Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:58 17.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Колко сме всъщност?  
Автор Jockey (непознат )
Публикувано25.04.04 13:04

Според анкетата на Durex върху сексуалните навици на човека за 2003 г., в България 6% от хората са правили секс с човек от същия пол.
За справка:
Австралия и САЩ - 17%
Англия, Дания, Нова Зеландия - 13%
Белгия, Финландия, Франция - 11%
Австрия, Чехия, Германия, Русия - 10%
Унгария - 9%
Испания, Хърватско - 8%
Словакия - 7%

След нас в Европа са единствено Сърбия и Полша.
Причините този процент у нас да е толкова нисък са много и основната е, че в страната и обществото ни се ширят хомофобски настроения и сексуалната толерантност на хетеро-мнозинството е изключително ниска.
Друга важна причина е миграцията. Всички добре знаем, че много от момчетата се изнесоха на Запад, в опит да се измъкнат от анти-гей атмосферата у нас, която е на фона на общата мизерия.

Няма повече да коментирам, защо изявените хомосексуални у нас са толкова малко.
Друго исках да ви кажа - ние все пак сме 6%, разбирате ли, 6%!
Та това са 480,000 души в цялата страна. Не сме 100, не сме 200. Ние сме много. И с това си множество можем да направим много неща, така че животът ни да стане по-добър и мястото ни в обществото - по-справедливо.
Но как? Ако си седим вкъщи и нехаем няма да постигнем нищо.
Най-малкото, нещото с което можем да започнем е да се включим в гей-организация. Това не означава, че трябва да се показваме по телевизията, нито че имената ни ще бъдат разлепени по билбордовете.
Това означава, че ще бъдем организирани и ще можем да работим в името на общата ни кауза - страната и обществото ни да станат по-добро място за хора като нас; да извоюваме статута си на пълноценни и пълноправни индивиди.

По-долу ви давам адреса на най-сериозната за момента гей-организация в България, която вече се видя че наистина работи.
Разгледайте сайта, питайте как да станете член.

Тема Re: Колко сме всъщност?нови [re: Jockey]  
Автор Hopтттчe (2.0?)
Публикувано25.04.04 14:47

"Куиър" е фондация, а не членска организация, каквато беше "Джемини".

Доколкото разбирам, единственият начин да бъдеш формално в нея е с финансово участие.

Сътрудничеството с нея и участието в мрежата, и изобщо активността по тези въпроси не изискват формално членство.

Ако съм схванал нещо накриво, нека някой ме поправи :-)

Тема Re: Колко сме всъщност?нови [re: Hopтттчe]  
Автор Jockey (непознат )
Публикувано25.04.04 14:55

ОК, нямах предвид че трябва всички да вземем някакви членски карти от някакви организации.
Питайте с какво, как и в кое начинание можете да помогнете.

Автор SamМодератор (като никой друг)
Публикувано25.04.04 19:03

Принципно - ОК. Само полекичка със статистиките :)

Да се отчита, че това са 6% от взелите участие в анкетата (сред които и аз). Което означава, че са хора, които най-малкото имат достъп до интернет. Ето ви една от причините, процентите да са 6, а не 16 например. България е на едно от последните места по брой РС на човек от населението в Европа. Грамадно количество хора дори не са чули за анкетата. Друго грамадно количество не са участвали, щото беше на английски, доколкото си спомням. Трето грамадно количество - от мързел... такива ми ти работи...

Тема Re: Колко сме всъщност?нови [re: Sam]  
Автор jism. ()
Публикувано25.04.04 19:14

Не подозирах,че тази анкета ще придобие гражданственост.Още повече,че ще ни "ги мерят бройките" и ще ни ръгнат на трето място отзад напред в класациите...
Не обичам анкетите и не я попълних!Признавам!
Значи сме повече!

Тема Re: Колко сме всъщност?нови [re: jism.]  
Автор Jupiter (moto)
Публикувано25.04.04 19:18

Обаче много хетеросексуални също не са я попълнили, защото не обичат анкети...

Тема Re: Колко сме всъщност?нови [re: Sam]  
Автор jaytee (разсеян)
Публикувано25.04.04 19:42

Аз за първи път чувам за тая анкета.

Автор BBourgasМодератор (дзверо)
Публикувано25.04.04 21:03

Защо пък си мисля че в България сме много повече от 480000?

Това за миграцията не го приемам насериозно!

А за Куиър, ами ще ги видим и тях. Песимистично съм настроен, но ще се радвам ако потигнат това за което се борят!!!

Редактирано от BBourgas на 25.04.04 21:08.

Тема Врабчев [re: Hopтттчe]  
Публикувано25.04.04 22:23

Моля, моля... само за тоя така наречен сексолог не ми приказвай. Чувал съм такива глупости да приказва от ТВ екрана и такива тъпотии да обяснява в отговорите си на читателски писма в разни жълто-зелени вестници, че ако го видя наживо, ще му кажа да си завре дипломата в ****. Ако случайно е казал нещо правилно, да знаеш, че е случайно.

10-те процента за които всички сме чували, май вече изяснихме, че не са 10 и не са на Кинзи. За заинтересованите -

За незаинтересованите, материалът започва така:
"Въпреки, че още преди четиридесет години сексологът Алфред Кинзи е казал, че светът не е поделен между гейове и хетеросексуални, и досега не е рядкост да се прочете в някоя претендираща за научност публикация фраза от типа: "Както е казал Кинзи, един от всеки десет (или един от седем или от пет, в зависимост от това, кой е автор на статията) мъже е хомосексуален". От такива изявления доктор Кинзи навярно се е преобръщал в гроба. Той не само, че не е говорил нищо подобно, но и с всичките си изследвания се е старал да обори подобни възгледи".

Тема Durexнови [re: jaytee]  
Публикувано25.04.04 22:29

По необясними причини не мога да намеря някакви резултати от изследването. Сещам се обаче, че българите бяхме на второ място в света (може и Европа да беше, позабравил съм - все пак мина 1 година) по брой сексуални контакти годишно.

Мисля, че бях пуснал някакви резултати от анкетата и в АиА, ама днес не ми е ден за търсене :(

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.