимаваш с това (в случая - спорт), което ти харесва, да търсиш реализация било то на аматьорски или професионални начала, без това да ти причинява неприятности, неудовлетворение или по-сериозни проблеми, което най-малко е цел на спорта например.

Пък и не на последно място, спортът е здраве, казали са хората. Ако създаването на гей-клубове, федерации и т.н. е най-лесният и ефективен начин за въвличане на колкото се може повече хомосексуални в спортуване (вече доказано на запад), дори и само за удоволствие, какво по-хубаво от това....

Vivre mes differences ou sauver les apparences?

Тема Re:нови [re: eлия]  
Автор MushRooM^KiD ((дете))
Публикувано29.05.04 12:32

Добре де и pensif и елия са прави, обаче не мислите ли че със тези гей-мероприятия - спортни състезания, паради, дори само с гей-клубовете, не се получава обратния ефект? Тоест, вместо да се интегрираме към обществото и то да ни приема наравно със хетеросексуалните мъже и жени, правим точно обратното, доказваме колко сме различни и колко сме отделно от хетерите...Съгласен съм с pensif че ако един футболист примерно, си признае че е гей, ще има доста кофти отзиви, но нима не е точно това начина да се докаже че и ние сме хора като тях?

Всъщност като се замисля и се сещам друго...Много мои познати нарочно парадират с това колко са "гей", колко са различни и интересни, само и само за да привличат внимание и коментари, незавсисимо дали ще са добри и лоши. Та не мислите ли че цялата тая история с гей-спортуването и така нататък, не е точно една форма на показване, форма на страшно тъпата "гей-праид", а всичките приказки за приобщаване, са просто бутафория, и всъщност никой не иска да не ни обръщат внимание, а просто иска то да е положително настроено...

Тема Re:нови [re: eлия]  
Автор MushRooM^KiD ((дете))
Публикувано29.05.04 21:24

Хм...Май си права:)

Тема Re: Джемини Ви кани на срещанови [re: musha-busha]  
Автор Jupiter (moto)
Публикувано31.05.04 20:45

Няма ли да ни информирате как е минала срещата?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.