Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:54 02.11.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля за съветнови  
Автор gay1 (непознат )
Публикувано06.04.04 13:17

То бива да се лъже но пък чак толкова.Коренсподирах си с момче което пишеше че е на 20 години.Тия дни писа че бил на 15.А сега де?Да се видя ли с него или да просто да спра да поддържам връзка ?Как да разбера къде е истината без да връзвам тенекии тоест срещи на които да гледам отстрани.До колко е позволено такова приятелство като се има в предвид законите ни.До сега не го е правил с мъж или момче и му е любопитно.

Тема Re: Моля за съвет [re: gay1]  
Автор Aпoлoн (Феб)
Публикувано06.04.04 15:10

Очевидно не съм аз този, който трябва да ти даде съвет точно по този въпрос, ама все пак:
Повярвай му, че е на 15. Приятелството не е забранено от закона, но сексът - да (ако ти си на над 18). Рискът си е твой, евентуалното задоволено любопитство - негово.
Ти си решаваш.

Тема Re: Моля за съветнови [re: gay1]  
Автор Abes Exodus (n/a)
Публикувано06.04.04 21:01

ооо, я е заеби тая работа!Не е бил честен с теб, вземи го това под внимание. Остави законите, макар че риска си е голям,все пак той е на 15, дори няма и 16 за да е юнуша. Въпреки всичко ти си преценяваш, щото ти си по-възрастният и при евентуални спекове ще нагъзят тебе...
По принцип аз въобще не обичам да се занимавам с малки-като под малки разбирам 18--20, а какво остава да говорим за 15-направо звучи извратено. Нямам нерви просто. Той е просто дете-пубер, вълнуват го други работи. Остави го да опитва с връсници щом му е интересно... Може да се видите, просто, за да видиш за какво става въпрос, но според мен ще си разочароваш.

Нищо ново, което да не сте виждали досега, казал той на слепците загасяйки лампата...

Тема Re: Моля за съветнови [re: Aпoлoн]  
Автор MushRooM^KiD ((дете))
Публикувано06.04.04 23:52

Btw, мой познат юрист ми каза че от събота вече пълнолетно лице и лице което има навършени 14 години имат законното право да правят секс. Така че явно и това не е проблем

Тема Re: Моля за съветнови [re: MushRooM^KiD]  
Автор SamМодератор (като никой друг)
Публикувано07.04.04 08:27

Btw тоя текст от закона, дето ги казва тия работи го издирвам от незнам кога. Та в тая връзка ще те помоля да питаш пак твоя познат юрист къде точно и как е решен този въпрос в българското законодателство. За членове и параграфи говоря.

Тема Re: Моля за съветнови [re: Sam]  
Публикувано07.04.04 14:09

Ами значи въпросния закон касаещ хомосексуалните връзки и т.н., го има в сайта на "Джемини". Обаче вчера проверих и не е актуализиран. В смисъл, предполагам че новото прието ще е някакво изменение на същите членове и алинеи...Но ще питам, окей:)

Тема Re: Моля за съветнови [re: MushRooM^KiD]  
Публикувано07.04.04 14:42

Точно това имах предвид. То тук из клуба имаше такава тема, включително и всъщност особено по написаното в сайта на Джемини.... И не стигнахме до извод....

Тема Re: Моля за съветнови [re: Sam]  
Публикувано08.04.04 09:49

Ами да, темата аз я бях направил заради един спор... И всъщност се оказа че е нелегално, защото закона е много извъртян. Но явно нещата са се променили. Казаха ми че въпросното изменение е обнародвано в последния брой на "Държавен вестник" само това знам:)

Тема Ето го законанови [re: Sam]  
Публикувано08.04.04 11:34

Това е точния цитат на чл.157 от Наказателния Кодекс, касаещ нашия въпрос:

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 92 от 2002 г.) Който извърши полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използува положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години, както и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 89 от 1986 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 26 от 2004 г.) Който извърши хомосексуални действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не представлява престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.

(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм.-ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който извърши хомосексуални действия по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.

(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 89 от 1986 г., отм., ДВ, бр. 92 от 2002 г.)

(5) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 4, бр. 89 от 1986 г., изм., бр. 10 от 1993 г., бр. 92 от 2002 г.) Който с цел да си набави имотна облага свожда другиго към хомосексуални действия, както и този, който чрез даване или обещаване на облага склони другиго към такива действия, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба до хиляда лева, като съдът може да постанови и пробационна мярка за определен срок да не посещава определено място, район или заведение.

Значи доколкото си го тълкувам, промяната е в това че ако пича има 14, има правото на избор с кого да прави секс, без възрастова граница, и ако този някой е над 18, не е подсъдим, за разлика от преди.

Тема Линк към законанови [re: MushRooM^KiD]  
Публикувано08.04.04 12:24

И на мен на това ми прилича. За разлика от предния мъгляв текст.

ето и линк към закона:

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.