Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:29 11.11.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема И още една "статистика"  
Автор lphigenio (новак)
Публикувано02.12.03 03:01

Явно в последно време статистиката тук се превръща в любимо занимание. Та ето го и моят принос. Повод ми даде една статия, в която се дискутира връзката между сексуалната ориентация и това с коя ръка пишат или си служат хората.

Като се замислих, наистина сред гейовете, които познавам, доста голям брой са левичари (включително и аз), та може пък и да има връзка. А с коя ръка пишете вие? Да видим какви ще са нашите изводи.

За любопитните линк към статията:
http://www.narth.com/docs/lefthand.html

Тема Re: И още една "статистика"нови [re: lphigenio]  
Автор SamМодератор (като никой друг)
Публикувано02.12.03 09:54

Дяснорък.

Но се сещам за един познат, който можеше да пише с двете ръце едновременно отдясно наляво и съответно от ляво на дясно и да събере изречението посредата! Рядко демонстрираше тоя номер, но като го направеше, на хората дето го гледаха направо им изпадваха очите. А иначе в никоя друга област не блестеше. Напротив.

Тема Re: И още една "статистика"нови [re: Sam]  
Автор pensif (zamislen)
Публикувано02.12.03 10:09

Уау! Верно си е било за "изпадване" на очите...

Иначе и аз съм десничар (?), за статистиката

"To be natural is such a difficult pose to keep up"

Тема Re: И още една "статистика"нови [re: pensif]  
Автор SamМодератор (като никой друг)
Публикувано02.12.03 10:34

В речника дето го имам, десничар се употребява за човек с десни политически убеждения. А за "човек, който използва по-често дясната си ръка, отколкото лявата" - десняк. (не ми звучи добре това "десняк", не съм го употребявал, нито съм чувал да се употребява)

а за човек с леви политически убеждения и такъв, дето пише например с лявата ръка се употребява само една дума - левичар.

И аз не бях уверен кое как се употребява, та твоята въпросителна ми даде повод да проверя

Тема Re: И още една "статистика"нови [re: Sam]  
Автор pensif (zamislen)
Публикувано02.12.03 10:58

Ами да... Честно казано, първо ми дойде думата "десняк", но после за момент се замислих и написах "десничар" по аналогия с "левичар"... Ала както знаем, аналогиите в българския са опасни. Може би "левак" пък се избягва заради пейоративната си употреба...

"To be natural is such a difficult pose to keep up"

Автор jaytee (fruit & nut)
Публикувано02.12.03 15:54

За статистиката: гей, дясна ръка.

Тема Re: И още една "статистика"нови [re: Пepин]  
Автор lphigenio (новак)
Публикувано02.12.03 16:29

А, за "качествата" на статията (или по-скоро за липсата им) съм напълно съгласен. Просто тя породи въпроса. Ако се окажеше, че действително процентът на леваците (или това май е обидна дума - нещо като синоним на "некадърните"?) е висок сред гей-общността, това би бил лесен белег за разпознаване на хората "от нашия отбор" - а подобни белези се обсъждаха по едно време...

Автор jism. ()
Публикувано02.12.03 16:31

Работата ми изисква да работя еднакво и с двете... Посягам винаги с дясната.
За статиктиката: дясна ръка.

Автор Big and thick (queer)
Публикувано02.12.03 17:17

Iphigenio, welcome back! Радвам се че не си ни забравил.
Аз пиша с дясната ръка.

THE BIGGER THE BETTER

Тема Re: И още една "статистика" [re: lphigenio]  
Автор soldier of fortune ()
Публикувано02.12.03 17:19

А жените - гей влизат ли в тази статистика?
Аз лично съм левичарка
Би било интересно да видим резултата

.....and let the sun shine....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.