Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:40 14.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Тема Съвсем сериозно!нови  
Автор redsuzi ( новак)
Публикувано27.03.04 16:10

Някой да ми каже,да ми даде съвет,
как се приготвя,СУПА ГУЛАШ.
Имам желание да зготвя тази супа,а не мога да намеря рецептата.
Благодаря ви!

Тема Re: Съвсем сериозно!нови [re: redsuzi]  
Автор jaytee (разсеян)
Публикувано27.03.04 16:45

Ето една рецепта тук:

. Целият сайт "" ми се струва много ценен.

there, there...

Тема Re: Съвсем сериозно!нови [re: jaytee]  
Автор pensif (замислен)
Публикувано29.03.04 13:14

Лелее, къде взех, та я погледнах тая рецепта... Сега ми се прияде такова чудо :-)

Не съм опитвал досега гулаш, само знаех, че е унгарско ядене. Ама се учудих пък, че е в категория "супи"

Пък взех, че се и присетих за мои кулинарни изпълнения . Като бях малък нещо много ме гонеше мания да правя сладкиши (то като нямаше кой да ми угажда на сладкоунищожителните инстинкти). Та ако бяхте наминали по онва време през къщи, не би трябвало да се чудите ако заварите едно хлапе, дето едва се вижда от масата, с миксер в ръка и цялото в брашно и с лепкави пръсти...
В началото кексовете ми приличаха повече на бисквити, но с времето и майсторлъкът дойде.

Само дето от известно време насам вдъхновението съвсем го няма. Апетитът за сладко обаче си е същият;-)

Интересно ми е за кулинарни творения и опит у другите. На някой ако му се пише...

Днес черпя всички

Тема Re: Съвсем сериозно!нови [re: pensif]  
Автор jism. ()
Публикувано29.03.04 14:20

Нещо бързо,лесно,евтино и много вкусно!

ТОРТА "ВЛАДКО"

Купете 4 от най -евтините кроасани.Купете прах за крем-карамел,или направете смес...
Разтопете 1 кафена чашка захар като карамел.разтелете карамела на дъното на йенска тенжерка,или тавичка.
Върху карамела наредете кроасаните.Върху всеки наредете много тънки шайби от обелени ябълки.
Залейте с крем-карамелената смес.
Сложете във фурната,на водна баня и бавно,НА 150град. половин час печете/Сместа само не бива да завира!/...
След изпичането охладете и обърнете!
Да Ви е сладко!!!

Тема Re: Съвсем сериозно!нови [re: jism.]  
Автор redsuzi ( новак)
Публикувано29.03.04 17:33

Ако знаете каква готвачка съм!Как готвя,нямате представа като влеза в кухнята,нямам излизане.Божествено е да готвиш,и още по божествено е когато ти харесват ястията.Значи имам последователи,от това по хубаво няма!
А тази торта която ми я предлагаш,ще я направя в събота.

Тема Re: Съвсем сериозно! [re: redsuzi]  
Автор jism. ()
Публикувано30.03.04 13:02

Мезе за питие "ЩУРТЦ"

В пластмасова кутия се подрежда едно мезе,което се желира.

Направете следното: Вземете кубче пилешки бульон и го пуснуте във 200 мл вряща вода за 2 минути. Дръпнете настрани и след 2 мин. прибавете половин пакетче желатин/ "д-р Йоткер" има го във всеки супермаркет/. Възварете половината от марината на буркан мариновани кисели краставички.Прибавете останалата половина от желатина към тази марина.

Предварително нарежете на тънки колелца:

2 сварени яйца;
3 броя/към 300гр/ различни колбаси ;вурстчета
100гр леберкез
8 големи колкото яйце сварени картофа
2 кисели краставички
шепа мариновани гъби
шепа накиснати в ром,или коняк стафиди
нарежете една връзка магданоз и копър на ситно
в капачка от бурканче поставете по щипка от всичките Ви любими подправки
/черен пипер;червен пипер;сол;суха мащерка,сух риган,суха чубрица;шарена сол;куркума/

