|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
И още една "статистика"
|
|
| Автор |
lphigenio (новак) |
| Публикувано | 02.12.03 03:01 |
|
|
Явно в последно време статистиката тук се превръща в любимо занимание. Та ето го и моят принос. Повод ми даде една статия, в която се дискутира връзката между сексуалната ориентация и това с коя ръка пишат или си служат хората.
Като се замислих, наистина сред гейовете, които познавам, доста голям брой са левичари (включително и аз), та може пък и да има връзка. А с коя ръка пишете вие? Да видим какви ще са нашите изводи.
За любопитните линк към статията:
http://www.narth.com/docs/lefthand.html
| |
|
Тема
|
Re: И още една "статистика"
[re: lphigenio]
|
|
| Автор |
Sam (като никой друг) |
| Публикувано | 02.12.03 09:54 |
|
|
Дяснорък.
Но се сещам за един познат, който можеше да пише с двете ръце едновременно отдясно наляво и съответно от ляво на дясно и да събере изречението посредата! Рядко демонстрираше тоя номер, но като го направеше, на хората дето го гледаха направо им изпадваха очите. А иначе в никоя друга област не блестеше. Напротив.
| |
|
Тема
|
[re: Sam]
|
|
| Автор |
pensif (zamislen) |
| Публикувано | 02.12.03 10:09 |
|
|
Уау! Верно си е било за "изпадване" на очите...
Иначе и аз съм десничар (?), за статистиката 
"To be natural is such a difficult pose to keep up"
| |
|
Тема
|
[re: pensif]
|
|
| Автор |
Sam (като никой друг) |
| Публикувано | 02.12.03 10:34 |
|
|
В речника дето го имам, десничар се употребява за човек с десни политически убеждения. А за "човек, който използва по-често дясната си ръка, отколкото лявата" - десняк. (не ми звучи добре това "десняк", не съм го употребявал, нито съм чувал да се употребява)
а за човек с леви политически убеждения и такъв, дето пише например с лявата ръка се употребява само една дума - левичар.
И аз не бях уверен кое как се употребява, та твоята въпросителна ми даде повод да проверя 
| |
|
Тема
|
[re: Sam]
|
|
| Автор |
pensif (zamislen) |
| Публикувано | 02.12.03 10:58 |
|
|
Ами да... Честно казано, първо ми дойде думата "десняк", но после за момент се замислих и написах "десничар" по аналогия с "левичар"... Ала както знаем, аналогиите в българския са опасни . Може би "левак" пък се избягва заради пейоративната си употреба...
"To be natural is such a difficult pose to keep up"
| |
|
Тема
|
[re: lphigenio]
|
|
| Автор |
jaytee (fruit & nut) |
| Публикувано | 02.12.03 15:54 |
|
|
За статистиката: гей, дясна ръка. 
| |
|
Тема
|
[re: Пepин]
|
|
| Автор |
lphigenio (новак) |
| Публикувано | 02.12.03 16:29 |
|
|
А, за "качествата" на статията (или по-скоро за липсата им) съм напълно съгласен. Просто тя породи въпроса. Ако се окажеше, че действително процентът на леваците (или това май е обидна дума - нещо като синоним на "некадърните"?) е висок сред гей-общността, това би бил лесен белег за разпознаване на хората "от нашия отбор" - а подобни белези се обсъждаха по едно време...
| |
|
|
|
Работата ми изисква да работя еднакво и с двете... Посягам винаги с дясната.
За статиктиката: дясна ръка.
| |
|
|
|
Iphigenio, welcome back! Радвам се че не си ни забравил.
Аз пиша с дясната ръка.
THE BIGGER THE BETTER
| |
|
|
|
А жените - гей влизат ли в тази статистика?
Аз лично съм левичарка
Би било интересно да видим резултата 
.....and let the sun shine....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|