Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:41 14.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Крем /не за торта/:)нови  
Автор nidall (непознат )
Публикувано26.03.04 22:50

Понеже съм малко бос по тази тема, можете ли да ми кажете /препоръчате/ някакъв крем за овлажняване, обезболяване и пр., който да използвам при секс. Не на последно място, освен марка, бихте ли ми казали и от къде евентуално мога да си го набавя, че в аптека като влезна не знам какво да питам:)))

Тема Re: Крем /не за торта/:) [re: nidall]  
Автор jaytee (разсеян)
Публикувано26.03.04 23:37

Няма да ти бъда много полезен, ако си в България, но по принцип по света едни от най-известните марки са KY Jelly и Wet. Казват се лубриканти (смазки, буквално на български). KY Jelly по принцип се продава по аптеките, а Wet съм виждал само в секс магазини. Пробвай в някой секс магазин (в София трябва да има поне един) и там питай без задръжки да ти обяснят какво предлагат. Там това им е работата.

По принцип има два вида лубриканти: на водна (water-based) и на маслена (oil-based) основа. По принцип за предпочитане са лубрикантите на водна основа, защото тези на маслена разграждат материята на презервативите. KY Jelly и Wet са на водна основа. На маслена основа са, например, вазелинът и baby oil (напримен на Johnson & Johnson).

there, there...

Тема Re: Крем /не за торта/:)нови [re: jaytee]  
Автор SamМодератор (като никой друг)
Публикувано26.03.04 23:58

Съвсем точно казано. Само дето марките KY Jelly и Wet са ми неизвестни, което не е толкова странно - живеем на различни места. Ще предложа други две марки, които наистина не знам, дали се намират в Бг: Dr. Soleil и Primeros. И двете са на водна основа. Първият гел е безцветен, без мирис, измива се лесно и си върши работата. Вторият е в различни разновидности - този дето е пред мен е TEA TREE OIL (OIL в случая не означава масло!!! само името му е такова). И той върши същата работа, само дето мирише на зелен чай. Обаче аз предпочитам да не мирише на нищо. Въпрос на усещания.

А от гелове, кремове и т.н. на маслена основа се отказах след един елементарен експеримент, направен наистина случайно. Сложих си презерватив, намацах го с крем на маслена основа (май беше Нивеа, помня ли...) Вкарах го където си му е мястото, изкарах го след една минута, понеже усетих, че нещо не е на ред - вместо презерватив - разпадаща се гума.

За обезболяващите - купувал съм си от България (не съм го намирал другаде - аптекарките ококорват очи като чинии като им обясня какво искам) обезболяващ гел - "Лидокаин-гел". Пак е на водна основа, без миризма и цвят. Правил съм секс с него 3-4 пъти и се отказах. В края на краищата, искам да правя секс, искам да усещам, а не да правя гимнастика в кревата. Обезболяващия ефект убива идеята за секс. Освен това има и допълнителен риск от евентуални вътрешни травми при ползването му. Природата си знае работата - боли, когато има проблем. Боли сериозно, когато има сериозен проблем. Като отстраниш болката не значи, че отстраняваш проблема. И има опасност от разкъсване.

Засега не се сещам за друго.

Тема Re: Крем /не за торта/:)нови [re: eлия]  
Автор Пepин (овълчил се)
Публикувано27.03.04 05:11

Ама е на маслена основа, нали?

Публикувано27.03.04 10:51

На маслена основа е и НЕ може да се ползва с презерватив.

Но ако не смяташ да ползваш презерватив - става.

Автор jaytee (разсеян)
Публикувано27.03.04 16:15

Елия,

(1) Лубрикантите не са специално предназначени за задника на гей! Мислиш ли, че жените, които практикуват анален секс са по-малко от мъжете, играещи пасивна роля?

(2) Ако един мъж попита в аптеката за лубрикант, по какво ще се разбере дали ще прави анален секс с жена или мъж? Ако пък аптекарката го изгледа накриво, тогава той би трябвало да се оплаче на собствениците на аптеката, които са доставили (евентуално) лубриканти, не за да събират прах по рафтовете.

(3) Аналният секс не е нещо свръх опасно, за което трябва задължително да използваме бебешки продукти, за да не се нараним. Ако се прави спокойно и с подготовка, аналният секс не причинява болка, а е удоволствие. KY Jelly и Wet са световно известни и широко употребвавани и от жени и от мъже. Не съм срещал досега никъде някой да се оплакал от тях. Сега се порових из българските секс магазини в Интернет и видях поне на две места да предлагат анален гел "Bio Glide". Нямам представа дали е хубав, но ако някой знае нека да каже.

(4) " на кой му пука доколко е безвредно едно нещо, предназначено за задника на гей..." - това просто не знам как да го коментирам!

there, there...

Тема Re: Крем /не за торта/:)нови [re: nidall]  
Автор nidall (непознат )
Публикувано27.03.04 17:12

Само да поясня, че вече се ориентирах след толкова много уточнения какво търся, но сега остана въпросът къде да ида...
Искам овлажняващ гел на водна основа... Преди време ползвах един, който беше нещо на Jonson&Jo..., беше безцветен, без мирис и вършеше страхотна работа и усещането си е усещане и овлажняването - овлажняване, но ми го подариха от чужбина... В аптеките в БГ дали ще има нещо подобно или ако няма - кои са най-тривиалните марки, които се продават и ги има почти навсякъде, за да ида и да искам нещо конкретно /но качествено/, та да не се налага да се препотявам 20 пъти... Дайте ми и адрес на секс магазин в София, моля...

Публикувано27.03.04 20:33

Eх, Елия, геловете за които писах, не са предначначени изключително за анален секс, пък бил той в женски, гей или би-задници. Използват се и за предници - вагини, демек, защото на някой дами овлажняването им е по-трудно. Дано това те успокои за качеството и безопасността при ползването им.

Автор redsuzi ( новак)
Публикувано27.03.04 21:16

Я не се прави на интересна,ще си даваш мненията и активност!
Аз те харесвам такава каквато си.Никой не е перфектен.
Някой не доумяват,но си е така.

Тема Re: Крем /не за торта/:) [re: eлия]  
Автор jaytee (разсеян)
Публикувано27.03.04 21:22

Признавам, че донякъде си права, и тези, които предлагат продуктите, едва ли им пука толкова, колкото ако бяха бебешки продукти. Извинявай, ако съм те засегнал. Продължавай да пишеш тук.

there, there...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.