Хайде сега да подредим мезето в една вкусна и красива мозайка!
Надъното на кутията от пластмаса с лъжица сипете от започващата се да се желира марина и от бульона/подържайте ги топли,аха да са се зажелирали...Бурканите потопете в топла вода,от време на време и разбърквайте/ Наредете кръгчета от яйцата,посолете с подправките от капачката...
Сега иде ред да застелете кутията с ред от колбасите,отгоре поръсете зелени
подправки и залейте с лъжица от марината и бульона.
Застелете ред с кръгчета от картофи...Върху тях поръсете с мариновани гъби,стафиди и кисели краставички. Отново полейте с марината и бульона.
Следва нов ред от колбаси.Посолете с подправките ,отново полейте...
Направете ред от яйцата,посолете с подправки,сложете и от зелените подправки и пак полейте... Следва отново ред с картофи,зелении,кисели краставички,гъби и стафиди...Полейте! Отново ред с колбаси,пак картофи ,поливайте!
Най-отгоре сложете ред от кръгчета сварени картофи и излейте останалото от марината. Посолете и сложете последните зелении...

Дълго е за обяснение,но се прави за минутки!!!
Сложете кутията в хладилника...След 10 часа обърнете съдържанието върху плоска чинийка. Сега имате едно невероятно красиво парче за мезе, от което режете филии и сервирате върху лист къдрава маруля.

Наричам това мезе "ШТУРТЦ" -
идва от укрепващите жерезобетонни гредички,поставящи се над вратите в
строителството....

Редактирано от jism. на 30.03.04 13:17.

Тема Re: Съвсем сериозно!нови [re: pensif]  
Автор Guardian_Hearts (final fantasy)
Публикувано30.03.04 15:10

Сладкоунищожителни инстинкти. Страшна дефиниция. Моята дефиниция е: маниакално вманиачен на тема сладко. Ама така си е! Така или иначе готвенето си е част от задълженията ми(освен хоби), да не споменаваме, че е един от възможните методи за достигане на отговор на всеки въпрос или проблем, но сладкото си ми е страст. Да не прозвучи самохвално, но ореховките и меденките ми са страшно популярни сред познатите ми. Е, след ореховките е препоръчително да не пиете вода поне няколко часа(иначе рискувате да вкамените .... остатъците), а меденките ми са известни като "димящи меденки" защото като ги извадя от фурната над тях се стелят черни облаци като от индустриален пожар(не винаги де). Иначе страшно обичам да готвя. Последното ми творение беше в неделя-супа от спанак, лазаня и шоколадов кекс с бадеми. Ето ви сега една рецепта за едни сладки с пълнеж от сладолед и с бонбони(рецептата е сборно превеждана от италиянски, немски и английски):
За сладките:
1 и 1/2 чаша брашно
1/3 чаша какао
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаша бяла захар
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша масло(омекнало)
1 голямо яйце
ванилия(или каквато друга есенция предпочитате)
мазнина
За пълнежа:
ванилов сладолед(или какъвто искате)
бонбонки(може лукчета или от ония малките с различни вкусове, може и за кашлица ако искате, важното е да се трошат на парченца като ги халосате с чука)
Приготовление:
Смесете брашното с какаото, содата и солта. Отделно разбийте маслото със захарта на средна скорост с миксер и на каквато искате на ръчна. Прибавете ванилията и яйцето и доразбийте хубаво. Прибвете брашнената смес и разбъркайте до получаването на еднородна смес(иха колко професионално звуча). Намзнете ръцете си и разделете тестото на две. Оформете всяка половина на руло, завийте ги в найлоново си там нещо(целуфан май беше) и го пъхнете в хладилника(камерата, фризера) докато се повтвърди(около час и нещо). Загрейте фурната на 350. Извадете тестените рула от хладилника и ги нарежете на филийки(кръгчета). Наредете ги върху намазнена хартия в тава и ги печете на 350 11 минути или докато прецените, че са готови и, че има опасност някой съсед да викне пожарната заради черния дим. Оставете ги да изстинат напълно(върху решетка). После слепете бисквитките две по две със сладоледа, отъркалайте ръбовете им в натрошените бонбони(или в каквото друго искате, например кокос) и ги метнете в камерата или фризера да се замразят хубаво. Да ви е сладко.

Много хубава тема. Мен поне ми харесва. А и да не забравяме клишето, че всички гейове са гении в кухнята. Изпозаписах си де що рецепти сте пуснали и ще пробвам щом ми изтече забраната за ползване на кухненси уреди(включително печки). Ще се радвам ако има още рецепти. Ще се получи нещо от типа: Какво и как готвят хората с нестандартна сексуална ориентация. Алманах по взривяване на кухни от всякакъв тип. Направо го виждам по сергиите на "Славейков".

Редактирано от Guardian_Hearts на 30.03.04 15:11.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.